Neilikka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 6/2022

17.7.2022
Neilikka sai kodin Turusta.

18.6.2022
Neilikka kiittää hakemuksista! Neilikasta on tullut runsaasti hakemuksia eikä enempää oteta enää vastaan.

11.6.2022
Iloinen ja reipas Neilikka matkusti Suomeen! Neilikka odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Lahdessa.

Neilikka tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

7.5.2022
Neilikka on veikeännäköinen parrakas pentu, jonka pääkopasta kohoaa hassuja ylöspäin sojottavia karvoja. Ihmisrakas Neilikka toivoo kovasti omaa kotia!

Huhtikuun alussa liikkuva sterilointiklinikka kurvasi tarhalle tuoden Viipurin seudulta kiinniotetun kokonaisen koiraperheen Snezhannalle. Pennut olivat kaikki iloisia ja sosiaalisia, samoin ystävällinen emokoira. Snezhannalle olikin heti selvää, että emokoira oli selvästi ihmisiin tottunut kotikoira, jonka pennut oli kaikki ei-toivottuja. Pian tarhalle saapumisen jälkeen emo alkoi kuitenkin voida huonosti ja vaikka kaikki voitava tehtiin emo yrityksistä huolimatta menehtyi. Snezhannan mukaan emo oli hieno koira, jonka kohtalo kovasti surettaa häntä.

Iloiset, ihmisrakkaat natiaiset Kirsikka, Neilikka, Leinikki, Kanerva ja Tilli odottavat jo kovasti omien ihmisten tapaamista!

Neilikka nautiskelee tottuneesti ihmisten läheisyydestä ja kosketuksesta. Vapaaehtoisena tarhalla käyvä mieskään ei ole lainkaan Neilikasta pelottava - ja onkin erityisen hienoa, että myös miehet käyvät tarhoilla antamassa positiivisia kokemuksia koirille. Neilikka on päässyt vähän jo treenailemaan valjaiden pukemista ja hihnassa kävelyä, mutta keskittyminen ei kauaa riitä kun jo pitäisi päästä painimaan sisarusten kanssa.

Emme tiedä pentujen elämästä ennen tarhalle saapumista kovinkaan paljon, mutta koska emo oli ihmisiin luottavaisesti suhtautuva todennäköinen kotikoira, jonka kanssa pennut saivat varttua lähes nelikuisiksi saakka, näyttää niiden tulevaisuus valoisalta. Tarha ei kuitenkaan ole sopiva paikka kasvaa ja olisi tärkeää, että luottavaisten ja reippaiden pentujen matka jatkuisi pian omaan kotiin uusia taitoja opettelemaan.

Viipurin koirat - Neilikka 5/2022

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.