Kelly

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt n. 15 kg)
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

25.12.2022
Kelly sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

7.12.2022
Kellystä ei oteta enempää hakemuksia vastaan.

25.11.2022
Kelly muutti Suomeen! Kelly odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Hollolassa.

7.11.2022
Kelly on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä sterilisoitavana.

Kelly kävi myös tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

11.10.2022
Kelly on reipas, ihmisrakas ja utelias pikku touhottaja - juuri sellainen, kuin pennun kuuluukin olla.

Kelly päätyi siskonsa kanssa kahdestaan Elenan tarhalle heinäkuussa. Pennut olivat peräisin teollisuusalueelta Tammisuolta läheltä Viipuria, mistä ne oli löydetty ulkoa. Sisko sai pian kodin ja Kelly jatkoi elämäänsä tarhalla. Pian pentujen löytämisen jälkeen Elena sai yhteydenoton huolestuneilta ihmisiltä, jotka kertoivat että heidän kesämökkinaapurinsa pitää datšallaan kahta vain muutaman kuukauden ikäistä pentua ketjussa koppiin kiinnitettyinä. Naapurit seurasivat jonkin aikaa tilannetta. Pennut olivat enimmäkseen yksin ja ruokaa niille oli tarjolla vähän. Naapurit eivät kestäneet katsella pentuja vaan tilaisuuden tullen irrottivat ne ketjuista, ottivat mukaansa vieden Elenalle päättäen että näitä pentuja voi odottaa parempikin tulevaisuus.

Ei mennyt kauaakaan, kun venäläisessä somessa Elena ystävineen törmäsi ilmoitukseen missä huskymix-pentuja tarjottiin ilmaiseksi. Sattumalta juuri Tammisuolla. Kuvista Elena huomasi, että tässähän hänellä on nyt kolme tuon pentueen pentua käsissään. Neljäskin oli, mutta se sai jo kodin. Kuvista on nähtävissä, että pentujen emo muistuttaa suuresti huskya. Pentujen isästä ei ole tietoa.

Pennut muuttivat Elenalta Snezhannan tarhalle kesän lopussa, missä niille oli tarjolla enemmän tilaa ja paremmat sosiaalistumismahdollisuudet. 

Kolme siskosta ovat nimeltään Kessi, Kiwi ja Kelly.

Tapasimme Kellyn siskoineen syyskuun lopussa. Kelly oli hyvin reipas ja innoissaan uusista ihmisistä. Hihnassa se kulki riemuissaan sinne tänne hajujen perässä poukkoillen. Kelly vaikutti pärjäävän hyvin rauhallisessa ympäristössä vierellään useita koirakoita ja vieraita ihmisiä. Kaikki oli Kellystä ihanaa. Ulkoilun päätteeksi Kellyn aitaukseen jaetut koppikuivikkeet saivat tytön kierimään niissä oikein antaumuksella. Kelly on kooltaan siskojaan isompi.

Kelly on löytänyt itselleen hoitopaikan Suomesta minne se pääsee matkustamaan marraskuun alussa.

Kaikki siskokset ovat reippaita ja sosiaalisia. Niiden emo ei ole ollut mikään villikoira, mutta tarkempia tietoja emon luonteesta meillä ei ole. Kotikoira, jota on ehkä pidetty ulkona ketjussa ja välillä vapaana saaden tehdä omia reissujaan. Pentujen rotuperimästä löytyy ainakin huskyn geenejä, joten odotettavissa on että tytöistä kasvaa keskikokoisia ja aktiivisia koiria aikuisina. Vaikka pennut ovat sieltä reippaammasta päästä, voi niidenkin eteen tulla vielä uusia ja jännittäviä asioita. Sisällä asuminen on niille vierasta ja kotikoiran opit on aloitettava nollasta. Aikaa, vaivaa ja pissalätäköiden korjaamista. Sitähän se elämä pennun kanssa on. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Kelly 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.