Apollo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 16,5 kg)
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 12/2022

2.3.2023
Apollo sai kodin Savonlinnasta.

15.1.2023
Pikkuinen Apollo matkasi kuukausi sitten hoitopaikkaan. Apollo on reipastunut kovasti ja sen lempi-ihminen hoitoperheessä on, noh, kukas muukaan kuin hoitotäti.

Kun Apollo pelmahti taloon iltamyöhään, oli pieni poika luonnollisesti ihmeissään. Vastaanottokomiteassa oli kuitenkin yksi tuttu; Apollon ikioma velipoika, joka oli saapunut hoitopaikkaan kuukautta aiemmin. Velipojasta sai heti tukea ja kyllähän Apollon ujon kuoren alla asui jo ensihetkistä lähtien ihmisistä kiinnostunut ja kovin hellyttävä pikkumies.

Veli läksi pian omaan kotiin, mutta Apollolle jäi seuraa pitämään muita koiria. Apollo on tullut ensihetkistä saakka hyvin toimeen hoitoperheessä asuvien muiden koirien kanssa, niin narttujen kuin urostenkin. Se on väistyvä ja sopuisa poika, joka ei halua riitaantua muiden kanssa. Vastaan ei ole vielä tullut sellaisia resursseja, mitä tämä poika haluaisi puolustaa muilta koirilta tai ihmisiltä. Vaikka suihkussa käyminen on kuulunut jännittäviin ja uusiin kokemuksiin, Apollo seisoo nätisti paikoillaan kun kaksi aikuista pesee pojan silkinpehmoista turkkia. Hirvitikku maistuu samalla kun sohvalla lökötellään eikä Apollo ole moksiskaan, vaikka hoitotädin käsi puolihuomaamatta eksyykin sitä samalla rapsuttelemaan puhelun lomassa. Apollosta on vain mukavaa, kun saa nauttia herkuista hemmotteluhoidon lomassa. Apollo ei puolusta ruokaa ihmisiltä.

Apollo asuu lapsiperheessä omakotitalossa rauhallisessa taajamassa. Perheen mies on Apollosta vielä pelottava ja saa välillä haukkuja osakseen, mutta namit Apollo tulee kyllä hakemaan kun pitkä mies ei ole liikkeellä vaan istuu rauhassa paikoillaan. Suuressa talossa on tilaa ja Apollo viihtyy enimmäkseen koiraportin takana, mistä saa tutkailla rauhassa talon menoa. Sillä on mukavasti tilaa ja oma rauhaisa huone sohvineen, missä se tykkää leikkiä ja lökötellä. Harmi vain, ettei Apollolla oikein ole sopivaa leikkiseuraa. Rouvakoirat eivät ole kiinnostuneet sen leikeistä, mutta omalla pihalla sen kanssa juoksentelee ja leikkii perheen nuori uros. 

Apollo on toistaiseksi tavannut vain yhden vieraan koiran. Leikkisä, nuori narttu tuli leikkimään takapihalle, mutta onnistuikin jostain syystä pelästyttämään Apollon oikein kunnolla ihan vaan iloisesti juoksentelemalla. Apollo kyllä tarvitsee ehdottomasti koirakaverin tuekseen omaan kotiin, mutta sillä todennäköisesti kestää hetki sulatella kaveria. Viikon parin päästä tilanne on kuitenkin varmasti toinen, sillä Apollo on pohjimmiltaan hyvin sopuisa poika. Ehkä sillä on kuitenkin huonoja kokemuksia menneisyydestä, onhan Apollo vähän sellainen pahnanpohjimmainen.

Apollo etsii kotia hyvin rauhallisesta ympäristöstä. Rauhallinen taajama tai maaseutu. Koti, mistä pääsisi suoraan rauhallisille metsäpoluille olisi Apollon unelma. Kerrostalo on Apollolle liian stressaava asuinympäristö. Vaikka Apollo asuukin lapsiperheessä, etsitään sille omaa kotia aikuisperheestä. Kodissa tulisi olla kokemusta vähän varovaisemmista koirista ja ymmärrys siitä, että Apollo tarvitsee aikaa sopeutumiseen. Jos perheessä on mies, tulee tämän valmistautua henkisesti jo siihen, että haukkuja on luvassa alkuaikoina. Mutta kyllä se siitä, kun vaan löytyy aitoa halua ja aikaa kasvattaa pojan luottamusta.

Apollo on lähes sisäsiisti. Pissavahinkoja sattuu muutaman kerran viikossa jos silloinkaan.

Apollossa on paljon hyviä puolia ja sitten niitä puolia, mitkä vaativat vielä aikaa ja työtä. Apollo etsii sellaista ihmistä, joka haluaa juuri tälläisen pojan; ujon kuoren alla asuva, liikuttava ja hellyyttä kaipaava pentu. Mahdottoman suloinen, hassu ja naama aina hymyssä kun näkee sille rakkaimman ihmisen. Hännänheilutuksesta ei tule loppua. Jos tunsit sykähdyksen rinnassasi, kannattaa totutella siihen. Apollolla on nimittäin tapana läiskiä tassuillaan kun ei tiedä miten päin kannattaisi ilopuuskassa olla <3

Apollo painaa tällä hetkellä 16,5 kiloa.

Viipurin koirat - Apollo kotihoidossa 1/2023

16.12.2022
Apollo jätti tarhan taakseen ja odottaa nyt kotiehdokkaita pääkaupunkiseudulla.

14.12.2022
Apollo on pakannut kassinsa ja muuttaa pian kotihoitopaikkaan. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

13.11.2022
Rapaisten tassujen ja kaipaavien katseiden joukosta kurkistaa Apollo, veljeksistä pienin. Liikuttava Apollo haaveilee pikaisesta poispääsystä tarhalta.

Vierailimme eilen Snezhannan tarhalla ja Apollo oli yksi niistä onnekkaista, joka pääsi kanssamme hihnaan haistelemaan ja tutkimaan tarhan ulkopuolisen maailman tuoksuja.

Aitauksessa iloisesti pomppiva Apollo on ihmisrakas poika, mutta se on käsittelyyn hiukan tottumaton ja valjaiden pukeminen saa sen monien sisarustensa tavoin jähmettymään hetkellisesti suolapatsaaksi. Monet Apollon sisaruksista ovat päässeet jo ensimmäiselle hihnakävelylleen, mutta tämä taisi olla Apollon ensimmäinen kerta. Välillä Apollo kiemurteli pitkin maata häntä hurjasti vispaten, välillä se spurttaili vauhdikkaasti sinne tänne ja välillä tutustui makuuasennossa ympäristön kasvillisuuden tutkimiseen namien syönnin lomassa. Liikuttavin hetki koettiin kuitenkin lopuksi, kun kaikkien jännittävien kokemusten jälkeen Apollon silmät eivät enää pysyneet auki ihmisen rapsutellessa sitä ja se nukahti syliin.

Apollolla on ikää noin 6 kk. Se löydettiin kesäkuussa sisarustensa kanssa aivan pikkupentuna möngertämästä ulkoa Pesochnoen kylästä. Siitä sen matka jatkui eläintenhoitajan kotipihalle ja lopuksi tarhalle, missä se asunut nyt noin 2,5 kk. Apollolla on 10 sisarusta, joista osa on muuttanut jo Suomeen ja tarhalla vielä jäljellä olevista montaa odottaa täällä hoitopaikka. Mutta Apollo kuuluu siihen epäonnisten ryhmään, joita kukaan ei ole vielä oikein huomannut. Apollolla olisi mahdollisuus matkustaa omaan kotiin tai hoitopaikkaan vielä tämän vuoden puolella, joulukuussa, jos sillä olisi tiedossa ottaja.

Apollo etsii kotia tai hoitopaikkaa rauhalliselta alueelta kodista, missä olisi tarjolla koirakaveri. Apollo ei ole korkea poika, mutta ei myöskään kevyt ja sirorakenteinen. Kovin isoa koiraa siitä tuskin kuitenkaan kasvaa. Apollo tulee hyvin toimeen sisarustensa kanssa ja on aina vaikuttanut sopuisalta pojalta.

Viipurin koirat - Apollo 12.11.2022

31.8.2022
Apollo on iloinen ja utelias pentuviikari, joka innoissaan haistelee aitaukseen astuneiden vieraiden lahkeita. Apollo haluaisi niin kovasti päästä omaan kotiin!

Kesäkuun alussa Snezhannan puhelimeen kilahti video, jota katsoessa rintaa alkoi puristaa. Liikkuva sterilointiklinikka oli löytänyt Pesochnoen kylästä emokoiran pentuineen. Arviolta kuukauden ikäisiä pentuja taapersi ulkona epämääräisen rojun keskellä siellä täällä. Rokottamattomia pienokaisia ei voinut viedä suoraan tarhalle eikä Snezhannalla ollut heti tiedossa mitään hoitopaikkaa yhdelletoista pennulle. Pentuja ei kuitenkaan pystytty jättämään oman onnensa nojaan vaan emokoiran steriloinnin jälkeen liikkuva sterilointiklinikka keräsi piipittävät koiravauvat mukaansa. Kaikeksi onneksi tarhan eläintenhoitajan luona asuneet vanhemmat pennut olivat valmiita siirtymään riittävän rokotussuojan turvin tarhalle, ja eläintenhoitaja-Lena otti vastaan uudet avun tarpeessa olleet tulokkaat.

Pennut saivat asumuksekseen ulkoaitauksen Lenan pihalla, maatilamaisessa ympäristössä erilaisten kotieläinten keskuudessa vuohista ankkoihin. Pennut asuivat Lenan luona hieman yli kaksi kuukautta, ja kun niillä oli riittävä rokotussuoja, siirtyivät ne hetki sitten Snezhannan tarhalle jolloin tapasimme ne ensimmäisen kerran.

Pentueen urokset ovat nimeltään Apollo, Atlas, Altair, Castor, Cosmo, Comet, Solar ja Saros. Narttuja ovat Aries, Cielo ja Celeste.

Löytöhetkellä pennut vaikuttivat reippailta ja olivat sitä myös Lenan luona, mutta muutto tutusta ja rauhanomaisesta ympäristöstä suurelle, meluisalle ja pelottavallekin koiratarhalle on ymmärrettävästi ollut melkoinen shokki. Tavatessamme pennut olivat meistä hyvin innoissaan alkuun, mutta huomattuaan joutuvansa pyydystetyiksi yksi kerrallaan kuvausta varten joutuivat ne pienoisen jännityksen valtaan ja kaikille tuli kova kiire koppiin piiloon.

Järin suuria luonne-eroja ei ollut ainakaan näin ensimmäisen tapaamisen perusteella havaittavissa. Kaikki pennut olivat kiinnostuneita ja ilahtuneita ihmisistä, mutta käsittelyyn sen verran tottumattomia että muuttuivat liikkumattomiksi patsaiksi sylissä.

Apollo sai kunnian nousta ensimmäisenä syliin. Apollo on kooltaan melko siro ja se on veljistä pienin. Se ei ole ollenkaan niin jyhkeä kuin monet sisaruksistaan eikä siitä välttämättä kasva niin suurta koiraa aikuisena. Keskikokoiseksi pojaksi se meinaa kuitenkin venähtää. 

Osa pennuista on aikamoisia möhkäleitä jo nyt ja niistä kasvanee aikuisina kohtalaisen kookkaita. Tosin, ei välttämättä kaikista. Pentujen emon on kerrottu näyttäneen tyypilliseltä sekarotuiselta “perusviipurilaiselta”, korkeudeltaan noin 55-60 cm. Saman pentueen pennuilla voi olla myös eri isät ja vaikkei olisikaan, vanhempien ominaisuudet eivät periydy aina tasan. Ei voida poissulkea, etteikö isokokoisten ja raskasrakenteisten pentujen perimästä löytyisi esimerkiksi laumanvartijoiden geenejä.

Pennuille etsitään sitoutuneita ja ymmärtäväisiä koteja, mistä löytyy aiempaa koirakokemusta. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, ettei pennuilla ole kokemusta kotikoirana olosta ja ne tulevat tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uusien, jännittävien asioiden äärellä. Niiden varhaisista elämänvaiheista emme tiedä, mutta suurimman osan elämästään ne ovat eläneet ulkoaitauksissa rauhallisissa ympäristöissä luonnon läheisyydessä. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että ne tulevat tarvitsemaan koirakaverin uudessa kodissaan. 

Pennut kasvavat vauhdilla. Ne kaikki yrittävät ahtautua yhteen koppiin toistensa päälle nukkumaan. Kasan alta kuuluu murinaa ja mörinää, kun jotkut joutuvat muiden tallaamiksi. Pian osa joutuu väkisinkin nukkumaan kopin ulkopuolella kylmenevissä öissä suojanaan vain lyhyt karva. Pennut kasvavat, tila käy koko ajan ahtaammaksi ja vähäiset resurssit tulevat aiheuttamaan riitoja. Olot muuttuvat koko ajan kurjemmiksi. Venäjältä kodin saaminen ei tiedä hyvää tulevaisuutta. Vaikka koiria ei anneta ketjukoiriksi, isoa pentua haluavan on helppo vakuutta muuta ja saada pentu mukaansa, jolloin se hyvin äkkiä löytyy kasvettuaan ketjun päästä loppuelämäänsä siinä viettäen.

Viipurin koirat - Apollo 1.9.2022

Viipurin koirat - Apollo 26.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.