Toipilaskummikoira Leon tarvitsee apua

Päivitys 5.12.2012: Leon todettiin eläinlääkärin tutkimuksissa valitettavasti niin pahoin sairaaksi, että poika jouduttiin nukuttamaan ikiuneen 1.12.2012. Lämpimät kiitokset teille kaikille, jotka teitte mahdolliseksi Leonin auttamisen yrittämisen! On kovin surullista, että Leonin kunto oli romahtanut jo liian huonoksi, eikä auttaminen ollut enää mahdollista.

Ihosairaudesta kärsivä Leon tarvitsee kipeästi apua päästäkseen pois tarhaolosuhteista. Haluaisimme näin joulun alla lahjoittaa kummien avulla Leonille lämpöä, turvaa ja parempaa terveyttä!

Leon kärsii sairaudesta nimeltä demodikoosi. Leonin turkki on sikaripunkin aiheuttaman sairauden vuoksi hyvin harva. Sen iho on parkkiintuneen harmaa, kuiva ja tulehduksille altis. Leonin tilanteessa olevan puolikaljun koiran elämä tarhan askeettisissa olosuhteissa on erityisesti talvella todella kovaa, ja muuttuu pakkasten myötä pian mahdottomaksi.

Sikaripunkit eivät normaalisti aiheuta terveelle koiralle haittaa. Esimerkiksi aliravitsemus, stressi ja koiran vastustuskykyä alentavat sairaudet voivat kuitenkin altistaa koiran yleistyneelle demodikoosille. Jos koira sairastuu demodikoosiin aikuisiällä, siitä ei helposti parane. Sikaripunkit eivät kuitenkaan tartu ihmisiin, toisiin koiriin tai muihin eläimiin. Sairaus vaatii pitkällistä hoitoa mm. antibiootein eläinlääkärin valvonnassa, mikä tulee usein varsin kalliiksi. Lisäksi koira tarvitsee hyvää ravintoa, lämpöä, stressittömän ympäristön ja hellää huolenpitoa.

Leon on vielä nuori ja suhtautuu kovasta kohtalostaan huolimatta ihmisiin ujon ystävällisesti. Mielestämme se ansaitsisi mahdollisuuden parempaan elämään - ja aivan ensimmäiseksi se täytyy saada sisälle lämpimään. Leon onkin valittu joulun toipilaskummikoiraksi: toiveemme on saada Leon Suomeen kotihoitoon ja lääkärin vastaanotolle ennen pahimpia pakkasia. Jos käy hyvin ja Leon kuntoutuu, se voi aikanaan alkaa etsiä omaa kotia.

Jos haluat tukea Leonia, auttaa sitä pääsemään Suomeen ja osallistua hoitokuluihin, voit ryhtyä sille kummiksi. Voit myös muistaa ihmisystävääsi eettisellä joululahjalla ja antaa samalla Leonille lahjan, jollaisesta se ei tarhan kylmyydessä osaa vielä edes uneksia.

Voit lahjoittaa Leonia varten haluamasi summan Viipurin Koirat ry:n lahjoitustilille Nordea 139435-155391 (IBAN FI74 1394 3500 1553 91). Kirjoita maksuun viestiksi "Leon" sekä sähköpostiosoitteesi. Huom! Saat kummikoirasi kuulumisia ja kuvia sähköpostitse, joten lähetäthän yhteystietosi myös osoitteeseen info(at)viipurinkoirat.fi.

Viipurin Koirat ry:lle myönnetyn keräysluvan numero on 2020/2011/3416 ja se on voimassa 13.12.2011-12.12.2013. Lupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kaikki lahjoitukset käytetään suoraan löytökoirien hyväksi.

**Päivitys 26.11.2012: Leon saapui Suomeen 22.11.2012. Se on tällä hetkellä yhdistyksen hoivissa Uudellamaalla toipumassa matkan aiheuttamasta shokista ja uupumuksesta. Leonille etsitään rauhallista, osaavaa hoitopaikkaa omakoti- tai rivitalosta. Yhteydenotot osoitteeseen info(at)viipurinkoirat.fi.

Viipurin koirat - Leon 2.6.2012

Viipurin koirat - Leon