Morton
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 10/2021
5.1.2022
Morton jäi asumaan hoitopaikkaansa Lappeenrantaan.
27.11.2021
Morton sai matkalipun Suomeen ja jatkaa kodinetsintää Lappeenrannassa.
22.11.2021
Mortonin rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.
Morton tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).
17.10.2021
Morton on kovin sympaattinen poika. Se nauttii kovasti silityksistä ja ihmisen läheisyydestä.
Morton ja sen seitsemän sisarusta Martti, Marusja, Meriel, Moriz, Mariana, Mija ja Miklos tuotiin Snezhannan tarhalla alle luovutusikäisinä. Pennut toi paikalle alueella toimiva liikkuva sterilointiklinikka, joka oli noutanut hylätyt pennut Pesochnyn kylästä.
Pennut olivat tulleessaan aliravittuja ja matoisia, ja Snezhanna joutui viettämään monta unetonta yötä murehtiessaan pentujen selvitymistä. Sisarukset olivat kuitenkin sissien sukua ja ne kaikki selvisivät huonosta lähtötilanteesta huolimatta.
Morton vaikuttaa ystävälliseltä ja sympaattiselta pojalta, joka tulee mielellään hakemaan silityksiä ja rauhoittuu nauttimaan niistä syliin. Toki se osaa olla myös vauhdikas temmeltäjä, joka mennä touhottaa sisarustensa kanssa sen suurempia murehtimatta. Lyhyesti sanottu: kerrassaan mainio poika!
Mortonista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Vaikka se tarhalla nauttii silityksistä, on hyvin mahdollista, että kotona sitä alkaa ujostuttaa aluksi ihan kaikki asiat. Se voi tarvita paljonkin aikaa ja rauhaa palautuakseen jännittävästä muutosta. Uudelta omistajalta vaaditaankin paljon sitoutumiskykyä ja ymmärrystä. Toki kotiutumisen jälkeen Morton tulee kaipaamaan aktiivista ja koiramaista elämää lenkkeineen, leikkeineen ja sohvalla köllöttelyineen.
Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.
Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.