Ensimmäinen sterilisointikampanjan päivä toteutettiin Viipurissa

Kodittomien koirien ja ei-toivottujen koiranpentujen määrä on Viipurissa ikävän korkea. Joka vuosi löytökoiratarhoille päätyy satoja kodittomia koiria, joiden elämä tarhoilla ei ole kehuttavaa. Ainoa keino hillitä jatkuvaa ei-toivottujen pentujen virtaa on estää niiden syntyminen. Siksi Viipurin Koirat on aloittanut sterilisointikampanjan, jossa tarjotaan paikallisille vähävaraisille ihmisille mahdollisuus sterilisoida narttukoiransa paikallisella elänklinikalla Viipurin Koirien kustannuksella.

Ensimmäinen sterilisointipäivä järjestettiin 12.5.2012. Päivä oli pitkä, mutta antoisa: sen aikana sterilisoitiin 13 narttukoiraa, jotka paikalliset eläinten ystävät kävivät pyytämässä sellaisista kodeista, joissa he tiesivät ei-toivottuja pentuja syntyvän vuosittain. Näistä nartuista jo kolmella oli raskaus juuri alkanut, joten päivän aikana estettiin konkreettisesti useiden uusien kodittomien koirien syntyminen. Muutamat ihmiset toivat myös omatoimisesti narttukoiriaan steriloitavaksi.

Viipurin Koirat jatkaa sterilisointikampanjaa Viipurissa säännöllisesti. Jos haluat olla mukana tukemassa tätä tärkeää ennaltaehkäisevää työtä, lue lisää täältä!

Haluamme kiittää seuraavia henkilöitä ja tahoja, jotka tekivät ensimmäisestä tempauspäivästä mahdollisen:

- Animalian koiraryhmä (ensimmäisen sterilisointipäivän suunnittelu ja osallistuminen käytännön toteutukseen ja rahoitukseen)
- Eläinlääkäriasema АурикА:n omistaja eläinlääkäri Julia sekä kaksi pietarilaista vapaaehtoista eläinlääkäriä
- eläintenhoitaja Laura Soini, joka toimi vapaaehtoisena leikkausavustajana
- Faunatar-ketju ja Shetland Oy ruoka- ja tavaralahjoituksista leikkauksiin osallistuneille koirille

Lisäksi tahdomme kiittää niitä viipurilaisia, jotka toivat koiransa leikattavaksi. Erityinen kiitos kuuluu niille valveutuneille kaupunkilaisille, jotka toivat paikalle vähävaraisten naapureidensa koiria ja auttoivat niiden kuljetuksissa.