Arina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 35 cm)
Syntymäaika: 2013

26.8.2021
Arinan kotihoitaja kertoo Arinasta näin:

"Arina on asunut meillä kohta 4 vuotta. Suhteemme on lujittunut ja luottamusta löytyy puolin ja toisin.

Pienissä erissä, liikaa painostamatta, saan harjata Arinan turkkia ja sateen jälkeen kuivata pyyhkeellä. Kuljetuskoppaan meno sujuu reippaasti olipa kyse eläinlääkäriin menosta tai Eläinkuusikon metsästä poislähdöstä. Muissa paikoissa emme ole käyneet, koti on paras paikka ja kaikki vieras on arveluttavaa. Sateen ropina peltikatolla hermostuttaa Arinaa ja hän hakeutuu viereeni sänkyyn.

Tässä eräänä aamuna heräsin ja huomasin, että Arina nukkuu vieressäni. Se oli niin hellyttävää ja vielä pisteeksi iin päälle, heräiltyämme, Arina kääntyili ja halusi maharapsuja. Ehkä noin viides kerta, kun ollaan maharapsuihin päästy."

Viipurin koirat - Kummikoira Arina

12.4.2020
Arinan kuulumisia kotihoidosta:

"Arina-kultaturkki on varsin veikeä tapaus. Yhdistyksen tiedon mukaan ensi syksynä tulee jo 7 vuotta mittariin, mutta käytös ei ole keski-ikäisen tädin vaan parhaassa iässä olevan neidon vauhdikasta rallattelua. Elämä on varsin mukavaa, kunhan vaan rutiineista pidetään kiinni. Huonekalujen järjestyksen muuttaminen tai vaikka vieraat kengät ovensuussa, saavat Arinan varuilleen ja hän vetäytyy tarkkailuasemiin omaan sohvannurkkaansa. Uudet ihmiset näkevät Arinasta sisällä vain paikoilleen jähmettyneen suurisilmäisen tuijottajan tai ulkona maaniseen haukkuluuppiin joutuneen pihavahdin.

Mutta kun olemme keskenämme, niin Arina on rento ja iloinen. Oma piha on niin tärkeä, siellä voi juosta lujaa ja leikkiä Ässä-collien kanssa. Muita pihaharrastuksia ovat kuoppienkaivuu sekä nenähommat, joissa hän onkin taitava. Ruokaa voi piilottaa isolla pihalla ihan mihin vaan, niin Arina kyllä löytää. Arina vaikuttaa niin onnelliselta pikkukoiralta, ja olen kyllä iloinen, että uskalsin hänet ottaa tänne meille. Tärkeintä on, että Arina saa elää omannäköistään elämää. Hänen ei tarvitse tehdä asioita, jotka ovat liian stressaavia.  Vieraat koiratkin ovat Arinalle pelottava asia, mutta hoitolaisiin hän on tottunut parissa viikossa ja opettanut piharallin alkeet. Varsinkin nuoret pienikokoiset pojat ovat saaneet Arinan leikkisän puolen esiin. Joissain tilanteissa Arina on reippain talon kolmesta koirasta. Jos takaovi ei ole lukossa, niin hän vain työntää sen auki. Sisääntulosta hän ilmoittaa haukkumalla. Ja jos mun aamukahvini venyy liiaksi, niin koiralähetystö tulee Arinan johdolla keittiöön ilmoittamaan asiasta.

Monet rescuekoirat ovat arkoja, mutta Arinaa voisi kuvailla superaraksi. Arinaa ei voi nostaa syliin, eikä edes kahdella kädellä pitää kiinni. Hoidan Arinan turkkia vain sormilla haromalla. Nykyään hän nauttii minun kosketuksesta ja rapsutuksesta, mutta vain siten, että tulee itse niitä hakemaan. Arina tulee luokseni vain kun olen makuulla tai kyykyssä. Koska hoitotoimenpiteet ovat lähes mahdottomia, niin onneksi Arinan terveys on ollut mitä mainioin tähän mennessä. Kynsienleikkuu suoritetaan rauhoitettuna eläinlääkärin toimesta."

Viipurin Koirat - Kummikoira Arina kotihoidossa

6.9.2019
Arina on sopeutunut hoitopaikassaan elämään omanlaistaan elämää, mutta reipastumista kodin ulkopuolisia asioita kohtaan ei ole tapahtunut. Tämän takia Arinan kodin etsintä päätettiin lopettaa ja Arina saa jäädä asumaan hoitopaikkaansa yhdistyksen kummikoirana.

30.12.2017
Arinan kultaisen turkin sisällä piilee ihana kultainen pikkukoira.

Veikeitä pyräyksiä ja tanssiaskeleita on nähty ruokaa odotellessa ja silloin, kun Arina on päässyt poikacollie Ässän kanssa ihan kahdestaan ulkoilemaan. Arinan kauniit silmät eivät ole enää surulliset eikä jännitys vedä häntää koko ajan jalkoväliin, mutta luottamus omaan ihmiseen vaatii paljon enemmän kuin pari kuukautta, jonka Arina on nyt ollut uudessa kotihoitopaikassa.

Tassuihin ei saa edelleenkään koskea ja toisen tytön kanssa meinaa vähän olla sellaista kolmas pyörä on liikaa –meininkiä. Arina käy ihmistä varovasti nuuhkimassa, ja saattaa nauttia rapsutuksistakin, mutta vain yhdellä kädellä.

Ruokakippojen kolistelusta se Arinaa suorastaan innostuu ja tulee myös ottamaan ruokaa kädestä. Kunhan se on lihapitoista - kasvisten tarjoajaa Arina mulkaisee suorastaan huvittavan närkästyneesti.

18.11.2017
Arinaa pelotti kerrostalon rappukäytävä ja tästä syystä Arinan palautuu etsimään kotia. Arinan uuden kodin tulee olla joko rivi- tai omakotitalossa.

Tulevan omistajan on syytä olla myös valmis panostamaan Arinan kotiuttamiseen ja osata tukea Arinaa positiivisesti vahvistaen. Arina on herkkä tyttö ja tulevan kodin on oltava se viimeinen loppuelämän koti.

Arina on tällähetkellä hoidossa pääkaupunkiseudun tuntumassa.

29.10.2017
Arina muutti omaan kotiin Porvooseen.

8.7.2017
Pikkuinen Arina on ottanut elefantinaskeleen rohkaistumisessa, ja elää jo ihan oikeaa kotikoiran elämää hoitopaikassa Lahdessa.

Arina on ilahduttanut hoitotätinsä ja kaikki tutut ihmiset, niin paljon se on edistynyt hoitopaikassa asuessaan. Kunpa tällä tytöllä olisi vielä joskus ikioma koti, jossa se saisi kaikkien tarhavuosien jälkeen viettää onnellisen ja turvallisen loppuelämän.

Arinalle etsitään kotia ensisijaisesti aikuisperheestä.

26.5.2017
Pieni töppöjalkatyttö Arina harjoittelee kotikoiran taitoja Lahdessa.

Arina ehti asua Irinan tarhalla liki kaksi vuotta. Pienelle, ujolle koiralle tarhaelämä on rankkaa, ja olikin suuri onni että tyttö pääsi viimein muuttamaan kotihoitopaikkaan Suomeen. Uusi elämä kotikoirana on alkanut yllättävän hienosti, sillä tarhalla ihmisiä arkaillut Arina on hoitopaikassa reipastunut kovasti jo yhden viikon aikana. Arina antaa rapsutella itseään ja harjoittelee hihnassa ulkoilua hyvällä menestyksellä. Myös pesulla käyminen onnistui hyvin. Sisäsiisteys alkaa myös parantua ja tyttö uskaltautuu jo toimittamaan asioitaan hihnaulkoilulla. Syliin nostaminen ja kiinnipitäminen ovat Arinan mielestä vielä pelottavia toimituksia, ja pieni koira tarvitseekin aikaa rakentaakseen ihmisiin sellaisen luottamuksen että antaa käsitellä itseään ilman pelkoa.

Hoitopaikassa Arinan seurana on muita koiria, ja neiti tulee toisten kanssa hienosti toimeen. Reipas ja rauhallinen koirakaveri voisi olla Arinalle hyvä roolimalli myös tulevassa kodissa. Tärkeintä kuitenkin on, että Arina löytää oman ihmisen joka tarjoaa pienelle koiralle turvallisen kodin koko sen loppuelämäksi.

17.5.2017
Arinan elämässä tapahtui täyskäännös parempaan kun tyttö matkasi hoitopaikkaan Lahteen.

5.1.2017
Arina on edelleen kovin ujo tyttö. Oma-aloitteisesti Arina ei uskalla tehdä tuttavuutta, joten se tarvitsee erityisen pitkäjänteisen ja kokeneen omistajan.

Vaikka Arina on pieni koira, ei sopivan kodin löytäminen sille ole helppoa. Arina etsii rauhallista omistajaa, jolla olisi jo aiempaa kokemusta arkojen koirien kotiuttamisesta. Alku voi olla työläs ja edistyminen tuntua hitaalta, mutta uskomme kuitenkin, että ajan kanssa Arina oppii luottamaan tuttuihin ihmisiin.

Arina tulee edelleen hyvin toimeen aitauskavereidensa kanssa, joissa on sekä uroksia että narttuja. Etsimmekin edelleen Arinalle sellaista kotia, jossa reipas koirakaveri olisi sitä odottamassa ja tuomassa turvaa alkuajan jännityksiin.

Toivottavasti Arina saa vielä mahdollisuuden näyttää jollekin, millainen suloinen tyttö sen aran ulkokuoren alla asuu.

4.12.2015
Arina on kaunis, mutta kovin arka tyttö. Se etsii kokenutta omistajaa, joka osaa ja haluaa panostaa Arinan luottamuksen voittamiseen.

Arina seurailee tekemisiämme pienen matkan päästä. Omatoimisesti se ei halua tulla kosketusetäisyydelle, eikä oikein herkkujakaan hakea kädestä. Kuitenkin sen silmistä paistaa pieni uteliaisuus: keitä te olette ja uskaltaisiko teidän kanssa ruveta joskus myöhemmin kaveriksi?

Arina asuu samassa aitauksessa useiden muiden koirien kanssa ja se tulee kaikkien kanssa toimeen sujuvasti. Koska Arina on hyvin ujo tyttö, haluamme uudessa kodissa olevan jo koirakaverin odottamassa ja näyttämässä mallia tuleviin jännittäviin tilanteisiin. Arina haluaisi muuttaa rauhalliselle asuinalueelle, jossa voidaan rauhassa totutella paitsi uuteen perheeseen, myös kaikkeen ulkona vastaantulevaan ja varmasti ihmetystä aiheuttavaan asiaan.

Arina etsii ehdottomasti jo aiempaa kokemusta omaavaa omistajaa. Se kaipaa sellaista ihmistä, joka ei odota valmista koiraa vaan joka ymmärtää, että ujo Arina tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja rauhallista opastamista uuden elämän aloittamisessa. Todennäköisesti Arina tulee säilymään aina vähän varovaisena koirana ja varsinkin vieraisiin ihmisiin se voi haluta pitää aina etäisyyttä. Uskomme kuitenkin, että rauhallisen ja pitkäjänteisen omistajan luona Arina oppii vielä luottamaan tuttuihin ihmisiin ja nauttimaan kotikoirana elämisestä.

Arina saapui Irinan tarhalle kesällä 2015. Se kuului ylikuormittuneelta Lipetskin tarhalta saapuneeseen koirajoukkoon, joille Irina tarjosi suojan. Eteläisen alkuperän vuoksi Arinalle on teetetty Viipurissa Snap 4Dx plus -tautitesti, johon sisältyi seuraavat testit: sydänmato, erlichia canis & erlichia ewingii, borrelioosi ja anaplasma phagocytophilum & anaplasma platys. Testit olivat puhtaat ja Arina onkin valmis valloittamaan Suomen ja suomalaisten sydämet.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.