Taina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 45 cm, 11 kg)
Syntymäaika: 11/2021
Tautitestattu: 6/2022

6.7.2022
Taina sai kodin Porvoosta.

13.6.2022
Reippaalla Tainalla ensimmäiset päivät Suomessa ovat sujuneet hienosti!

Kotihoitaja kertoo Tainan olevan erittäin reipas eivätkä uudet asiat tunnu jännittävän tyttöä juuri ollenkaan. Kerrostalon äänet eikä ulkoa kantautuva melu häiritse Tainaa. Pienet kävelyt hoitopaikan kodin läheisyydessä ovat sujuneet hyvin. Remmissä kävely on vielä vähän poukkoilevaa, mutta ihmisten, muiden koirien, pyörien, autojen ja jopa roska-auton ohittaminen ja ihmetteleminen sujuu. Ulkona Taina ei tähän mennessä ole haukkunut millekään.

Yksin jäämistä on kokeiltu pieniä hetkiä, mikä on jännittänyt kovasti ja muutama haukkukin silloin päässyt. Kotona Taina osaa rentoutua ja ottaa rauhassa. Taina haluaisi kovasti olla kaikessa mukana ja seurailee hoitoperheen touhuja ahkerasti. Taina vaikuttaa todella oppivaiselta, sosiaaliselta ja aktiiviselta pennulta.

Tainalla on tällä hetkellä korkeutta n. 45 cm ja painoa 11 kg.

11.6.2022
Reipas Taina muutti hoitopaikkaan Tampereelle.

Taina tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

21.5.2022
Taina sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

1.5.2022
Taina rakastaa ihmisiä ihan suunnattomasti! Taina on kotikoiran jälkeläinen ja se saapui tarhalle yhdensä sisarustensa kanssa.

Taina ja sen kaksi sisarusta saapuivat Snezhannan tarhalle tammikuussa. Ne ovat peräisin Seleznevon kylästä (suom. Tienhaara) aivan tarhan vierestä. Ne syntyivät omistetulle kotikoiralle, jonka omistaja otti yhteyttä Snezhannaan. Pennut haettiin noin parin kuukauden ikäisinä tarhalle. Snezhanna sterilisoi samalla pentujen emon, jotta sen ei tarvitsisi enää koskaan synnyttää lisää ei-toivottuja pentuja. 

Tainan veli, Tinky Winky, etsii myös kotia sivuillamme.

Tainan kerrotaan olevan veljensä tavoin hyvin luottavainen, reipas ja ihmisrakas pentu. Pienellä Tainalla piisaa energiaa ja se haluaisi kovasti päästä tutustumaan kaikkeen ja kaikkiin. Taina on saanut harjoitella varusteissa ulkoilua eikä hihna ole sille mikään uusi, jännittävä asia. Taina tarkoittaa venäjäksi mysteeriä.

Koska Taina on kotikoiran pentu ja saanut viettää emonsa kanssa aikaa lähes vieroitusikään asti, on se saanut hyvät eväät elämäänsä. Tarhalle ei kuitenkaan sovi nyt jämähtää pitkäksi aikaa vaan Tainan pitäisi päästä jatkamaan sosiaalistumista omaan kotiin.

Pentujen emo on noin 50 cm korkea eikä siroista pennuista ole odotettavissa välttämättä tämän korkeampia. Viimeinen kuva on pentujen emosta.

Viipurin koirat - Taina 5/2022

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.