Siam

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 8/2017

13.9.2018
Siam on kasvanut pitkäsääriseksi komistukseksi, mutta tarhalla vietettyjen kuukausien jälkeen poika on jäänyt hieman varovaiseksi.

Siam asustaa pienessä ulkoaitauksessa usean muun nuoren koiran kanssa. Ainakin tarhaoloissa Siam näyttäisi tulevan hyvin juttuun muiden koirien kanssa, ja sen asuintoverit koostuvat pääosin muista uroksista. Siam ilahtuu nähdessään ihmisiä, mutta tulee varoen kosketusetäisyydelle. Poikaa kyllä kovasti kiinnostaisi tehdä tuttavuutta, mutta Siam vaikuttaa vähän sellaiselta koiralta, joka haluaa tutustua uusiin tuttavuuksiin rauhassa ajan kanssa. Kiltinoloinen Siam voisi hyötyä reippaasta koirakaverista tulevassa kodissaan.

3.1.2018
Siam päätyi loppuvuodesta siskojensa kanssa tarhalle. Vaikka kuvissa Siam näyttää vähän vakavalta, on Siam kuitenkin iloinen, utelias ja ihmisten seurasta nauttiva pentu!

Seitsemän onnekkaan pennun joukko Saba, SuraSiwaSuhiShilaShadi ja Siam tupsahtivat eräänä päivänä Irinan tarhalle. Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta koska suurin osa poppoosta on enemmän tai vähemmän reippaita ja ystävällisiä, ovat ne varmastikin aiemmassa elämässään saaneet tottua jonkinlaiseen seurusteluun ihmisten kanssa. Kaikki seitsemän pikku tirriäistä pistävät nyt tassut tiukasti ristiin sen puolesta, että tarha-aika jäisi mahdollisimman lyhyeksi ja matka omaan kotiin alkaisi pian!

Siam on muutaman siskonsa kanssa etunenässä vastaanottamassa vieraita. Pieni häntä heiluu ja vieraiden sormia olisi niin kiva päästä vähän nuolemaan ja natustelemaan. Reipas Siam kiertelee ja sipsuttaa iloisena ihmisten jaloissa ja ilahtuu jokaisesta rapsutuksesta mikä pienelle pojalle vain suodaan. Kuvaustilanne vähän jännittää Siamia, mutta ihmekös se sillä Siam tuskin on saanut kovin montaa kertaa elämässään nauttia ihmisten sylissä olemisesta. Kovin rauhallisesti ja nätisti Siam antaa silti käsitellä ja kopeloida itseänsä. Alas päästyään Siam pörheltää taas jonkun kivan ihmisen jalkoihin odottamaan rapsutuksia ja huomiota. Siam ei vaikuta miltään rasittavalta höseltäjältä tai riiviöltä, mutta ken tietää millainen vilpertti pojasta vielä kotioloissa kuoriutuukaan.

Koska emme tiedä millaisessa ympäristössä pennut ovat kasvaneet ja eläneet ennen tarhalle päätymistään, tulee uuden omistajan olla motivoitunut uuden perheenjäsenensä sopeuttamiseen. Se vaatii aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Monet asiat voivat alkuun olla jännittäviä ja pelottavia, mutta rauhallisen ja rohkaisevan omistajan kanssa hyvä tulee. Asia kerrallaan. Kukaan ei varmasti ole koskaan vielä opettanut mitä tarkoittavat esimerkiksi sisäsiisteys, hihnassa käveleminen tai yksin oleminen, joten miten pieni tarhapentu niistä mitään voisikaan ymmärtää. Mieti tarkoin resurssejasi, sillä Siam ei halua olla kenenkään äkillinen ihastus tai päähänpisto vaan adoptiopäätöksen tulee olla tarkoin harkittu.

Osa pennuista on jykevämpiä kuin toiset eikä tulevaa kokoa voi varmuudella tietää. Siamista kasvanee kuitenkin ainakin keskikokoinen komistus aikuisena.

Viipurin koirat - Siam 30.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus