Suomeen saapuneet koirat 7.6.2024

Saimme kesäisenä perjantai-iltana toivottaa lämpimästi tervetulleiksi 18 väsynyttä matkalaista. Joukossa oli niin kotinsa menettäneitä entisiä kotikoiria kuin viattomina maailmaan syntyneitä ei-toivottuja pentuja. Suoraan omiin koteihin pääsivät matkustamaan onnekkaat Aino, Kira, Nelson, Nonna, Pufik, Sumu ja Tina. Hoitopaikoista kodin etsintää jatkavat Alma, Altai, Beea, Kajo, Kaura, Luna, Mulan, Pauli, Raina, Runo ja Sisu.

Lämmin kiitos adoptioperheille ja kotihoitajillemme <3Sumu pelastettiin tarhalle huonoista oloista yli vuosi sitten. Tästä alkoi Sumun uusi elämä.


Vaikka kuvassa ollaankin vähän vakavana, oli Raina hyvin innoissaan uudesta kotimaastaan ja ihmisistä ympärillään.Rauhallinen ja hurmaava Pufik-herra pääsi nauttimaan kesäpäivistä omaan kotiin.


Pitkän matkan jäljiltä Nelson oli hiukan järkyttynyt ja tassut toimivat vähän huterasti.


Tiikerityttö Tina matkasi ensimmäisenä sisaruksistaan Suomeen. Kunpa loputkin sisaruksista pääsisivät seuraamaan pian perässä.


Pikkuinen Alma-tyttö menetti helmikuussa tulipalossa sekä kotinsa että omistajansa.


Nonnaakin jännitti ja askeleet satamassa jäivät lyhyiksi.


Kira oli reippaana lähdössä uuden omistajansa matkaan.


Mulan kuului niiden kovin järkyttyneiden ja liikuntakykynsä osittain menettäneiden sarjaan.


Aino sisaruksineen löydettiin vuoden lopulla pahasti kylmettyneenä sisarustensa kanssa. Varhainen ero omasta emosta ja kylmettyminen ulkona johtivat kuitenkin siihen, että pennut kuolivat yksi toisensa jälkeen. Lopulta eloon jäi vain yksi tyttöpentu: Aino.Entinen kotikoira Luna asteli reippaana autosta ulos eikä ollut milläänsäkään satamasta tai hässäkästä ympärillä. Joku saa tästä isosta tytöstä mahtavan kaverin itselleen.


Kajo menetti tammikuussa perheensä tulipalossa ja päätyi tarhalle. Ensi talvea poika ei enää vietä pakkasissa, se on varma.Pentueensa viimeinen, Runo, tassutteli myös viimein Suomen puolelle.Kaunis Beea hurmasi ihmisiä reippaudellaan ja ystävällisyydellään.Altai on entinen kotikoira, joka päätyi tarhalle kun sen omistajat menehtyivät. Samassa perheessä asuneet kaksi muuta koiraa löysivät jo uudet kodit Suomesta. Vihdoin tuli Altain vuoro jättää surkea tarhaelämä taakse.


Ystävällisellä ja hellyttävällä Kauralla ei ole koskaan ollut hyvää kotia, mutta nyt se asia korjaantuu.Sisulla on ikää jo arviolta 7 vuoden verran. Sisu päätyi tarhalle vuodenvaihteessa huonoista oloista eikä sen tulevaisuus vaikuttanut lupaavalta. Suomesta löytyi kuitenkin hoitopaikka tälle herrasmiehelle, joka hurmasi perjantaina joukon ihmisiä kultaisella ja avoimella luonteellaan.