Mark

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 1–2/2018
Tautitestattu: 12/2021

23.1.2022
Mark löysi kodin Espoosta.

11.1.2022
Mark kiittää hakemuksista! Markista on tullut niin paljon hakemuksia ettei enempää oteta vastaan.

5.1.2022
Mark on ystävällinen, ihmisrakas ja reipas nuori koirapoika, joka sopisi luultavasti monenlaiseen kotiin.

Mark on ollut kotihoidossa Helsingissä nyt pari viikkoa ja solahtanut kotikoiran rooliin todella hyvin. Mark oli tullessaan vähän hämmentyneen oloinen, mutta rentoutui nopeasti ja hoksasi, miten arkirutiinit hoitopaikassa sujuvat. Markin kotihoitoperheessä on kaksi aikuista sekä 12- ja 18- vuotiaat nuoret. Mark on alusta asti hyväksynyt kaikki perheenjäsenet ja nauttii kaikkien huomiosta. Myös perheen kissaan Mark suhtautuu hienosti.

Mark on alusta asti ollut täysin sisäsiisti. Ulkona Mark kävelee hienosti, menee innokkaasti eteenpäin mutta ei kisko eikä vedä. Toisia koiria ja ihmisiä Mark haluaisi ulkona mielellään tervehtiä, mutta kävelee rauhassa ohi, jos toinen ei ole kiinnostunut. Mark oli tullessaan hyvin rauhallinen ja seuraili tapahtumia kotona. Nyt poika on jo ruvennut leikkimään ja juoksee pihalla mielellään ihmisen kanssa, mutta ei ole vielä oikein saanut leikkikaveria hoitoperheen kahdesta narttukoirasta. Koirat ovat tulleet hyvin toimeen keskenään.

Mark ei ole selvästi tottunut hoitotoimenpiteisiin: peseminen oli pelottavaa, eikä kynsiinkään ole vielä saanut oikein koskea. Muuten Mark vaikuttaa suhtautuvan erilaisiin asioihin pääsääntöisesti rennosti ja se on selvästi tottunut ääniin sisällä sekä liikenteeseen ulkona. Autossa Mark on matkustanut pari kertaa lyhyen matkan, pahoinvointia ei ollut ja Mark istui tyytyväisenä penkillä ja katseli ikkunasta ulos. Mark ei juurikaan hauku, ovikellon soidessa se haukahtaa muutaman kerran ja ohiajava aura-auto sai parit haukut peräänsä.

Reipas Mark vaikuttaa taitavan jo paljon asioita, mutta tulevan kodin tulee olla sitoutunut opettamaan tarvittavia taitoja pitkäjänteisesti ja rauhallisesti. Mark saattaisi soveltua kaikkiin asuinmuotoihin kerrostalosta omakotitaloon asti. Mark on varsin ihmisrakas ja tykkää rapsutteluista sekä ihmisen läheisyydestä. Tähän hienoon kaveriin pääsee tutustumaan Helsingissä.

4.1.2022
Komean Markin kotihoitokuulumiset ja temput näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Mark kotihoidossa 4.1.2021

17.12.2021
Upea Mark on onnenpoika, sillä se pääsi matkustamaan Suomeen kotihoitopaikkaan.

Mark tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli positiivinen. 

7.11.2021
Ihastuttavalle Markille lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Mark 7.11.2021

1.10.2021
Markille lisättiin video:

Viipurin koirat - Mark 25.9.2021

26.9.2021
Voi Mark parkaa! Mark on noin 3-vuotias koirapoika, joka on valitettavasti joutunut elämässään kohtaamaan myös sen elämän nurjan puolen.

Markilla on joskus ollut oma koti. Omat ihmiset ja kodin lämpö vaihtuivat kuitenkin noin kolme vuotta sitten kylmälle ja karulle kadulle, missä Mark ehtikin asustamaan vuoden päivät ennen kuin eräs tyttö huomasi sen ja ystävystyi sen kanssa. Tämä ystävyyssuhde oli Markille suunnaton onnenpotku – tyttö pyysi Margaritaa ottamaan Markin suojiinsa ja niinpä Mark pääsi tarhan turvaan: pois turvattomalta kadulta. Tarhallakin aikaa on ehtinyt vierähtämään ja Mark olisi kovin valmis vaihtamaan tarhan ikiomaan kotiin.

Tarhaelämä voi joillekin koirille olla hyvin stressaavaa ja turhauttavaa – ihmekös tuo, kun ympärillä on koko ajan hälinää ja resurssit ovat rajalliset. Mark on valitettavasti yksi näistä koirista. Aitauksessa ollessaan Mark haukkuu turhautuneisuuttaan jatkuvasti. Onneksi Markia auttanut tyttö yhä jatkaa auttamistaan ja käy kävelyttämässä poikaa, jolloin Mark ei vain saa kovasti kaivattua liikuntaa, mutta myös seuraa sekä hetkellisen pääsyn pois tarhalta. Kuten sanottua, tämä ystävyyssuhde oli Markille suuren suuri onnenpotku. Mark on kävelyillä aivan eri koira kuin tarhalla – tottelevainen, rentoutunut ja selvästi nauttii olostaan. Voi kunpa Mark löytäisikin sen oman kodin ja saisi jättää tarhan melun taakseen!

Mark on ihastuttava ja onnistunut valloittamaan lukemattomat sydämet. Snezhanna kävi Margaritan tarhalla steriloimassa koiria, ihastui Markiin ja pyysi meitä auttamaan kodin löytymisessä. Myös Margarita toivoo kovasti, että kotihoitopaikka tai oma koti Suomesta löytyisi ja Mark pääsisi pois häntä kovasti stressaavasta ympäristöstä.

Mark vaikuttaa hyvin fiksulta pojalta, jolta hihnakäyttäytyminen luonnistuu ja monen monta temppua on jo hallussa. Mark rakastaa nameja ja ihmisiä yli kaiken, joten se on varmasti motivoitavissa herkkujen avulla oman ihmisen löytyessä. Mark on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa. Se on aktiivinen koira koiran parhaassa iässä ja etsii ulkoilusta sekä luonnosta nauttivaa kotia, jossa on aikaa, kärsivällisyyttä ja halua opettaa Mark kotikoiran tavoille. Vaikka Markilla on joskus ollut koti, ei ole tietoa, millaisissa oloissa se tuolloin eli. Uuden kodin tuleekin ymmärtää, että kotikoiran tavoille oppiminen ei välttämättä tapahdu hetkessä tämän elämää nähneen pojan kanssa, mutta oikeanlaisen – pitkäjänteisen, kärsivällisen ja ymmärtäväisen – opastuksen avulla Markista tulee varmasti ihana ja omanlaisensa perheenjäsen.

Mark on kastroitu ja matkustaa Suomeen sekä sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.