Joni

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 12/2021

6.1.2022
Joni sai kodin Lappeenrannasta.

18.12.2021
Joni pääsi Suomeen kotihoitoon ja odottaa hakemuksia Lappeenrannassa. Reipas Joni on jo hurmannut hoitoperheensä täysin.

Ennen Suomeen tuloa Joni tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia. Joni myös kastroitiin. 

Viipurin Koirat testasi Jonin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

27.11.2021
Jonilla se menojalka vipattaa, nimittäin Suomen suuntaan! Ihmisrakas ja aurinkoinen pörriäinen olisi jo ihan valmista koiraa omaan kotiin.

Viisi suloista kuonoa Jasmiini, Jasperi, Joni, Josi ja Judit löytyivät syksyllä ulkoa läheltä Svetogorskia. Snezhannan tuttavat tarjosivat viisikolle väliaikaisen hoitopaikan, jotta rokottamattomat pennut eivät joutuisi suoraan tarhalle. Kun pennut oli rokotettu kahteen kertaan, siirtyivät ne Snezhannan tarhalle odottamaan omien kotien löytymistä. 

Sunnuntaisin pieni joukko vapaaehtoisia kerääntyy Snezhannan tarhalle viettämään koirien kanssa aikaa ja ulkoiluttamaan niitä. Vaikka Joni on vasta vähän aikaa sitten muuttanut tarhalle, ei se tunnu olevan moksiskaan vieraista ihmisistä vaan ampaisee raketin lailla kohti suukot ja rapsutukset mielessä! Snezhannan mukaan Joni sisaruksineen on tottunut lapsiin eikä miehetkään uteliasta poikaa näytä säikäyttävän. Hihnassa Joni kulkee melko tottuneesti, mutta pentumaiseen tapaan meno on lennokasta sinkoilua mielenkiintoisesta paikasta toiseen. 

Sisarusten elämän ensivaiheista ei ole tietoa. Ne ovat kaikki kovin ihmisrakkaita ja reippaita, joten emo lienee ollut vähintään yhtä reipas. Onkin todennäköistä, että nämä pennut on synnyttänyt kotikoira, jonka ei-toivotuista pennuista hankkiuduttiin eroon. Pennuilla ei ole kokemusta sisällä asumisesta, sillä sijaiskodissa ollessaan ne elivät ulkoaitauksessa.

Omaan kotiin muutto tuo mukanaan uuden maailman, johon jokainen totuttelee omaan tahtiinsa. Kotikoiran elämään tottumaton pentu pääsee ensikertaa nauttimaan sellaisista mukavuuksista kuin pehmeä peti, sohva tai sänky. Leluista, jotka ovat vain sitä varten ostettu. Kunnollisesta penturuoasta, jonka avulla kasvetaan hienoksi isoksi koiraksi. On lämmin koti ja omat ihmiset, joiden seurasta saa nauttia joka päivä. Tulevan omistajan on hyvä muistaa uuden perheenjäsenen ihastelun lomassa, että uusien taitojen opiskelu vaatii aina kärsivällisyyttä, hermoja ja aikaa - ja reilusti pissa-alustoja. 

Joni on rokotettu kattavasti ja se kastroidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Viipurin koirat - Joni (+Judit) 21.11.2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.