Yuma

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2015

17.4.2016
Yuma sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

2.3.2016
Ihanaa, ihmisiä, ihanaa! Yuma on mitä iloisin koiratyttö, joka rakastaa ihmisiä koko sydämellään. Yuma päätyi Irinan tarhalle alkuvuodesta.

Missä on ihmisiä, siellä myös tämä tyttö. Yuma riemastuu tarhavieraista niin, ettei turkissaan meinaa pysyä. Se pomppii ja loikkii ympärillä, mutta kun on hetken saanut purkaa innostustaan, osaa se myös rauhoittua vierelle nätisti istumaan. Mutta voiko tyttöä syyttää? Ihmisrakkaalle koiralle tarhaelämä on rankkaa. Seuraa ja huomiota on tarjolla vähän. Vaikka muutamia ihmisiä yhdistysaktiivien lisäksi tarhalla silloin tällöin vieraileekin, kukaan harvemmin eksyy taka-aitauksiin, missä Yuma asustaa. Silloin on tyytyminen vain ihmisten puheensorinaan kaukana tarhan edustalla, mutta se riittää herättämään Yuma-tytön toiveet: "Josko kohta minuakin joku tulisi katsomaan?". Mutta niin kuin jo monta kertaa aiemmin, joutuu Yuma taas pettymään.

Kuulemamme mukaan Yuma asui ulkona kaupan edustalla. Pakkasten paukkuessa kukaan ei kuitenkaan tarjonnut sille suojaa, joten Irina otti Yuman tarhalle. Yuma jakaa tällä hetkellä aitauksen usean muun koiran kanssa. Joukkoon mahtuu eri ikäisiä narttuja ja uroksia ja niiden kanssa elo näyttäisi sujuvan sopuisasti. Miltään riidanhaastajalta Yuma ei vaikuta vaan alistuu samantien, kun vanhempi narttu hiukan ojentaa sitä.

Ihmiset ovat Yuman suuri rakkaus, joten todennäköisesti sitä on kohdeltu kuitenkin hyvin aiemmassa elämässä. Tuntemattomatkin saavat tältä tytöltä etutassut olkapäille ja märän nuolaisun poskelle - ihan kysymättäkin. Yuma on nuori tyttö ja arviolta ikää on vuoden verran. Koko elämä siis edessä. Mitään ei tämä tyttö toivo enempää, kuin omaa ihmistä, sitä kaikkein tärkeintä tässä maailmassa. Kovat talvipakkaset ovat toivon mukaan jo takana, toisipa kevät oman kodin tullessaan!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.