Elviira

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi (nyt n. 7,5 kg)
Syntymäaika: 6/2022
Tautitestattu: 11/2022

10.12.2022
Elviira sai kodin Loviisan seudulta.

25.11.2022
Elviira muutti Suomeen! Pieni Elviira odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Hollolassa.

Ennen Suomeen tuloa Elviira steriloitiin. Se myös testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. Lisäksi Elviiran rabiesvasta-ainetasot tukittiin ja nähtiin, että sillä on rokotuksesta saatu suoja tautia vastaan.

12.11.2022
Elviira sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

15.10.2022
Pieni ja hentoinen Elviira painautuu vasten rintaa. Ihmisen sylissä on hyvä, lämmin ja turvallinen olo. Reissupäivä on kuitenkin lopuillaan ja Elviira täytyy laskea maahan vaikkei haluaisikaan.

Siskokset Elviira ja Ellen syntyivät kesäkuussa Viipurin seudulla omistetulle kotikoiralle. Pentuja oli alunperin neljä, mutta kahta onnisti ja ne muuttivat suoraan omiin koteihinsa. Ellenille ja Elviiralle ei sen sijaan löytynyt koteja eikä emokoiran omistaja tahtonut pitää niitä kauempaa. Hän otti Snezhannaan yhteyttä ja tytöt muuttivat tarhalle kun tilaa vapautui syyskuussa. Snezhanna kävi myös steriloimassa emon ja varmistamassa, ettei tämä joutuisi enää milloinkaan synnyttämään lisää ei-toivottuja pentuja. 

Elviira on mahdottoman suloinen, kaunis ja luottavainen pieni tyttö. Se asuu pentuaitauksessa missä vilinää ja vilskettä riittää. Elviira kuuluu siskonsa kanssa aitauksen nuorimmaisiin ja pienikokoisempiin, mutta näyttää pärjäävän hyvin muiden joukossa. Elviira on päässyt harjoittelemaan hihnassa kulkemista vapaaehtoisten kanssa, mutta onhan se jännittävää touhua. Kaulapantakin saattaa olla ensimmäistä kertaa kaulassa eikä Elviira oikein ymmärrä, miten päin tässä pitäisi olla.

Tarha ei koskaan ole pienelle pennulle hyvä kasvuympäristö vaan Elviira tarvitsisi kotia, turvaa ja omaa ihmistä. Kotona sisätiloissa asuminen on sille vierasta ja tulevalla omistajalla on oltava motivaatio kunnossa Elviiran sopeuttamiseksi. Sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnassa nätisti kulkeminen kuuluvat harjoittelulistalle. Snezhannan kertoman mukaan pentujen emo on keskikokoinen huskymix, joten näistäkin pennuista varttuu aikuisina todennäköisesti keskikokoisia. Niistä kasvaa nuoria ja aktiivisia koiria, jotka etsivät kotia jolla on aikaa ja halua koiran kanssa puuhailuun ja lenkkeilyyn - oli sää mikä hyvänsä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.