Kira

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokonen
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 12/2022

18.12.2022
Kira sai kodin Hämeenlinnasta.

22.11.2022
Kira on asunut pennusta asti ulkona sisarusten kanssa Viipurissa Kirovskije Datšin kaupunginosassa. Pennut syntyivät vahinkopentuina emolle, jolla oli koti.

Emon omistaja ei kuitenkaan pennuista pahemmin piitannut ja vaikka pentuja ruokittiinkin, ne kulkivat ulkona vapaina. Paikalliset eläinsuojelijat kiinnittivät huomiota koiraperheeseen ja ne tulivat näille tutuiksi kuukausien kuluessa. Kaikki kolme pentua olivat narttuja ja jotta alueella ei pian eläisi kokonainen koiralauma, eläinsuojelijat käyttivät tytöt sterilisoitavana Viipurin koirien tukemassa SpayDay-tapahtumassa helmikuussa 2022. Koirat oli kuitenkin pakko palauttaa samaan paikkaan, sillä koteja tai hoitopaikkoja ei ollut tarjolla. Mieltä varjosti kuitenkin jatkuva pelko siitä, kuinka ne pärjäisivät. Lopulta kävi, kuten pelättiin, ja kaksi kolmesta loukkaantui. Kiran osaksi tuli vaikea lonkan sijoiltaanmeno, joka oli mahdollisesti seurausta törmäyksestä auton kanssa. Kira kinkkasi rampana pitkin tienvieriä, eikä sen jalka kestänyt lainkaan painoa. Kävi selväksi, että sitä oli autettava. Video Kirasta loukkaantuneena on nähtävissä täällä: https://youtube.com/shorts/gYHnmiy1tGA?feature=share

Kira pääsi hoidettavaksi eläinklinikka Aurikaan, jossa sen lonkka operoitiin. Kiran jalka ei tule klinikan lääkärien mukaan palaamaan koskaan täysin ennalleen, vaan pientä ontumista on luvassa pysyvästi. Tottumaton silmä ei ontumista kuitenkaan juuri huomaa. Kira saattaa tarvita fysioterapiaa ja kipulääkitystä myöhemmin elämässään, joten se adoptoidaan erityisadoptiona. Jalka kestää nyt kuitenkin painoa ja Kira ulkoilee mielellään. 

Kira on elänyt suhteellisen rauhallisessa kaupunginosassa pientaloalueella. Se on tottunut ihmisiin ja autoihin muttei kuitenkaan suureen ihmisvilinään. Aurika sijaitsee keskustassa ja sen ympäristössä Kiraa jännittää jonkin verran. Se on kuitenkin oppinut käymään tarpeillaan ulkona ja hihnassa oleminen on sille tuttu juttu.

Klinikalla ollessaan Kira on paljastunut todella viehättäväksi neidiksi, joka on vienyt henkilökunnan sydämet. Olemme myös itse tavanneet Kiran muutamaan otteeseen klinikalla käydessämme. Kira on sopuisa ja suhtautuu kauniisti kaikkiin muihin klinikan asukkaisiin ja potilaisiin, mukaan lukien kaikkein pienimmät. Se on erityisen viehättynyt kissanpennuista, joita se mielellään hoivaisi kuin omiaan.

Ohutkarvaista Kiraa ei enää raaskita palauttaa entisille asuinsijoilleen, varsinkaan, kun selvisi, että kolmas sisarus on joutunut emonsa omistajan pihassa ketjuun. On korkea aika Kiran päästä kodin lämpöön, paikkaan, jossa se ei ole pelkkä vahinkopentu ja jossa sitä arvostetaan.

Viipurin koirat - Kira 12.11.2022

Viipurin koirat - Kira 10/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.