Pennut etsivät koteja! Kuljetusmahdollisuus huhtikuun lopussa

Viipurin ja Svetogorskin löytökoiratarhoille on päätynyt kokonaisia pentueita, joille etsitään koteja Suomesta. Osa on syntynyt ulos kodittomalle koiraemolle, osa ei-toivottuina vahinkopentuina omistetulle koiralle. Pennuilla on mahdollisuus päästä Suomeen huhtikuun lopun ja toukokuun kuljetuksissamme, kun niillä on ikää 6 kk. Pennuille etsitään koteja myös paikallisesti mutta niitä on aivan liikaa suhteessa tarjolla oleviin koteihin. 

Viipurin Koirat ry:n adoptiotoiminta jatkuu itärajan rajanylityspaikkojen kiinniolosta huolimatta. Koirakuljetukset kiertävät Baltian maiden kautta ja saapuvat meriteitse Helsinkiin.

Alla on muutama esimerkki kotia etsivistä pennuista.


Pessi sisaruksineen on peräisin Käkisalmen läheltä metsiköstä, jonne arka emo oli ne synnyttänyt. Svetogorskin tarhalla Pessi on asunut joulukuusta saakka.


Hosuli löydettiin marraskuun alussa sisarustensa ja emonsa kanssa lukitusta ladosta Krasnaya Dolina -nimisestä kylästä Karjalankannakselta. Pennut olivat vastasyntyneitä ja emo oli jätetty latoon ruuatta ja vedettä. Onneksi kohtalo puuttui peliin, ja koiraperhe saatiin pelastettua ladosta hoitopaikkaan. Siellä Gabby-emo sai hoitaa pentunsa luovutusikäisiksi.


Eevert ja sen sisarukset päätyivät Snezhannan tarhalle, sillä ne olivat ei-toivottuja pentuja, joista emokoiran omistaja halusi eroon. Pennut ovat peräisin Viipurin läheltä ja ne asuivat emokoiran omistajan pihalla. Nämä jäivät emon viimeisiksi pennuiksi, sillä ehtona pentujen vastaanottamiselle oli, että Snezhanna sai sterilisoida emon.


Arka emo synnytti Usman ja sen viisi sisarusta rakennuksen alle lokakuussa. Pennut otettiin joulukuussa kiinni ja ne asuivat jonkin aikaa sijaiskodissa ennen Viipurin löytökoiratarhalle päätymistä. Koko pentue etsii nyt koteja. 


Rosalie syntyi elokuussa armeija-alueelle. Kun pennut olivat luovutusikäisiä, onnistuivat koirien auttajat löytämään poikapennuille paikalliset kodit. Tytöille ei sellaista tuuria kuitenkaan suotu, joten Elenaa pyydettiin apuun kotien löytämiseksi. Emo sterilisoitiin ja jätettiin alueelle asumaan. Pennut muuttivat Svetogorskin tarhalle tammikuussa ja toivovat nyt koteja Suomesta.

Tutustu näihin ja muihin kotia etsiviin koiriimme niiden omilla esittelysivuilla: tytöt, pojat. Yhdistyksellä on kotia etsiviä koiria myös suomalaisissa sijaiskodeissa. Adoptoimalla koiran sijaiskodista voit vapauttaa paikan seuraavalle avun tarvitsijalle.