Maya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 2009

23.1.2013
Suru-uutinen: Maya muutti koirien taivaaseen tarhalla sattuneen onnettomuuden seurauksena. 

15.2.2012
Maya on hieman kaino, mutta hyvin kiltti ja suloinen tyttö. Maya joutui tarhalle, kun rakennustyömaa, jolla se oli asunut, valmistui. Viipurilaista rakennustyömaata vartioimaan oli palkattu mies, jonka piti pitää öisin vahtia, ettei työmaan koneita varasteta. Vartijalla oli kuitenkin vaikeuksiä pysyä öitä hereillä yksinäisessä työssään, joten hänelle otettiin avuksi kaksi koiraa. Koirien oli tarkoitus haukunnallaan herättää vartija, jos työmaalle tuli kutsumattomia vieraita. Nuoret tytöt, Marta ja Maya, hoitivat ilmeisesti työnsä hyvin, mutta kun työmaalla urakka tuli valmiiksi, ei koirille ollut enää käyttöä. Vartijana ollut mies ei halunnut tyttöjä pitää, joten työmaan johtaja päätti, että koirat ammutaan. Tyttöjen onneksi Irina kuuli kuolemantuomiosta ja riensi apuun. Näin päätyivät Marta ja Maya Irinan hoiviin ja tarhalle.

On vaikea ymmärtää, miten tyttöjen kaltaiset koirat on otettu hoitamaan vahdin virkaa. Tarhan häkissä ihmistä odottaa kaksi pienehköä ja hyvin nöyrää koiraa, jotka hiiren hiljaa katsovat tulijaa suurilla silmillään. Tytöt ovat hieman kainoja uuden ihmisen seurassa, mutta tulevat silti kiinnostuneina tervehtimään tulijaa hännät heiluen. Kun tyttöjä rapsuttaa leuan alta, nojaavat ne päänsä kättä vasten ja siirtyvät aivan lähelle, ettei rapsuttaja vain lopettaisi. Tytöt eivät tee mitään numeroa itsestään, mutta ovat silminnähden onnellisia jokaisesta huomion murusesta, jonka osakseen saavat. Luonteiltaan tytöt ovat hyvin samanlaisia, Marta ottaa kontaktia ihmiseen ehkä hieman Mayaa enemmän. Kummatkin ovat hyvin ystävällisiä ja sopuisan oloisia.

Marta ja Maya ovat kummatkin noin 3-vuotiaita. Emme varmaksi tiedä, ovatko ne siskoksia, mutta sekään ei olisi mikään mahdottomuus. Tytöt ovat tuskin koskaan eläneet kotikoirina, joten niillä ei ole käsitystä sen paremmin lemmikkikoiran elämän ihanuudesta kuin säännöistäkään. Vaikka tytöt ovat eläneet pitkään yhdessä vaikuttaisivat ne pärjäävän hyvin erilläänkin, joten kummallekin haetaan omaa kotia. Toki yhteinen koti olisi varmasti tyttöjen mieleen. Martan ja Mayan tulevien kotien täytyy pitää mielessä tyttöjen tausta ja sitoutua täysillä tyttöjen kotiuttamiseen. Tytöillä on suurin osa elämäänsä vielä edessä ja ne vaikuttavat todella sopeutuvaisilta, jote ei ole epäilystäkään etteikö molemmista kuoriutuisi täydellisiä sohvanvaltaajia ja lenkkikavereita kunhan saavat hieman ohjausta ja lempeää opastusta.

Martan ja Mayan arvioidaan syntyneen alkuvuonna 2009.

Katso video Mayasta:

Viipurin koirat - Maya

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.