Siam

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 8/2017
Tautitestattu: 10/2022

7.10.2022
Siam sai kodin Helsingistä.

23.8.2022
Tapasimme Siamin pitkästä aikaa. Siam, kuomasemme, sinua odottaa oma koti Suomessa.

Viipurin koirat - Siam 13.8.2022

7.5.2022
Kuulumisia Siamilta! Siam pääsee nykyään usein ulkoilemaan vapaaehtoisten ja muiden koirien kanssa.

Snezhanna kertoo, että Siam on fiksu ja aina kun vapaaehtoiset saapuvat se nousee takajaloilleen ja avaa kehnon portin vapauttaen itsensä aitauksestaan. Siam on usein vapaana tarhan ulkopuolella eikä lähde minnekään. Se tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen ja Snezhanna kehuu sitä rauhalliseksi ja hienoksi pojaksi.

7.1.2022
Siam pääsi ulkoilemaan vapaaehtoisten kanssa. Katso video Siamin ulkoilusta:

Viipurin koirat - Siam 2.1.2022

16.1.2020
Upea Siam on harjoitellut hihnalenkkiä aikaisemmin ja se näkyy.

Pentumaisen ulkonäkönsä säilyttänyt sympaattinen koirapoika lähti reippaasti lenkkeilemään, sille vaihtelu yksitoikkoiseen häkkielämään on pelkkää plussaa. Siam olisi jopa halunnut leikkiä, vaikka ihminen olikin hihnan toisessa päässä. Siamissa onkin selvästi hurjan paljon kotikoirapotentiaalia ja siitä saa varmasti oikeanlaisessa kodissa ajan kanssa harjoittelemalla upean ja uskollisen ystävän. Sen lenkkeillessä ohiajavat autot eivät sitä hätkäyttäneet, vaan se jatkoi maiseman nuuskuttamista kaikessa rauhassa.

Ihmisen läheisyys ja rapsutukset maistuvat Siamille varsin hyvin ja se viihtynee myös sohvalla kainalossa, kunhan se on saanut ulkoilla riittävästi ensin.

Viipurin koirat - Siam 5.1.2020

6.4.2019
Komea ja parrakas Siam on iloinen ja ihmisrakas poika, joka on aitausvaihdoksen myötä reipastunut ihan eri koiraksi.

Siam on ollut hiljattain muutaman päivän paikallisen kouluttajan luona harjoittelemassa hihnakävelyä. Siam pääsikin heti kokeilemaan kanssamme tuoreita oppeja, kun otimme sen tarhan ulkopuolelle kävelylle. Vähän poikaa jännitti, mutta hihnassa kulkeminen sujui kuitenkin sen näköisesti, ettei kyseessä ensimmäinen kerta ollut. Siam on muutenkin reipastunut valtavasti eikä se enää tule luokse varoen vaan antautuu onnellisena rapsutuksille.

Siam asuu tällä hetkellä kahden narttukoiran kaverina, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen. Kaksi Siamin siskoista on muuttanut aikuisiällä Suomeen omiin koteihinsa ja sopeutuneet hyvin. Siam toivoo kovasti, että myös se saisi mahdollisuuden parempaan ja onnelliseen elämään. Siam ei ole valmis ihan vilkkaimpaan keskustaan vaan jokin vähän rauhallisempi asuinympäristö sopisi paremmin. Koirakaveri tukea ja esimerkkiä antamassa voisi olla Siamin mielestä mukava juttu, mutta se ei ole ehdoton kriteeri. 1,5-vuotiaalla Siamilla olisi vielä lähes koko elämä edessään, vaikka pentuaika menikin tarhalla. Mistä Siam löytäisi oman ihmisen?

Viipurin koirat - Siam 20.4.2019

Viipurin koirat - Siam 2.4.2019

13.9.2018
Siam on kasvanut pitkäsääriseksi komistukseksi, mutta tarhalla vietettyjen kuukausien jälkeen poika on jäänyt hieman varovaiseksi.

Siam asustaa pienessä ulkoaitauksessa usean muun nuoren koiran kanssa. Ainakin tarhaoloissa Siam näyttäisi tulevan hyvin juttuun muiden koirien kanssa, ja sen asuintoverit koostuvat pääosin muista uroksista. Siam ilahtuu nähdessään ihmisiä, mutta tulee varoen kosketusetäisyydelle. Poikaa kyllä kovasti kiinnostaisi tehdä tuttavuutta, mutta Siam vaikuttaa vähän sellaiselta koiralta, joka haluaa tutustua uusiin tuttavuuksiin rauhassa ajan kanssa. Kiltinoloinen Siam voisi hyötyä reippaasta koirakaverista tulevassa kodissaan.

3.1.2018
Siam päätyi loppuvuodesta siskojensa kanssa tarhalle. Vaikka kuvissa Siam näyttää vähän vakavalta, on Siam kuitenkin iloinen, utelias ja ihmisten seurasta nauttiva pentu!

Seitsemän onnekkaan pennun joukko Saba, SuraSiwaSuhiShilaShadi ja Siam tupsahtivat eräänä päivänä Snezhannan tarhalle. Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta koska suurin osa poppoosta on enemmän tai vähemmän reippaita ja ystävällisiä, ovat ne varmastikin aiemmassa elämässään saaneet tottua jonkinlaiseen seurusteluun ihmisten kanssa. Kaikki seitsemän pikku tirriäistä pistävät nyt tassut tiukasti ristiin sen puolesta, että tarha-aika jäisi mahdollisimman lyhyeksi ja matka omaan kotiin alkaisi pian!

Siam on muutaman siskonsa kanssa etunenässä vastaanottamassa vieraita. Pieni häntä heiluu ja vieraiden sormia olisi niin kiva päästä vähän nuolemaan ja natustelemaan. Reipas Siam kiertelee ja sipsuttaa iloisena ihmisten jaloissa ja ilahtuu jokaisesta rapsutuksesta mikä pienelle pojalle vain suodaan. Kuvaustilanne vähän jännittää Siamia, mutta ihmekös se sillä Siam tuskin on saanut kovin montaa kertaa elämässään nauttia ihmisten sylissä olemisesta. Kovin rauhallisesti ja nätisti Siam antaa silti käsitellä ja kopeloida itseänsä. Alas päästyään Siam pörheltää taas jonkun kivan ihmisen jalkoihin odottamaan rapsutuksia ja huomiota. Siam ei vaikuta miltään rasittavalta höseltäjältä tai riiviöltä, mutta ken tietää millainen vilpertti pojasta vielä kotioloissa kuoriutuukaan.

Koska emme tiedä millaisessa ympäristössä pennut ovat kasvaneet ja eläneet ennen tarhalle päätymistään, tulee uuden omistajan olla motivoitunut uuden perheenjäsenensä sopeuttamiseen. Se vaatii aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Monet asiat voivat alkuun olla jännittäviä ja pelottavia, mutta rauhallisen ja rohkaisevan omistajan kanssa hyvä tulee. Asia kerrallaan. Kukaan ei varmasti ole koskaan vielä opettanut mitä tarkoittavat esimerkiksi sisäsiisteys, hihnassa käveleminen tai yksin oleminen, joten miten pieni tarhapentu niistä mitään voisikaan ymmärtää. Mieti tarkoin resurssejasi, sillä Siam ei halua olla kenenkään äkillinen ihastus tai päähänpisto vaan adoptiopäätöksen tulee olla tarkoin harkittu.

Osa pennuista on jykevämpiä kuin toiset eikä tulevaa kokoa voi varmuudella tietää. Siamista kasvanee kuitenkin ainakin keskikokoinen komistus aikuisena.

Viipurin koirat - Siam 30.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus