Comet

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt n. 17 kg)
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Pk-seutu, Suomi

18.11.2022
Ihana Comet matkusti hoitopaikkaan ja jatkaa oman kodin etsintää sieltä käsin.

Cometin yhtetyshenkilönä toimii Ira.

15.11.2022
Comet on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälin jälkeen. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Cometilta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

25.9.2022
Comet pääsi kanssamme haistelemaan uusia tuulia kun se otettiin elämänsä ensimmäiselle hihnakävelylle. 

Ensimmäiset askeleet tarhan ulkopuolella olivat huteria, mutta Comet lähti varsin pian jolkottamaan reipasta tahtia eteenpäin häntä heiluen. Kiristyvä hihna aiheutti välillä tenkapoota, mutta muuten Comet selvisi hienosti lyhyen kävelymatkan tarhalta läheiselle pellolle. Toisin kuin kaksi sisarustaan, Comet ei maannut maadoittuneena maassa vaan haisteli uteliaana ympäristöä. Tutkittuaan aikansa uutta ympäristöä valitsi se turvallisen paikan kahden istuvan ihmisen välistä, asettautui siihen pitkäkseen ja alkoi tarkkailemaan mitä ympärillä tapahtuu. 

Comet punnittiin tällä reissulla ja painoa pojalla oli noin 12 kiloa. Nyt, ollessaan noin viisikuinen, Cometista ei mitään jättiä kasva vaan se jää keskikokoiseksi pojaksi. Ruumiinrakenteeltaan Comet ei kuitenkaan ole mikään pitkäjalkainen siro atleetti vaan hiukan raskasrakenteisempaa ja matalampaa mallia. Cometin kirsikkasilmät on operoitu vastikään tarhan klinikalla.

Comet vaikuttaa oikein symppikseltä pojalta, joka iloitsee suuresti ihmisistä. Talvi tekee pian tuloaan eikä Cometilla ole paikkaa tiedossa. Ei hoitopaikkaa eikä kotia. Kuka haluaisi Cometin omakseen?

Viipurin koirat - Comet 24.9.2022

31.8.2022
Voi, miten Comet voisi erottua joukosta ja löytää oman kodin? Comet ei voi muuta kuin toivoa parasta, tarhalle se ei halua jäädä.

Kesäkuun alussa Snezhannan puhelimeen kilahti video, jota katsoessa rintaa alkoi puristaa. Liikkuva sterilointiklinikka oli löytänyt Pesochnoen kylästä emokoiran pentuineen. Arviolta kuukauden ikäisiä pentuja taapersi ulkona epämääräisen rojun keskellä siellä täällä. Rokottamattomia pienokaisia ei voinut viedä suoraan tarhalle eikä Snezhannalla ollut heti tiedossa mitään hoitopaikkaa yhdelletoista pennulle. Pentuja ei kuitenkaan pystytty jättämään oman onnensa nojaan vaan emokoiran steriloinnin jälkeen liikkuva sterilointiklinikka keräsi piipittävät koiravauvat mukaansa. Kaikeksi onneksi tarhan eläintenhoitajan luona asuneet vanhemmat pennut olivat valmiita siirtymään riittävän rokotussuojan turvin tarhalle, ja eläintenhoitaja-Lena otti vastaan uudet avun tarpeessa olleet tulokkaat.

Pennut saivat asumuksekseen ulkoaitauksen Lenan pihalla, maatilamaisessa ympäristössä erilaisten kotieläinten keskuudessa vuohista ankkoihin. Pennut asuivat Lenan luona hieman yli kaksi kuukautta, ja kun niillä oli riittävä rokotussuoja, siirtyivät ne hetki sitten Snezhannan tarhalle jolloin tapasimme ne ensimmäisen kerran.

Pentueen urokset ovat nimeltään ApolloAtlas, Altair, Castor, Cosmo, Comet, Solar ja Saros. Narttuja ovat Aries, Cielo ja Celeste.

Löytöhetkellä pennut vaikuttivat reippailta ja olivat sitä myös Lenan luona, mutta muutto tutusta ja rauhanomaisesta ympäristöstä suurelle, meluisalle ja pelottavallekin koiratarhalle on ymmärrettävästi ollut melkoinen shokki. Tavatessamme pennut olivat meistä hyvin innoissaan alkuun, mutta huomattuaan joutuvansa pyydystetyiksi yksi kerrallaan kuvausta varten joutuivat ne pienoisen jännityksen valtaan ja kaikille tuli kova kiire koppiin piiloon.

Järin suuria luonne-eroja ei ollut ainakaan näin ensimmäisen tapaamisen perusteella havaittavissa. Kaikki pennut olivat kiinnostuneita ja ilahtuneita ihmisistä, mutta käsittelyyn sen verran tottumattomia että muuttuivat liikkumattomiksi patsaiksi sylissä.

Comet pomppii muiden sisarustensa tavoin niin että lautalattia tömisee ihmisten astuessa sisään. Samanvärisiä sisaruksia on yhteensä viisi, mutta Cometin tunnistaa, valitettavasti, kirsikkasilmän eli cherry eyen vuoksi. Tulehtunut kyynelrauhanen on tarkoitus operoida pian Viipurissa. Comet kuuluu porukan reippaimpiin pentuihin. Muiden tavoin sekin jännittää ihmisen kosketusta, mutta pörrää kiinnostuneena koko ajan vierellä.

Osa pennuista on aikamoisia möhkäleitä jo nyt ja niistä kasvanee aikuisina kohtalaisen kookkaita. Tosin, ei välttämättä kaikista. Pentujen emon on kerrottu näyttäneen tyypilliseltä sekarotuiselta “perusviipurilaiselta”, korkeudeltaan noin 55-60 cm. Saman pentueen pennuilla voi olla myös eri isät ja vaikkei olisikaan, vanhempien ominaisuudet eivät periydy aina tasan. Ei voida poissulkea, etteikö isokokoisten ja raskasrakenteisten pentujen perimästä löytyisi esimerkiksi laumanvartijoiden geenejä.

Pennuille etsitään sitoutuneita ja ymmärtäväisiä koteja, mistä löytyy aiempaa koirakokemusta. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, ettei pennuilla ole kokemusta kotikoirana olosta ja ne tulevat tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uusien, jännittävien asioiden äärellä. Niiden varhaisista elämänvaiheista emme tiedä, mutta suurimman osan elämästään ne ovat eläneet ulkoaitauksissa rauhallisissa ympäristöissä luonnon läheisyydessä. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että ne tulevat tarvitsemaan koirakaverin uudessa kodissaan. 

Pennut kasvavat vauhdilla. Ne kaikki yrittävät ahtautua yhteen koppiin toistensa päälle nukkumaan. Kasan alta kuuluu murinaa ja mörinää, kun jotkut joutuvat muiden tallaamiksi. Pian osa joutuu väkisinkin nukkumaan kopin ulkopuolella kylmenevissä öissä suojanaan vain lyhyt karva. Pennut kasvavat, tila käy koko ajan ahtaammaksi ja vähäiset resurssit tulevat aiheuttamaan riitoja. Olot muuttuvat koko ajan kurjemmiksi. Venäjältä kodin saaminen ei tiedä hyvää tulevaisuutta. Vaikka koiria ei anneta ketjukoiriksi, isoa pentua haluavan on helppo vakuutta muuta ja saada pentu mukaansa, jolloin se hyvin äkkiä löytyy kasvettuaan ketjun päästä loppuelämäänsä siinä viettäen.

Luovutamme pennut ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Comet 26.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.