Naava

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 12/2021

9.3.2022
Naava sai kodin maaseudulta Pohjois-Savosta.

21.1.2022
Pieni partasuu Naava jatkaa reipasta kotikoirana olemista ja uusien asioiden harjoittelua! Naava tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja etsiikin kotia, jossa olisi leikkikaveri odottamassa.

Naava tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa, tosin joskus vanhempien koirien mielestä nuoriherra saattaa olla hieman rasittavaa seuraa, mutta sehän ei Naavaa haittaa! Partasuu on aina iloisella mielellä touhuissa mukana, oli kyse sitten hoitomammasta tai koirakavereista. Lelupossujen tuhoaminen on lempipuuhaa heti erilaisten namipiilojen etsimisen jälkeen, mutta osaa Naava myös rauhoittua ja käydä nukkumaan, kun muu väki katsoo esimerkiksi telkkaria.

Naava on päässyt pari kertaa myös kissoja tapaamaan ja hetken alkujännityksen jälkeen tuumasi kissat vaarattomiksi. Rauhallisesti nuuski kissan ja sen jälkeen oli enemmän kiinnostunut mahdollisesti pöydältä tippuviin herkkuihin, kuin kissoihin. Naava sopisi siis varmasti myös kissakotiin.

Ainoastaan oman pihan ulkopuoleinen maailma on edelleen kovin pelottava ja siksi Naava haluaisikin kodin rauhalliselta alueelta, reippaan koirakaverin sekä sen oman ihmisen, joka ymmärtää kuinka jännittävä paikka suuri maailma voi ollakaan pienelle pojalle.

7.1.2022

Naavan tuoreimmat kotihoitokuulumiset näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Naava kotihoidossa 6.1.2022

27.12.2021
Naava on asunut hoitopaikassaan nyt 1,5 viikkoa ja kotikoiranopinnot ovat lähteneet mukavasti käyntiin!

Naava on ollut alusta saakka sisällä todella reipas, aivan kuin olisi aina sisällä asunutkin. Ulkona aidatulla pihalla poika juoksee innoissaan muiden koirien kanssa ja uskaltaa jo hieman itsekseenkin käydä tutkimassa paikkoja.

Hihnalenkit ovat Naavasta vielä vähän jännittäviä. Naavan kanssa on toistaiseksi käyty vain pieniä matkoja lähiympäristössä niin, että mukana on ollut hoitopaikan tuttu koira, johon poika tukeutuu jännittävissä tilanteissa.

Alkuun Naava pelkäsi koskettamista, mutta jo vajaassa viikossa namien avulla se alkoi luottamaan hoitoperheen ihmisiin ja nyt poikaa saa jo rapsuttaa ja pukea valjaita tai takkia päälle eikä ole enää moksiskaan koko asiasta. Vieraat ihmiset ovat Naavan mielestä kivoja ja saavat jopa rapsuttaakin, etenkin, kun tarjoavat nameja. Ruoka onkin tämän laihan pikku partasuun suurin intohimo, ja kuppi tyhjenee ääntä nopeammin.

Sisäsiisteyttä edelleen harjoitellaan. Naava osaa tehdä tarpeensa paperille ja aina välillä uloskin, kun vaan kaikelta kivalta touhuilulta ehtii ja muistaa.

Naava on touhukas ja utelias pieni partasuu, joka tulee hyvin toimeen kaikkien, niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Hoitopaikassa ollessaan Naava ei ole juurikaan haukkunut, paitsi silloin, kun hoitomammalla kestää ruuan tarjoaminen liian kauan. Naavalle etsitään kotia rauhalliselta alueelta kodista, missä odottaisi koirakaveri tai miksei useampikin.

Naava painaa tällä hetkellä n. 11 kg. Poika on kuitenkin turhan laihassa kunnossa, ja painoa saisi mieluusti olla pari kiloa lisää. Naavasta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika.

Viipurin koirat - Naava kotihoidossa 24.12 ja 27.12.2021

18.12.2021
Naavaa kohtasi onnenpotku ja se pääsi Suomeen sijaiskotiin. Naava on osoittautunut siskojaan reippaammaksi ja se odottaa hakemuksia Forssan seudulla. 

Naava tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Naavan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

29.11.2021
Naavalle lisättiin video:

Viipurin koirat - Naava 21.11.2021

21.11.2021
Metsäiselle mökkialueelle syntynyt partapentue pelastettiin, kun pennut olivat noin kuuden viikon ikäisiä. Naava on sisaruksista reippain.

Lukemattomat pennut ovat mökkialueilla eli datšoilla vapaana elävien koirien jälkeläisiä. Niin myös kolme suloista ja parrakasta pentua Naava, Nuria ja Noomi. Ne syntyivät Svetogorskissa metsäisellä mökkialueelle villille emokoiralle. Emokoira elelee yhä sekalaisessa koiralaumassa mökkiläisten ruokittavana kesäisin eikä sitä ole saatu kiinni. Elena sai tiedon pennuista ja haki ne luokseen, kun pennut olivat noin kuuden viikon ikäisiä. Muuten ne olisivat tulleet osaksi villikoiralaumaa. Asuttuaan jonkin aikaa Elenan luona, pennut siirtyivät Snezhannalle parempien sosiaalistumismahdollisuuksien takia.

Naava on sisaruksista reippain, mutta ei tätäkään poikaa miksikään ihan maailman rohkeimmaksi tassuttelijaksi voi kutsua. Naava on utelias ja ihmiset ovat kiinnostavia, mutta poika kaipaisi paljon enemmän seurusteluseuraa mitä Snezhannankaan tarha voi tarjota. Ehkä Naavaa onnistaa ja se pääsee pian omaan kotiin tai hoitopaikkaan reipastumaan, koska tarhalla niin tuskin tulee käymään. Jäädessään tarhalle, Naavasta kasvaa suurella todennäköisyydellä varovainen ja arka aikuinen, jonka kodinsaantimahdollisuudet ovat olemattomat.

Koska Naava ei ole koskaan asunut kodissa, on edessä paljon uusia asioita ja taitoja harjoiteltavana. Vaikka turvallinen koti ja oma, rakastava ihminen ovat juuri niitä asioita mitä Naava tarvitsee, ei se voi heti ymmärtää, että kaikki ovat sen parhaaksi. Ensimmäiset päivät, viikot ja ehkä kuukaudetkin ovat jännittävää aikaa sen elämässä. Naava etsii lempeää ja sitoutunutta ihmistä, joka on valmis antamaan pienelle koirapojalle aikaa eikä vaadi siltä liikoja. Reippaasta koirakaverista on Naavalle varmasti suuri apu, siksi sellainen saisi odottaa Naavaa tulevassa kodissa.

Naava on rokotettu kattavasti ja se kastroidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.