Maroussia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2016-2017
Tautitestattu: 6/2022

6.8.2022
Maroussia sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

11.7.2022
Aina ystävällinen, iloinen ja kiltti Maroussia on jo kuukauden ajan ilahduttanut kotihoitopaikan ihmisiä ja eläimiä.

Myös hoitopaikassa vierailleet ihmiset ovat saaneet ystävällisen vastaanoton, pienen arastelun jälkeen. Lapsia Maroussia ei ole vielä tavannut, mutta aikuiset, sukupuolesta riippumatta, ovat ok.

Ensimmäinen kuukausi Suomessa on kulunut lähes kokonaan kotihoitoperheen kesäpaikassa, josta käsin Maroussia on joka aamu heti aamupalan jälkeen suunnannut puolentoista tunnin metsälenkille. Maroussia rakastaa metsäpolkuja, mutta löytää maantien pientareeltakin paljon mielenkiintoista nuuskittavaa. Pari kertaa jänis tai supikoira on tullut tiellä vastaan ja silloin yleensä niin rauhallinen koirarouva on innostunut haukkumaan ja veto on ollut kova. Pääsääntöisesti hihnakävely kuitenkin sujuu erittäin hyvin.

Aamulenkin lisäksi päiväohjelmaan kuuluu puuhailua pihamaalla koirakavereiden seurassa, lepäilyä, rapsutuksia ja tietenkin ruokailua. Maroussialle ruokahetket ovat tärkeitä tapahtumia, joita se odottaa kauniisti istuen.

Maroussia on voimakkaasti ihmisen läheisyyttä hakeva koira, joka on tullut mainiosti toimeen myös hoitoperheen kahden narttukoiran kanssa. Koirakaveri olisi varmasti Maroussialle tueksi uuteen kotiin asettautumisessa ja itseluottamuksen vahvistamisessa. Erityisen tärkeää olisi, että uudessa kodissa löytyy aikaa ja halua viettää runsaasti yhteisiä hetkiä ihmisrakkaan ja nöyrän koiratytön seurassa. Vaikka maharapsutukset ja sohvalla lepäily on mieluisaa puuhaa, Maroussia ei ole sohvaperuna, vaan kaipaa lenkkeilyä, leikkimistä ja virikkeitä, esimerkiksi herkkujen etsintää.

Maroussia on rauhallinen koira, mutta se käyttää ääntään innostuessan tai kuullessaan jotain epäilyttävää. Näin ollen kerrostalo ei ole sopiva asumismuoto. Sen sijaan kaikki muut asumisvaihtoehdot rauhallisella alueella tulevat kyseeseen. Rauhallisella maaseudulla vietetyn kuukauden aikana toisten koirien ohituksia on ollut vain harvakseltaan eivätkä ne ole toistaiseksi sujuneet haukkumatta. Maroussia tarvitseekin lempeää ja kärsivällistä ohjausta paitsi ohituksiin myös muihin outoihin ja pelottavilta tuntuviin tilanteisiin.

Maroussian toiveissa on rauhallinen koti, jossa sen kiintymykseen vastataan ja jossa ei joudu viettämään pitkiä aikoja yksin. Tämä keskikokoinen, tummaturkkinen kaunotar on aarre sellaiselle ihmiselle, jonka toiveena on ystävällinen ja reipas aikuinen koira. 

27.6.2022
Maroussia on viettänyt pari viikkoa hoitoperheen kesämökillä, rauhallisella maaseudulla. Ystävällinen ja vaatimaton Maroussia on asettunut kotihoitopaikan ihmisiä ja koiria ilahduttavaksi ystäväksi.

Maroussia lenkkeilee innokkasti metsäpoluilla ja löytää aina mielenkiintoista nuuskittavaa. Maroussialla on ainakin jonkin verran riistaviettiä,  pääosin metsäretket ovat kuitenkin sujuneet rauhallisesti. Suurin haaste on toisten koirien ohitukset, jotka eivät vielä suju haukkumatta. Maroussialla näyttää olevan vahtikoiran ominaisuuksia sen verran, että kerrostalossa asuminen voisi tuottaa ongelmia. Kaikki muut asumisvaihtoehdot ovat mahdollisia edellyttäen, että asuinalue on rauhallinen. 

Maroussia on hoitopaikan molempien koirien hyvä kaveri ja nauttii niiden kanssa leikkimisestä ja leppoisasta oleilusta. Ihmisiä kohtaan Maroussia osoittaa loputonta sydämellisyyttä. 

Maroussialla on jo hyvät kotikoiran taidot ja aikuista koiraa etsivä saa tästä koirasta hienon ystävän. 

13.6.2022
Arviolta noin 5-vuotias Maroussia on nyt viettänyt kolme päivää kotihoitopaikassaan ja osoittautunut erittäin ihmisrakkaaksi, kiltiksi ja niin ihmisiin kuin toisiin koiriin ystävällisesti suhtautuvaksi koiraksi.

Maroussialla oli jo tullessaan kotikoiran taitoja. Se on alusta asti ollut sisäsiisti ja hihnakävely on tuttua. Toistaiseksi ulkoilu on sisältänyt kotipihan tutkimista ja pieniä lenkkejä aivan kodin lähistöllä. Hoitopaikka sijaitsee rauhallisella pientaloalueella, mutta tästä huolimatta lyhyillä lenkeillä on jo kohdattu useita pelottavia asioita, kuten lasten äänet, ruohonleikkuri ja vastaantulevat ihmiset. Kotihoitopaikassa Maroussia on reipas ja oma-aloitteinen, mutta portin ulkopuolella monet asiat pelottavat ja Maroussia jähmettyy paikalleen. Uuden kodin tulisikin sijaita rauhallisella alueella.

Kahden aikuisen lisäksi hoitopaikassa on kavereina kaksi viipurilaiskoiraa, joista molempien kanssa Maroussia tulee hyvin toimeen. Vanhempi narttu hieman komentelee uuta tulokasta ja nuorempi puolestaan arastelee melko isokokoista uutta koirakaveria. Maroussia ei mitenkään pyri alistamaan eikä myöskään provosoidu komentelusta.

Hoitotoimet, kuten turkin pesu ja harjaus ovat sujuneet hyvin, vaikka suihku tuntuikin pelottavalta. Uusi elämä Suomessa, vieraiden ihmisten ja koirien kotona, on jännittänyt ja alkujännitys on purkautunut levottomana kuljeskeluna ja haluna olla jatkuvasti kotihoitajan lähellä. Maroussia ei ole kuitenkaan pelännyt hoitopaikan miespuolista henkilöä, ainoastaan hieman arastellut.

Ensi tutustumisen perusteella voi jo sanoa, että Maroussia arvostaa ihmisen läheisyyttä ja huolenpitoa. Maroussia näyttäisi olevan voimakkaasti omiin ihmisiinsä kiintyvä ja alkuvaiheessa kotihoitajan pienetkin käynnit kodin ulkopuolella herättivät ahdistusta. Rentoutumisen myötä selviä itsenäistymisen askelia on kuitenkin jo havaittavissa: Maroussia ei enää seuraa varjon lailla, vaan on alkanut löytää omaa paikkaansa tilapäiskodissaan.

Maroussia on rauhallinen tyttö, mutta samalla aktiivinen ja kaikesta ympärillä meneillään olevasta kiinnostunut. Ainakin toistaiseksi Maroussia on hiljainen, mitään ääntä, edes pienintä haukaudusta, se ei ole päästänut. Arkinen yhdessä puuhailu, melko varmasti myös lenkkeily ja ehkä myös jokin koiramainen harrastus olisivat Maroussialle mieluisia. Kotikoiran elämä on hyvällä alulla, mutta vielä on paljon opeteltavaa.

Uudelta kodilta odotetaan kärsivällistä ja lempeää opastusta uusiin ja ehkä pelottaviinkin asioihin. Koirakaverista olisi varmasti tukea kotikoiran taitojen vahvistamisessa, mutta Maroussia saattaisi pärjätä myös ainoana koirana edellyttäen, että tulevassa kodissa ymmärretään, kuinka mukavaa onkaan saada viettää aikaa tällaisen koiran seurassa.

Maroussialla todettiin tautitesteissä ihomato D. repens, jonka hoitoon uuden kodin on sitouduttava.

11.6.2022
Nyt oli Maroussian vuoro päästä Suomeen. Rauhallinen Maroussia jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Maroussia tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). Ihomato (Dirofilaria repens) oli positiivinen.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Maroussian rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

12.5.2022
Margarita kehuu Maroussiaa kiltiksi, melko rauhalliseksi ja vaatimattomaksi koiraksi. Se pitää ihmisistä ja tulee mutkattomasti toimeen toisten koirien kanssa. 

Maroussian pennuista kolme asuu nykyään Suomessa. Ehkä mammakin pääsee jonain päivänä muuttamaan lähemmäs tyttäriään? Maroussia luultavasti solahtaa varsin helposti suomalaiseen kotiin, sillä se on oletettavasti asunut kodissa joskus ennenkin. Esimerkiksi hihnakävely on sille tuttu juttu. Maroussia ei myöskään vaikuta aralta tai pelokkaalta. Täysin äänetön se ei ole vaan haukkuu aitauksessa muiden koirien mukana.

2.5.2022
Maroussia sai sivuilleen uuden videon:

Viipurin koirat - Maroussia 16.4.2022

29.11.2021
Maroussialle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - https://viipurinkoirat.fi/maroussia 23.11.2021

19.11.2021
Maroussia pentuineen päätyi pienelle Kamennogorskin tarhalle syksyllä. Pennuista osa löysi kodit Venäjältä, osa toivoo uuden elämän alkavan Suomessa. Niin myös Maroussia, vaikka mahdollisuudet siihen ovatkin pentuja heikommat.

Kodittoman koiraperheen menneisyydestä ei ole tarkkoja tietoja. Liikkuva sterilointiklinikka oli kyyditsemässä niitä Snezhannan tarhalle, mutta kun tarhalla ei ollut tilaa ohjattiin kuusi pentua ja emokoira Margaritan luokse. Maroussia pitää kovasti ihmisistä, se osaa kävellä hihnassa ja ottaa kontaktia. On selvää, että tällä reippaalla tytöllä on historiaa ihmisten kanssa elämisestä. Luultavasti sillä on ollut oma koti. Margarita kehuu Maroussiaa kovasti ja toivomme, ettei tämän ihmisrakkaan tytön kohtaloksi koidu koiratarhalla loppuelämän viettäminen.

Maroussian pennut Amelia, Beau, Bentley ja Bugatti etsivät myös sivuillamme omia koteja.

Maroussia vaikuttaa reippaalta koiralta, joka ei ole joutunut kasvamaan tarhaolosuhteissa. Ei ole kuitenkaan tiedossa, miten hyvin tyttö taitaa muita kotikoirantaitoja hihnakävelyn lisäksi. Yksinolot voivat vaatia alkuun harjoitusta, samoin sisäsiisteys. Moni aikuinen koira yllättää kuitenkin sisäsiisteystaidoillaan, ehkä myös Maroussia. 

Viipurin koirat - Maroussia 7.11.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.