Ressi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2017
Sijainti: Margaritan tarha, Kamennogorsk

20.6.2022
Ressi sai kodin venäläisestä perheestä.

11.5.2022
Hurmaava hymynaama Ressi on hyväntuulinen tyttö, joka ei Margaritan mukaan tee itsestään suurta numeroa. Se rakastaa ihmisiä ja on tullut loistavasti toimeen myös lasten kanssa.

Ressin elämä kulkee Kamennogorskin tarhalla tuttuja uomiaan. Ruoka tulee kerran päivässä, taluttajat kerran viikossa. Tarhan vapaaehtoiset ovat pääosin nuoria, sillä tarhanpitäjä Margarita työskentelee opettajana ja on värvännyt vapaaehtoisia koulustaan. Ressi osaa ulkoilla sekä hihnassa että ilman hihnaa, eikä ole vapaana ollessaan poistunut kauas.

Ressi tulee hyvin toimeen poikakoirien kanssa, mutta löytyy siitä myös hiukan luonnetta: toisista nartuista se ei pahemmin tykkää. Ressi asuukin aitauksessaan ainokaisena prinsessana kolmen uroskoiran kanssa. Uuden kodin suhteen Ressillä on sellainen toive, että saisi olla talon ainoa koiratyttö.

27.10.2021
Kauniin harmaa Ressi on varttunut tarhalla aikuiseksi. Ihmisrakas tyttö viihtyy erinomaisesti lasten kanssa, jotka vierailevat tarhalla ulkoiluttamassa koiria.

Sisarukset Ron ja Ressi ovat asuneet tarhalla jo useita vuosia, neljän kuukauden ikäisestä saakka. Niiden emo oli pihavahti Kamennogorskissa (ent. Antrea) erään yrityksen tontilla. Pian pentujen syntymän jälkeen emo jäi auton alle ja Margaritaa pyydettiin hakemaan kasvavat, ei-toivotut pennut pois. Margarita löysi muille sisaruksille kodit, mutta Ronia ja Ressiä ei pentuvaiheessa onnistanut ja niinpä ne jäivät kasvamaan tarhalle.

Viikot, kuukaudet ja vuodet ovat vierineet. Ron ja Ressi ovat varttuneet teini-ikään, sitten aikuisiksi tarhan yksitoikkoisessa arjessa. Margarita kehuu sisaruksia kovasti: ne ovat tottelevaisia ja ihmisrakkaita. Jopa Margaritan pieni tytär voi taluttaa niitä hihnassa tarhan lähiympäristössä. Ron ja Ressi eivät ehkä voi ylpeillä erityisen näyttävällä ulkomuodolla, mutta sydän näillä sisaruksilla on puhdasta kultaa.

Tarhalla käy lapsia vanhempiensa kanssa auttamassa koirien ulkoilutuksessa. Ressi tulee lasten kanssa loistavasti toimeen, namit ja rapsutukset maistuvat isommaltakin pienten ystävien joukolta. Kunpa tällä tasapainoisella ja ihmisrakkaalla tytöllä olisi vielä joskus oma koti ja omat ihmiset, joiden huomiosta se voisi nautiskella joka päivä.

Ressi on päässyt tarhalla harjoittelemaan jonkin verran hihnakävelyä, mutta muut kotikoiran taidot sisäsiisteydestä yksinolemiseen ovat sille uusia – eihän se ole koskaan asunut sisätiloissa tai joutunut viettämään aikaa ilman koirakavereiden seuraa. Myös monet ihmisille arkiset asiat pölynimurista polkupyöriin ja rappusista ruohonleikkuriin saattavat olla suuria ihmetyksen ja jännityksen aiheita tarhalla lähes koko elämänsä viettäneelle koiralle. Niinpä Ressin kotiuttamiseen on syytä varata runsaasti aikaa, lempeyttä ja pitkää pinnaa. Pienin askelin koiran omilla ehdoilla edeten saavutetaan ajan mittaan paras lopputulos. Koirakaverin tuki ja oma, aidattu piha helpottavat kotiutumista.

Ressin ja lasten yhteistä ulkoiluhetkeä voi katsella alla olevalta videolta:

Pikkulapset vapaaehtoisina koiratarhalla | Viipurin Koirat ry

Emme ole itse tavanneet Ressiä emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Ressin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.