Paavo

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

20.11.2020
Paavo löysi kodin Viipurista.

17.11.2020
Pieni Paavo elää Snezhannan tarhalla Viipurissa ja odottaa päivää, jolloin saa jättää kuraisen ja kylmän tarhan taakseen.

Paavo päätyi kesällä ison pentukatraan kanssa Snezhannan tarhalle, minne ne kuskasi liikkuva sterilointiklinikka. Pennut olivat vielä liian pieniä leikattavaksi, mutta Snezhanna sterilisoi ja kastroi ne ennen mahdollista muuttoa Suomeen. Snezhannan mukaan Paavo ei ole arka, mutta tarvitsee kuitenkin hetken miettimisaikaa uusien tuttavuuksien kanssa. 

Ikänsä ja rokotustensa puolesta Paavo on valmis matkustamaan, kunhan sopiva koti löytyy. Se kastroidaan ja tautitestataan vielä ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.