Lady

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2021
Tautitestattu: 6/2022

11.6.2022
Lady sai oman kodin.

Lady tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi myös Ladyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

1.5.2022
Lady on hyvin kaunis, mutta arka tyttö, jonka tähänastisessa elämässä ei ole ollut vielä monia ilonaiheita. Varovaisia ja arkoja koiria ymmärtävä ihminen olisi Ladyn pelastus!

Kolme sisarusta, Lina, Lady ja Lion, saapuivat Snezhannan tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan tuomana alkuvuodesta. Ne ovat peräisin Poljanyn (suom. Uusikirkko) kylästä, joka sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon. Ne ovat löytöpentuja ulkoa eikä niiden taustasta ole enempää tietoa. Löydettäessä pennut olivat noin viiden kuukauden ikäisiä.

Lady on pelokas tyttö, jonka kanssa vapaaehtoiset yrittävät tehdä parhaansa. Lady on kuitenkin yksi pisara meressä, autettavia koiria on niin paljon lähes 300 koiran tarhalla. Jos vain oma koti löytyisi, saattaisi Ladykin kyetä seuraamaan siskojensa tassujen jälkiä ja reipastumaan. Tarhalla mahdollisuudet reipastumiseen ovat valitettavan huonot. Oma koti rauhallisessa ympäristössä, reipas koirakaveri ja ihminen, jolla on aikaa ja taitoa tukea Ladyä olisivat nyt tälle tytölle kultaakin tärkeämpiä. Osuisiko ihme Ladyn kohdalle?

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.