Bugatti

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2021
Sijainti: Margaritan tarha, Kamennogorsk

20.11.2021
Bugatti sai kodin Venäjältä.

20.11.2021
Vaikka kuvista katselee huolestuneen näköinen poika silmät suurina, on Bugatti todellisuudessa iloinen ja sosiaalinen poika. Hihnassa oleminen on vain uutta ja jännittävää.

Emokoira Maroussia ja sen pennut päätyivät tarhalle syksyllä. Kodittoman koiraperheen menneisyydestä ei ole tarkkoja tietoja. Liikkuva sterilointiklinikka oli kyyditsemässä niitä Snezhannan tarhalle, mutta kun tarhalla ei ollut tilaa ohjattiin kuusi pentua ja emokoira Margaritan luokse.

Maroussia-emo on reipas ja ihmisrakas koira, joka osaa kävellä hihnassa. Sillä on hyvinkin saattanut olla koti. Ehkä omistaja väsyi pentujen hoitamiseen ja päätti hankkiutua koko porukasta kerralla eroon. Osa pennuista löysi kodit jo Venäjältä, mutta jäljelle jäänyt kolmikko BeauBentley ja Bugatti toivovat kotien löytyvän Suomesta.

Bugatti on Margaritan mukaan aktiivinen ja reipas pentu. Bugatin päivät kuluvat pienessä aitauksessa sisarusten kanssa leikkien, syöden ja nukkuen. Olot eivät ole kummoiset, hengissä pysytään kuitenkin. Ihmisten kanssa poika haluaisi viettää paljon enemmän aikaa, mutta siihen ei ole mahdollisuuksia. Pienen pennun elämä tarhalla on ankeaa ja suurin osa päivästä kuluu yksinäisenä pimenevissä päivissä. Vaikka sisaruksiin kuinka painautuu, yöt ovat kylmiä. Voi pientä poikaa, kunpa joku huomaisi sen ja toteuttaisi tarhakoirien haaveista suurimman, tarjoaisi kotia.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.