Hilla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2014

24.9.2017
Suureksi suruksemme saimme kuulla Hillan menehtyneen tarhalla.

5.1.2017
Hilla on kaunis, mutta ujo tyttö. Mistä löytyisi ihminen, joka kokee arkojen koirien rauhallisen totuttamisen kotielämään tärkeäksi ja antaa Hillalle mahdollisuuden?

Hilla ei ole niin arka, että se aivan paniikissa pelkäisi ihmisiä. Se katselee pienen etäisyyden päästä ja voi hakea namin läheltä, mutta koskea se ei anna. Sen silmistä paistaa kuitenkin uteliaisuus, joten uskomme, että Hilla sopeutuisi vielä kotikoiraksi - kunhan sille osaa antaa aikaa ja tilaa reipastumiseen.

Hilla tulee hyvin toimeen aitauskavereidensa kanssa, niin narttujen kuin urostenkin. Uudessa kodissa olisikin oltava reippaampi koirakaveri auttamassa sopeutumisessa ja näyttämässä mallia. Hilla tarvitseekin vain sen yhden ja ainoan oikean ihmisen, joka näkee sen ujon kuoren alle ja haluaa antaa Hillalle mahdollisuuden tulla onnelliseksi ja hyvin hoidetuksi koiraystäväksi.

2.6.2015
Hilla on hirmuisen kaunis tyttö, mutta ei ole harmillisesti päässyt tarhaoloissa paljoa reipastumaan.

Hilla ei oikein uskalla tulla kosketusetäisyydelle vaikka se uteliaasti meitä vieraita katseleekin. Se kävelee ympärillä syöden nameja maasta ja makoilee auringossa päivää paistatellen, mutta kun sitä lähestyy, katsoo se parhaaksi vaihtaa paikkaa.

Hilla etsiikin sellaista kotia, joka sijaitsisi rauhallisessa ympäristössä ja siellä olisi koirakaveri odottamassa. Myöskään ihan kokemattomaan kotiin Hilla ei ole valmis muuttamaan. Kaunis ja herkkä Hilla ansaitsee kuitenkin mahdollisuuden, joten toivottavasti oikea ihminen huomaisi vielä senkin.

Viipurin koirat - Hilla 31.5.2015

10.3.2015
Hilla hylättiin tarhalle aivan vastikään. Vielä sitä jännittää hirmuisesti, mutta eiköhän elämä vielä iloksi muutu, kun Hilla tottuu tarhaelämään - ja jo pian toivottavasti omassa kodissa asumiseen.

Hilla hylättiin Irinan tarhalle yksinään, ilman sisaruksia. Hillaa vielä kauhistuttaa tarhalle joutuminen. Vieraat ihmiset saavat sen ensin puikkimaan koppiin piiloon, mutta kun vietämme aitauksessa jonkin aikaa, ilmestyy oviaukkoon Hillan pieni pää tarkkailemaan tapahtumia. Hilla huomaa meidät vaarattomiksi, ja vaikkei se vielä omasta tahdostaan tulee luo, saa sen napattua syliin madotettavaksi. Sylikokemuksen jälkeen Hilla alkaa jo liikuskella vapaammin aitauksessa. Hillan luonne näyttäytyy paremmin sitten viikon tai kahden kuluttua, kun se on paremmin tottunut tarhalla olemiseen.

Koska Hilla on vielä ujo tyttö, etsii se aiempaa kokemusta omaavaa omistajaa - sellaista, jolla ei mene sormi suuhun, vaikka koira tuntuisi jännittävän ihan hassujakin asioita. Omistaja on hyvä olla varustettu rauhallisella asenteella ja riittävällä ymmärryksellä, että ujo pentu tarvitsee paljon aikaa ja hyviä kokemuksia rohkaistuakseen. Mutta se rohkaistuminen varmasti kyllä tapahtuu oikealle ohjauksella, siedättämisellä ja totuttamisella.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.