Noomi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 12/2021

6.2.2022
Ihana Noomi löysi oman kodin Keski-Suomesta.

5.1.2022
Kolme viikkoa kotihoidossa on tehnyt ihmeitä ja Noomista on kuoriutunut ihana, hassu ja mitä liikuttavin pieni takkuparta.

Ensimmäiset päivät olivat vaikeita. Noomi oli kovin peloissaan ja stressaantunut. Alkushokki oli kova, mutta hiljalleen Noomi on oppinut huomaamaan ettei ympärillä olekaan mitään niin pelottavaa. Noomi löysi heti parhaan ystävän hoitopaikan parivuotiaasta uroskoirasta, josta on tullut sille mitä tärkein tuki ja turva. Ihmisen kosketusta Noomi pelkäsi kovasti ja väisti aina, kun huomasi käden lähestyvän. Sen lisäksi, että Noomi on varmasti ollut melko tottumaton käsittelyyn, saattaa se olla kokenut menneisyydessään jonkin pelkoa/kipua aiheuttavan käsittelytilanteen, mikä on jättänyt ikävät muistot.

Noomin kanssa on treenattu hoitopaikassa paljon eikä sitä enää tunnistaisi samaksi koiraksi mikä se oli tullessaan. Tähän on auttanut kaksi asiaa: suuri uteliaisuus ihmisiä kohtaan ja loputon ahneus. Noomia onkin palkattu lähes jokaisessa tilanteessa milloin tyttö on omaehtoisesti uskaltautunut ihmisten lähelle. Käsikosketuksen se oppi hetkessä. Luottamus on kasvanut vauhdilla ja pian utelias nuuhkiva kuono oli jo haistelemassa kasvoja. Noomi on innokas oppija ja sillä on ihan oma bravuuri: nenäkosketus. Pieni parrakas kuono on koko ajan valmiina tökkäämään nenään herkkupalojen toivossa.

Kosketus ja kiinniottaminen jännittävät Noomia edelleen jonkin verran, mutta koko ajan vähemmän. Noomi hakeutuu mielellään lähelle ihmisiä ja käy rennosti makuulle nukkumaan. Parhaimpia hetkiä ovat ne, kun Noomi on kokenut olonsa niin turvalliseksi että se on uskaltautunut ihan kunnolla rapsuteltavaksi. Noomin omassa tahdissa edeten, positiivisia vahvisteita käyttäen, Noomi oppii varmasti luottamaan vielä siihen omaan ihmiseensä, jota se on etsimässä.

Noomin hoitopaikassa asuu lapsia, koiria (yksi narttu, kolme urosta) ja mahtuupa joukkoon vielä yksi kissakin. Noomi pyörii joukossa mukana hienosti ja suhtautuu kaikkiin ihmisiin samalla lailla. Toki eniten luotetaan siihen ihmiseen, joka on tutuin ja turvallisin eli hoitomamma. Muiden koirien kanssa Noomi on alusta saakka tullut hyvin toimeen. Noomi haluaisi kovasti olla kaikkien kaveri, se kulkee häntäänsä heiluttaen ja koko pylly vispaa niin että hyvä kun koira pysyy pystyssä. Vanhemmat koirat eivät Noomin hömpötyksistä oikein jaksa innostua, mutta nuoremmista Noomi on saanut kunnon leikkiseuraa. Menoa ja meininkiä riittää, kun tämä innokas karvaturri vaihtaa hepulivaihteen päälle!

Noomi on hoidossa omakotitalossa, jonka takapihalta aukeaa mukavat metsäpolut. Ulkoilu muualla kuin omalla pihalla jännittää vielä Noomia. Pienet metsälenkit onnistuvat, mutta kovin kauas Noomi ei vielä uskalla. Omakotitalo rauhallisella sijainnilla olisi Noomille ihanteellisin asuinmuoto ja -ympäristö. Kaupunki- tai kerrostalokoiraksi Noomista ei ole. Pikkulapsiperheeseen sopivat paremmin kosketusta pelkäämättömät koirat, joten ne Noomi jättää reippaimmille kohtalotovereilleen. Toiset koirat ovat Noomille tärkeintä maailmassa, sen suurin tuki ja turva. Noomin tulevassa kodissa on ehdottomasti oltava koirakaveri. Parasta olisi, jos kaveri olisi vielä sen ikäinen että Noomi saisi siitä leikkikaverin.

Koirakaverin lisäksi tärkeimpänä asiana on tietysti, että Noomi löytää sellaisen ihmisen joka ymmärtää sitä. Ihmisen, jolla on tietoa, taitoa, aikaa ja rakkautta tälle mitä hassuimmalle ja liikuttavimmalle partatytölle. Ihmisen, joka tarjoaa Noomille turvallisen kodin, missä sen on hyvä olla ja elää koko sen loppuelämä. 

Viipurin koirat - Noomi kotihoidossa 1/2022

19.12.2021
Vaalea ransutar Noomi, 6 kk, matkusti perjantaina hoitopaikkaan tarhalta. Noomi on arka tyttö, sen elämän lähtökohdat eivät ole olleet kaikkein parhaimmat.

Noomi saa kuitenkin mahdollisuuden parempaan elämään. Mikäli se olisi jäänyt kökkimään koppiinsa tarhalla, on todennäköistä, että se olisi viettänyt loppuelämänsä tuossa kopissa.

Uutta elämää on takana vasta pari päivää. Vaikka Noomi on arka, maistuu sille silti herkut niin hoitoperheen mieheltä kuin naiseltakin. Noomi on utelias ihmisten suhteen vaikkakin liikkuvat ihmiset ovat vielä pelottavia, ja niissä tilanteissa reagoidaan haukkumalla. Kun tytön kanssa istuskelee rauhallisesti samassa tilassa, tulee se uteliaana nuuhkimaan ja rauhoittuu. Namit ja ruoka katoavat äkkiä käsistä parempiin suihin. Hoitopaikan muiden koirien kanssa (4 kpl) Noomi on tullut toimeen moitteettomasti ja jopa ilahtuu, kun näkee "pitkästä" aikaa jonkun uusista koirakavereistaan. Käsittelyyn Noomi on melko tottumaton ja ahdistuessaan voi käyttää hampaitaan. Ulkoilu on vielä hyvin pelottavaa.

Noomille etsitään kotia mieluiten omakotitalosta hyvin rauhalliselta alueelta. Tulevassa kodissa on oltava koirakaveri (myös useampi sellainen käy) ja ymmärrystä arkoja koiria kohtaan. Noomi tarvitsee paljon aikaa ja kärsivällisyyttä ja niiden avulla siitä kasvaa varmasti vielä oikein hyvä ystävä omalle, rakkaalle perheelleen. 

Noomia pääsee tapaamaan pääkaupunkiseudulla.

Noomilla on painoa n. 12 kg. Miksikään jättiläiseksi Noomi ei ole kasvamassa vaan aikuispaino jäänee 20-25 kg kieppeille.

17.12.2021
Varovaiselle Noomille löytyi hoitopaikka. Noomi etsii arkoja koiria ymmärtävää omistajaa rauhalliselta alueelta. Asumismuodoista kaikkia muita paitsi kerrostaloa voi harkita Noomille. Noomi tarvitsee kodin, missä sitä odottaa koirakaveri.

Noomi tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Noomin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

21.11.2021
Kaikkien reippaiden ja hurmaavien pentujen joukosta omaa kotia huhuilee arka Noomi. Kuka huomaisi tämän suloisen mutta varovaisen tytön?

Lukemattomat pennut ovat mökkialueilla eli datšoilla vapaana elävien koirien jälkeläisiä. Niin myös kolme suloista ja parrakasta pentua Naava, Nuria ja Noomi. Ne syntyivät Svetogorskissa metsäisellä mökkialueelle villille emokoiralle. Emokoira elelee yhä sekalaisessa koiralaumassa mökkiläisten ruokittavana kesäisin eikä sitä ole saatu kiinni. Elena sai tiedon pennuista ja haki ne luokseen, kun pennut olivat noin kuuden viikon ikäisiä. Muuten ne olisivat tulleet osaksi villikoiralaumaa. Asuttuaan jonkin aikaa Elenan luona, pennut siirtyivät Snezhannalle parempien sosiaalistumismahdollisuuksien takia.

Noomi on siskonsa tavoin varovainen, arka pentu. Uudet asiat ja ihmiset pelottavat sitä, mutta kuullessaan tutun ihmisen äänen Noomi kömpii ulos kopista ja katseeseen tulee odottavainen pilke. Tarhanpitäjä Snezhannan ilmaantuminen on Noomista mukava asia! Noomi toivoisi pikaista pääsyä toisenlaiseen ympäristöön. Turvallinen ja rauhallinen koti sekä kärsivällinen ihminen joka haluaa panostaa varovaisen Noomin sopeuttamiseen on juuri se mitä tyttö tarvitsisi. Reipasta koirakaveria ei sovi unohtaa, sillä rohkean kaverin tuki ja turva ovat aralle, muiden koirien seurassa varttuneelle Noomille ensisijaisen tärkeitä. 

Noomi on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.