Fei

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2019

6.12.2019
Fei sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

17.11.2019
Voi hurja, kun jännittää! Mustakuonoinen Fei on siskosarjan pienin ja ujoin. Fei toivoisi pikaista pääsyä omaan kotiin tai hoitopaikkaan.

Kolme häkeltynyttä pentupoloa tuotiin Irinan tarhalle syksyllä. Niiden emo, viipurilainen kotikoira, oli saanut pennut eivätkä omistajat löytäneet kaikille koteja. Niinpä näiden pienten elinympäristö vaihtui turvallisen emon luota ankealle tarhalle. Muutos on melkoinen ja sanomattakin lienee selvää, että eläminen tarhalla lähes 250 koiran joukossa on kotiympäristöön tottuneille pennuille järkytys. Freida, Farrah ja Fei yrittävät kuitenkin parhaansa mukaan pärjätä ja toivommekin kovasti, että kolmikko onnistuisi pian löytämään itselleen hyvät loppuelämän kodit Suomesta.

Mustakuonoinen Fei on siskoista pienikokoisin ja varovaisin. Fei kyllä riemastuu saapuvista vieraista ja iloitsee verkkoaidan takana muiden pentujen kanssa, mutta ihmisten astuessa aitaukseen iskee jännitys ja tyttö livistää piiloon. Tumman kuonon voi nähdä kurkkimassa kopin suulta lukemattomia kertoja ja mitä suloisin silmäpari seurailee uteliaasti tapahtumia, mutta rohkeus ei vain riitä lähemmän tuttavuuden tekemiseen.

Jännityksestä huolimatta Fei pääsee silti kokeilemaan ulkomaailmassa olemista ja hihnassa kävelyä. Kävelystä ei kuitenkaan tahdo tulla oikein mitään, kun toista niin jännittää. Voisi luulla, että muutamat lähestyvät aikuiset vieraat koirat pelottaisivat Feitä entisestään, mutta päinvastoin. Kokovartalokipsi laukeaa ja pieni hännänpää väpättää varovasti, kun Fei astelee lähemmäs isoja koiria. Toiset koirat tuntuvat tuovan Feille paljon turvaa ja tukea, ja varovainen Fei etsiikin kotia missä sitä odottaisi reipas koirakaveri. Varovaisuudestaan huolimatta Fei antaa käsitellä ja se on utelias ihmisten suhteen, mutta tarhaoloissa eläminen ilman mainittavaa ihmisseuraa harvoin reipastuttaa pentuja. Mitä nopeammin Fei pääsee kotiympäristöön, sen paremmat mahdollisuudet sillä on reipastua. 

Vaikka kolmikko onkin kodista, emme tiedä millaisista oloista ja miten ne ovat pentuaikansa siellä viettäneet. On mahdollista, etteivät ne ole edes eläneet sisätiloissa vaan kasvaneet ulkona pihan perällä. Voi siis olla, että monet asiat ovat niille vielä uusia ja siksi jännittäviä. Fei toivoo kuitenkin, että maailmassa olisi olemassa sillekin oma ihminen. Sellainen ihana ihminen, joka antaisi Feille aikaa ja ymmärrystä eikä hermostuisi vaikka kaikki asiat eivät aina sujuisikaan niin kuin toivoisi. Ihminen, joka ottaisi Fein elämäänsä sellaisena kuin se on ja haluaisi tarjota sille jotain mistä jokainen tarhalla asuva koira jää paitsi - onnellisen elämän.

Fei on sterilisoitu tarhalla liikkuvan sterilointiklinikan toimesta.

Viipurin koirat - Fei 12.10., 30.10. & 16.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.