Serena

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 1/2022

13.2.2022
Serena sai kodin Oulusta.

20.1.2022
Serena on hoitopaikassa osoittautunut aivan ihanaksi, ihmisrakkaaksi ja todella reippaaksi tytöksi.

Kävelylenkit pihan ulkopuolella sujuvat mallikkaasti ilman koirakaveria. Ainoa jännittävä juttu onkin ollut juuri koirakaverit: pari päivää Serena näytti hampaita aina varmuuden vuoksi, mutta todettuaan kaverit harmittomiksi uskaltaa Serena jo rentoutua niiden seurassa. Tyttö on sisäsiisti pieniä vahinkoja lukuunottamatta.

Serena painaa tällä hetkellä 18 kg. 

14.1.2022
Serena matkasi Suomeen ja odottaa oman kodin löytymistä hoitopaikassaan Mäntsälässä.

Serena tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Serenan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

5.1.2022
Serena sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

19.12.2021
Oi miten kaunis Serena! Vaaleaturkkinen Serena ei halua jäädä unohdetuksi tarhalle. Olisiko sydämessäsi paikka tälle ihanalle tytölle?

Serena ja sen viisi sisarusta syntyivät Kamenkan kylässä vapaana eläneelle narttukoiralle. Emolla ei ollut omistajaa, vaan se vaelteli kahden muun narttukoiran kanssa alueella. Kun se synnytti pennut, alkoivat paikalliset asukkaat huolestua koirista. Pennut saatiin kiinni ja toimitettiin Snezhannan tarhalle marraskuun alussa. Emo ja kaksi muuta aikuista koiraa tullaan myös ottamaan kiinni ja sterilisoimaan. Serenan sisaruksia ovat SandraSabrinaSylvietta ja Soranna.

Serena on varsinainen kaunotar. Se on taustastaan johtuen vähän varovainen tyttö, joka kuitenkin kiinnostuu vieraistakin ihmisistä ja tulee omaan tahtiinsa tutustumaan. Serena etsiikin omistajaa, joka haluaa antaa sille aikaa reipastumiseen ja uusiin asioihin tutustumiseen. Saattaa olla, että Serena reipastuu hyvinkin nopeasti - tai sitten se tarvitsee tuumailumahdollisuuksia pitkäänkin. Tärkeintä onkin, että omistaja ymmärtää tytön mahdollista ujoutta.

Serenasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Vaikka se on vähän kaino tyttö, tulee silti kaipaamaan aktiivista ja koiramaista elämää: pitkiä metsälenkkejä, aktivointia ja kivaa yhdessä oloa. Siitä ei välttämättä tule koskaan varsinaista kaupunkikoiraa, mutta rauhallisemmassa ympäristössä siitä varmasti kuoriutuu iloinen ja omaa perhettään kovasti rakastava tyttö.

Serena on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.