Diego
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2020
Tautitestattu: 12/2020
15.1.2021
Mainio Diego löysi oman kodin Helsingistä!
5.1.2021
Diegon vatsa ei ole oikein asettunut Suomeen tulon jälkeen, joten se kävi lääkärin vastaanotolla. Yskääkin on ollut.
Diegolle määrättiin suolistoantibiootti ja muuten hoito on oireenmukaista: helposti sulavaa ruokaa ja lepoa. Ruokahalu Diegolla on pysynyt koko ajan hyvänä, eikä kuumettakaan ole, ja Diego jatkaakin hyväntuulisena hoitopaikassa pikkuvaivoistaan huolimatta.
22.12.2020
Diego sai hoitopaikan Suomesta ja pääsi totuttelemaan kotikoiran elämään Helsinkiin.
16.12.2020
Kaikki kahdeksan Diegolta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.
Diegolta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).
23.11.2020
Diegon toiveissa on koirakaverellinen koti rauhallisella sijainnilla.
Diego sisaruksineen tuotiin Snezhannan tarhalle Poljanyn kylästä. Kylä sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon ja oli aikaisemmin nimeltään Uusikirkko. Diegolla on yhteensä 9 sisarusta: Daisy, Darwin, Delta, Den, Dexter, Dita, Dolly, Donovan ja Dumle. Pentujen historiasta ennen tarhalle tuloa tiedetään se, että niiden emo oli hylätty tiineenä ollessaan ja se synnytti pennut ulos. Perhe asui ulkona kunnes emo kuoli, kun pennut olivat noin kaksikuisia. Tässä vaiheessa pennut toimitettiin tarhalle.
Diego on pentueen pienin. Snezhanna kuvailee sitä sosiaaliseksi, ihmisrakkaaksi, nöyräksi ja fiksuksi ja toivoo, että se saisi vielä jonain päivänä elää hyvää elämää omassa kodissaan.
Diego on tulossa Suomeen kotihoitoon joulukuun puolivälissä mutta se voi muuttaa myös suoraan omaan kotiin, mikäli sopiva löytyy. Diego kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.
Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.
Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)
Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.