Antoshka

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 58 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 11/2021

11.2.2022
Antoshka muutti omaan kotiin Porin seudulle.

30.1.2022
Antoshka jatkaa reipasta kotikoirana olemista. Hoitomammakaan ei ole enää yhtään pelottava vaan kyllä tuon viereen uskaltaa jo sohvalle köllähtää rapsuteltavaksi.

Antoshka kulkee reippaasti lenkillä ja viihtyisi pitkiäkin aikoja ulkona koirakavereiden kanssa aidatulla pihalla. Ei talven tuulet ja tuiskut tunnu paksun turkin läpi. Antoshka tulee silti aina mielellään myös sisälle ja viihtyy hyvin myös sohvalla. Antoshka osaa hienosti rauhoittua sisätiloissa ja yksinolot koirakavereiden kanssa ovat sujuneet hyvin.

Antoshkalla on ollut ajoittaista resurssien puolustamista (murinaa) kahta muuta samanikäistä urospuolista hoitokoiraa kohtaan, vanhemmille hoitopaikan omille koirille ei tätä tee. Suurin resurssi on ollut lähinnä hoitopaikan oma vanhempi uros, jonka Antoshka mielellään pitäisi itsellään ja saattaa murista jos toiset hoitolaiset tulevat ympärille pyörimään.

Vahtiviettiä Antoshkalta löytyy jonkin verran ja etenkin naapurissa kävijät on täällä hoitopaikassa ilmoitettu haukkumalla. Ei Antoshka kuitenkaan mikään mahdoton haukkuja ole, mutta kuten kunnon vahdin kuuluu ilmoittaa Antoshka, jos jotakin epämääräistä tapahtuu.

Uudet ihmistuttavuudet jännittävät alkuun ja tutustumista helpottaakin reippaat koirakaverit. Vanhoja tuttuja ihmisiä käydään jo reippaasti moikkaamassa kippurahäntä väristen. Antoshkasta saa varmasti kaverin niin sohvalle kuin seikkailuun, säällä kuin säällä.

Antoshkan yhteyshenkilönä toimii Laura M.

6.12.2021
Antoshka on nyt reilun viikon ajan totutellut elämään hoitopaikassaan. Antoshka on vielä sen verran varovainen, että se luovutetaan vain koirakaverilliseen kotiin.

Antoshkaa jännittää vielä monet asiat, mutta jo viikossa on reippautta tullut lisää. Jännittävissä tilanteissa poika tukeutuu toisiin koiriin ja tulevassa kodissa olisikin hyvä olla reipas koirakaveri odottamassa. Hoitopaikassa Antoshka on ottanut etenkin isännän luottoihmisekseen ja hänen seurassaan on reippaampi. Hoitomamma on hieman jännittävämpi vielä.

Sisällä on jännittävää, kun ihmiset liikkuvat, mutta sohvalle kun istahtaa niin uskaltaa tulla kainaloon nukkumaan. Muutenkin Antoshka nauttii sohvalla nukkumisesta. Ovesta sisään ja ulos kulkeminen hieman pelottaa, mutta koirakaverin vierellä sekin sujuu helpommin.

Antoshka tykkää juoksennella ja leikkiä aidatulla pihalla muiden koirien kanssa. Hihnassa kulkeminen hieman jännittää, mutta tässäkin reipas koirakaveri vierellä auttaa. Ruoka maistuu ja kuppi imuroidaan hetkessä tyhjäksi. Yksinolot työpäivien ajan ovat sujuneet hyvin. Hetken saattaa itkeä perään, mutta rauhoittuu kuitenkin kavereiden seuraan. Sisäsiisteyttä vielä harjoitellaan, mutta satunnaisia pissoja lukuunottamatta sujuu melko hyvin, kunhan vaan ihmiset muistavat riittävästi viedä ulos. Antoshka on iloinen ja kompaktin kokoinen nuori koirapoika, jolla kotikoiraopinnot ovat lähteet hyvin käyntiin.

Viipurin koirat - Antoshka kotihoidossa 6.1.2022

26.11.2021
Antoshka pääsi Suomeen ja odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan.

Viipurin Koirat testasi Antoshkan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Antoshka tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi, jotka olivat negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Antoshkalla positiivinen. 

16.10.2021
Kuka huomaisi suloisen Antoshkan?

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta! Täältä tulee kolme pientä ja karvaista muskettisoturia – Antoshka, Aatu ja Aki. Näiltä veljeksiltä ei seikkailumieltä puutu ja ne olisivat kovin valmiita uusiin seikkailuihin Suomen maankamaralla! Tämä kippurahäntäinen sisaruskopla kerättiin talteen Losevon (ent. Järvenkylä) kylän sahalaitoksen pihasta huhtikuun alussa heidän ollessaan vasta pienen pieniä koiravauvoja. Muuta näiden sosiaalisten sisarusten historiasta emme sitten tiedäkään ja voimme vain arvailla, miksi ja miten ne sahalaitokselle päätyivät. Tällä hetkellä nämä sosiaaliset noin seitsenkuiset nuorukaiset elävät Elenan tarhalla, missä ne saavat päivittäisen ruoka-annoksensa ja leikkiseuraa toisistaan. Oman kodin lämmöstä, pitkistä kävelyistä, leluista ja luista ne voivat kuitenkin vain haaveilla. Tulisipa heidän haaveistaan pian totta, sillä tarha ei valitettavasti tarjoa tarpeeksi virikkeitä näille seikkailumielisille ja sosiaalisille pojille.

Antoshka on Elenan mukaan reipas ja utelias poika, joka veljiensä tavoin nauttii suuresti ihmisten seurasta. Se jakaa aitauksen veljiensä sekä yhden muun pennun kanssa ja Elenan mukaan yhteiselo on poikien kesken sujunut kivasti. Hänen mukaansa Antoshka ei ole käyttäytynyt dominoivasti muita koiria kohtaan, vaan on sen sijaan tullut muiden kanssa hyvin juttuun. Se voisikin uudessa kodissaan suuresti nauttia koirakaverin seurasta, jolta se saisi ottaa mallia kotikoiran taitoja harjoitellessaan. Leikkikaveria se ei myöskään varmasti pistäisi pahakseen!

Antoshka on arviolta vasta noin 7 kuukauden ikäinen poika. Sillä onkin koko elämä vielä edessä ja se viettäisi sen mielellään Suomessa – oman ihmisen vieressä. Antoshka on hyvin sosiaalinen poika ja tarhalla vähiin jäävät ihmiskontaktit harmittavat sitä suuresti. Se yrittää joka päivä parhaansa mukaan heiluttaa häntää ja hyppiä aitaa vasten, jotta joku huomaisi sen ja antaisi sille edes pienen hetken huomiota. Toivottavasti joku päivä sen odotus palkitaan ja se saisi lunastaa matkalippunsa kohti Suomea.

Kotikoirana olosta Antoshkalla ei ole tietoakaan. Se on kuullut, kuinka mahtavaa kotikoirana olo on, mutta tarvittavia taitoja se ei vielä valitettavasti ole päässyt harjoittelemaan. Se lupaa olla innokas oppilas, mutta uudelta omistajalta se toivoo paljon kärsivällisyyttä ja aikaa. Sisäsiisteyttä, yksinoloa ja hihnassa kävelyä ynnä muita taitoja tulee uudessa kodissa harjoitella paljon, mutta ajan kanssa ja positiivisen vahvistamisen kautta ne alkavat varmasti sujua.

Antoshka on kastroitu ja matkustaa Suomeen sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Aki & Antoshka 11.10.2021