Calle

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 5/2017

12.1.2019
Calle sai kodin Oripäästä.

30.12.2018
Callelle koitti joulu pari päivää myöhässä kun poika sai pitkän tarha-ajan jälkeen vihdoin pakata passinsa mukaan ja matkustaa Suomeen kotihoitoon.

Ensivaikutelman perusteella Calle on ikäisekseen rauhallinen nuorimies, jonka mielestä ihmisen huomio on parempaa kuin mikään muu. Pientä pilkettä kyllä löytyy silmäkulmasta eli saattaa rauhallisen oloisesta pojasta tulla vielä esiin vauhdikkaampikin puoli. Callen hoitopaikassa on neljä vanhempaa koiraa, sekä uroksia että narttuja ja kaikkien kanssa poika on tullut hienosti toimeen. Calle on hyvin kohtelias pienillekin koirille. Myös kissaan Calle on tutustunut ja tykkäsi tästä maukuvasta ystävästä kovasti.

Callesta ei vielä ole päässyt pientä piipitystä suurempaa ääntä, joten sen puolesta poika voisi asua missä vaan. Kaikki uusi ihmetyttää ja jännittää poikaa kyllä, mutta silti Calle on enemmän uteliaan kiinnostunut kaikesta kuin pelokas. Pikkuhiljaa harjoitellaan kotikoiran tapoja ja tutustutaan ympäristön ihmeisiin.

Hihnassa poika kävelee melko rennosti vaikka kaikki ympärillä onkin uutta ja ihmeellistä. Calle on kovasti ihmisen perään ja haluaisi seurata kaikkialle. Kiltisti poika kuitenkin on jäänyt keskenään muiden koirien kanssa. Yksinoloa pitää kuitenkin pojan kanssa varautua harjoittelemaan, varsinkin jos kodissa ei ole koirakaveria pojan seurana.

Calle on noin 55cm ja painoa 33kg. Poika on hieman tuhdissa kunnossa eli painoa saisi tippua jonkin verran. Calle odottaa omaa kotia Pöytyällä, Varsinais-Suomessa.

13.11.2018
Callelle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

12.8.2018
Voi voi kun tämän pojan häntä vispaa! Vuoden ikäinen Calle rakastaa kovasti ihmisiä, ja Callen hartain toive olisi löytää ikioma sellainen. Mahdollisimman pian.

Irinan tarhalla asustaa tällä hetkellä valtava määrä nuoria aikuisia koiria. Calle on yksi niistä. Calle on reipas ja ihmisrakas poika, jonka ei tarvitse miettiä miten reagoida kun tarhavieraat ilmestyvät näköpiiriin. Iloinen Calle on heti vastassa! Rapsutukset kelpaavat niin nais- kuin miesvierailtakin, pääasia että ihania ihmisiä riittää ympärillä. Calle jakaa saman aitauksen monen nuoren uroksen ja nartun kanssa, ja vaikuttaisi tulevan hyvin muiden kanssa juttuun. Helteiden aikaan Callen lempipuuhiin kuului juomavesikaukalossa polskuttelu, mistä aitauskaverit ja tarhan työntekijät eivät niin pitäneet. Kumpa Calle pääsisi joskus ihan oikeasti uimaan..! Mistähän tälle mukavalle ja iloisesti häntäänsä heiluttavalle nuorukaiselle löytyisi oma koti?

Viipurin koirat - Calle 28.7.2018

1.1.2018
Calle on mukavan rauhallinen nuorimies. Se tulee tutustumaan ystävällisesti ja jää onnellisen oloisena nauttimaan rapsutuksista.

Calle on nuori poika, joka joutui Irinan tarhalle loppuvuodesta. Emme tiedä Callen elämän alkuvaihesta sen enempää, mutta niin luottavaisesti ja rauhallisesti se suhtautuu vieraisiin ihmisiin, että varmasti Calle on tavalla tai toisella asunut ihmisten seurassa.

Calle katselee tarkoin aitauksen verkon takaa, kun vierailijat lähestyvät sitä. Sen häntä alkaa rauhallisesti heilua ja sen ystävällinen ilme kertoo, että tulijat ovat sille kovin mieluista seuraa. Calle antaa vilkkaampien pentujen hoitaa ensin tervehtimiset, ja sen jälkeen se tulee itse hakemaan silityksiä ja rapsutuksia.

Calle on nyt noin 50 cm korkea poika. Se voi kasvaa vielä hieman, mutta aivan jättikokoiseksi koiraksi Calle ei ole ajatellut venähtää. Calle tulee tällä hetkellä hyvin toimeen toisten koirien kanssa, joten Calle voisi muuttaa myös jonkin kivan koiran kaveriksi. Sosiaalinen Calle pärjää kuitenkin myös ainoana koirana, maalla tai kaupungissa.

Calle vaikuttaa tasapainoiselta ja mukavalta pojalta. Vaikka se on nyt hyvin rauhallinen kaveri, saattaa olla, että kotioloissa siitä löytyy enemmänkin energiaa. Tärkeää onkin, että Callelle tarjotaan riittävästi sallittua puuhaa ja paljon aivojumppaa esimerkiksi peruskoulutuksen ja leikkien merkeissä, niin Callen energia pääsee suuntautumaan hyödylliseen touhuiluun.

Viipurin koirat - Calle 12.1.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.