Annu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 48 cm, 16 kg)
Syntymäaika: 5/2019
Tautitestattu: 8/2022

15.10.2022
Annu sai kodin Jyskästä.

26.9.2022
Kiltti Annu on solahtanut koiralauman jäseneksi hienosti. Hoitomamma on havaittu hyväksi tyypiksi, jolle on jo pari suukkoakin annettu.

Annu on löytänyt tiensä myös hoitomamman sänkyyn ja rapsutukset ovat oikein mieluisia tälle tytölle. Kotioloissa Annu on jo omassa porukassa ihan rento. Yöt nukutaan hyvin siihen saakka, kun ihminen herää. Ja se onkin hieno hetki, kun hoitomamma nousee: vastassa on aivan ylitsevuotavan iloinen heilurihäntä.

Ruoka-ajat ovat tärkeitä ja Annu parveilee muun lauman kanssa keittiössä. Annu osaa hienosti odottaa, kun ruuat jaetaan kaikkien kuppeihin. Myös namiringissä Annu käyttäytyy hyvin ja luottaa, että kaikki saavat osansa. Ilo ja vauhti lisääntyvät päivä päivältä, koirakavereita Annu yrittää kovasti kutsua leikkiin, ja värikäs pehmolelukin sai jo kyytiä.

Tarpeilla käydään ulkona. Yksinolot koirakavereiden kanssa ovat sujuneet hyvin. Hoitotoimenpiteitä vielä harjoitellaan. Annu on yhtä kiinnostunut naisista ja miehistä, pieniä lapsia Annu ei ole hoitopaikassa asuessaan tavannut.

Annu on innokkaana lähdössä mukaan, kun valjaita aletaan pukea. Mieluisimmat lenkit suuntautuvat metsään. Annu asuu nyt rauhallisessa taajamassa, jossa sielläkin on paljon ihmeteltävää. Annu on rauhallinen tarkkailija ja uusia asioita kohdataan pikkuhiljaa kerrallaan. Tähän mennessä hihnalenkit tiellekin ovat sujuneet kohtalaisen hyvin. Annu kävelee nätisti hihnassa.

Annu kävi rescuehenkisessä koirapuistoilutapahtumassa ja Annulla näytti olevan ihan mukavaa. Vaikka siellä oli paljon vieraita koiria ja ihmisiä ja junakin meni ihan vierestä. Välillä Annu kävi vähän latautumassa syrjemmässä, mutta sitten taas oli kiva mennä haistelemaan koirakavereita. Annu on haukahdellut muutaman kerran, kun jotain yllättävää on sattunut. Ei kuitenkaan (ainakaan vielä) ole yhtynyt muun lauman kuoroon, jonka saattaa laukaista pihan ohikulkijat.

Viipurin koirat - Annu kotihoidossa 09/2022

17.9.2022
Annulle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Annu kotihoidossa 09/2022

11.9.2022
Annu on rauhallisen ja tasapainoisen oloinen tyttö, joka on nyt pari päivää totutellut kotikoiran elämään hoitopaikassa.

Aluksi Annu mielellään tarkkailee uusia asioita, mutta pian se kuitenkin liittyy muiden seuraan. Ensimmäisen yön Annu nukkui eri huoneessa, mutta jo seuraavana yönä se viihtyi muiden kanssa olohuoneessa. Koko talo onkin jo Annun toimesta tutkittu ja keittiö vaikuttaa olevan neidin mielestä kiinnostavin paikka.

Ulkona Annu seurailee mielellään ihmistä, varsinkin jos hänellä on herkkuja mukana. Toisten koirien kanssa Annu on tullut toimeen hyvin. Se on ollut aloitteellinen esittämään leikkiinkutsuja hoitopaikan 5- ja 7-vuotiaille uroksille. Vanhempiin narttuihin Annu on suhtautunut kunnioituksella. 

Ensimmäiset yöt Annu on nukkunut hyvin ja se on ollut myös sisäsiisti. Valjaiden pukeminen ja hihnassa kävely sujuvat nekin. Hoitopaikan pihassa Annu ulkoilee rennosti eikä säpsy ympäristön ääniä. Haukkumistaitojaan Annu ei ole vielä esitellyt. 

Kuvissa Annu näyttää totiselta ja mietteliäältä, mutta tytön ilo ja vauhti lisääntyvät koko ajan. Annu etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä koirakaverilla varustettuna.

9.9.2022
Viimein Annua onnisti ja se pääse matkustamaan kotihoitopaikkaan Tuusulaan.

Ennen Suomeen tuloa Annu testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Annun rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

16.5.2022
Niin vain aika rientää ja Annu täytti kolme. Annu on utelias ja kiltti, mutta vähän varovainen "hiirulainen" kuten sitä tarhalla kutsutaan.

Varovaisuudestaan huolimatta Annu tykkää ihmisistä. Uusiin asioihin sen kerrotaan tottuvan suh nopeasti. Kooltaan Annu ei ole kovin suuri vaan on jäänyt luultavasti tavanomaisen viipurilaisen mittoihin eli noin 50 cm korkeaksi. 

Viipurin koirat - Annu 5/2022

6.11.2021
Ehdimme tavata punapartaisen Annun pariinkin otteeseen tarhalla ennen kuin koronapandemia sulki rajat. Luulimme Annun saaneen kodin jo aikapäiviä sitten, mutta tyttö asuu edelleen tarhalla. 

Tarhanpitäjä Snezhannalla ei ole ollut helppoa. Hommia riittäisi vaikka kuinka monelle kymmenelle ihmiselle, mutta paljon lepää pelkästään yhden naisen harteilla. Edellisen tarhanpitäjän jäätyä eläkkeelle, on Snezhanna joutunut tutustumaan suureen määrään uusia koiria samalla kun lisää kodittomia on virrannut tarhalle valtavia määriä. Annu-polo hukkui massaan. Kun siitä ei koskaan tullut meille kuvia eikä videoita, luulimme että sitä olisi onnistanut ja oma koti löytynyt, mutta niin onnellisesti eivät Annun asiat olleet. Annu elää yhä samassa aitauksessa, missä se asui viimeksi kun tapasimme tytön.

Annun menneisyydestä kellään ei ole tietoa. Se oli hiukan ujo mutta kuitenkin hyvin kiinnostunut ja utelias ihmisten suhteen. Annu pääsi kanssamme kokeilemaan hihnassa kävelyä, mutta meno oli vähän sellaista, että panta ja hihna olivat sille todennäköisesti ihan vieraita asioita. Muista koirista Annu haki turvaa ja kävelykin sujui paremmin, kun sai kulkea kaverin lähellä.

Snezhanna kertoo, että Annu on nykyäänkin hiukan varovainen, mutta sen uteliaisuus ihmisiä kohtaan ei ole karissut minnekään. Kun Annu näkee ihmisten saapuvan kohti aitausta, hyppii se villisti vasten häkin ovea häntä heiluen. Tutuilta ihmisiltä Annu vastaanottaa mielellään rapsutuksia. Kunhan oikeanlainen koti vain löytyisi, Annulla olisi varmasti vielä mahdollisuuksia reipastua. Annulle etsitään omistajaa, jolla ei kärsivällisyys tai aika lopu ensimmäisen kahden viikon tai kahden kuukaudenkaan jälkeen. Reippaan koirakaverin tuki saattaa Annun kohdalla olla korvaamaton apu uuteen elämään sopeutumisessa, ja siksi olisi tärkeää että sellainen odottaisi Annua tulevassa kodissa. Varovaisen Annun paikka ei ole kaupungissa vaan paljon rauhallisemmassa ympäristössä. 

Luovutamme Annun ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Annu 3.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.