Ei vahinkopennuille! – koirien sterilisointikampanja Viipurissa

Viipurissa hylätään vuosittain satoja, ellei jopa tuhansia koiria. Kodittomien koirien määrän kasvaminen on tällä hetkellä naapurimaassamme loputon suo.

Venäjällä ei ole tapana sterilisoida narttukoiria, ja koska koirat saavat päivisin kulkea omilla teillään, syntyy kodeissakin asuville koirille vuosittain ei-toivottuja pentueita. Iso osa pennuista päätyy löytökoiratarhalle.   Joitakin pennuista onni potkaisee ja ne löytävät hyvän, huolehtivan kodin. Osa jää tarhalle asumaan jopa vuosiksi. Tarhoilla asuvat koirat sterilisoidaan heti, kun se on mahdollista.

Pelkkä uusien kotien etsiminen koirille ei ratkaise perimmäistä syytä eli jokavuotista ei-toivottujen pentujen syntymistä. Viipurin Koirat ry on aloittanut viipurilaisten koirien sterilisointikampanjan, jonka tavoitteena on hillitä kodittomien koirien määrän lisääntymistä. Kampanjan aikana paikalliset vähävaraiset ihmiset voivat tuoda veloituksetta narttukoiransa eläinklinikalle sterilisoitavaksi. Viipurin Koirat ry maksaa toimenpiteestä klinikalle 30 euron korvauksen jokaista sterilisoitavaa koiraa kohden.

Kampanjan ensimmäinen päivä on jo toteutettu. Voit lukea siitä lisää täältä.

Jos haluat olla mukana kampanjassa ja auttamassa konkreettisesti Viipurin kodittomien koirien määrän vähentämisessä, osallistu keräykseen! 30 eurolla maksetaan yhden narttukoiran sterilisointi ja rabiesrokotus. Sterilisointi paitsi vähentää syntyvien kodittomien koirien määrää, myös parantaa kyseisen koiran terveyttä. Sterilisointipäivä on tarkoitus järjestää noin kerran kuussa.

Voit osallistua keräykseen lahjoittamalla haluamasi summan Viipurin Koirat ry:n tilille Nordea 139435-155391 (IBAN FI74 1394 3500 155391). Kirjoita viestikohtaan maininta “sterilisointi”. Kaikki lahjoitukset käytetään suoraan kampanjaan. Yhdistykselle myönnetyn keräysluvan numero on 2020/2011/3416 ja se on voimassa 13.12.2011-12.12.2013. Lupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.