Niki

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2013

16.9.2018
Niki sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

12.7.2018
Niki on entinen kotikoira. Se suhtautuu vähän ujosti vieraisiin, mutta kuitenkin jo pian painautuu jalkoja vasten nauttimaan rapsutuksista.

Niki-parka joutui luopumaan kevään tullen sekä kotielämästä että omistajastaan. Niki ei voinut ymmärtää, minne entinen omistaja katosi tämän kuoltua. Entiselle kotikoiralle tarhalle joutuminen on aikamoinen koettelemus. Meluisa, suuren määrän koiria sisältävä tarha on aluksi pelottava paikka parempaan tottuneelle.

Niki on kuitenkin parhaan kykynsä mukaan yrittänyt sopeutua kurjaan muutokseen elämässään. Tarhalle tultua ikävä oli niin kovaa, että Niki otettiin yöksi työntekijän vaatimattomaan mökkiin nukkumaan. Alussa Niki sinnikkäästi pidätteli aitauksessa myös tarpeitaan. Aiemmin tarhalla ollut työntekijä pystyi käyttämään Nikiä pikkulenkeillä niin, että tarpeet tulivat tehtyä alueen ulkopuolelle. Nyt Niki on jo oppimaan sopeutumisen tarhan tavoille.

Tarhalle tultuaan Niki oli kovin mielissään, kun se pääsi edes sille lyhyelle, hihnassa tapahtuneelle lenkille. Muutaman tarhassa vietetyn kuukauden jälkeen Nikiin on tullut hienoista varovaisuutta. Kauniit tummat silmät tarkkailevat uskaltaako vieraiseen luottaa. Kevyt, varovainen urina kuuluu varmuuden vuoksi Nikin suusta. Kun hetkisen aikaa seisoo rauhallisesti paikoillaan ja jutustelee, Niki siirtyy itse jalkojen juureen silitettäväksi. Kovin mukavilta silitykset tuntuvat Nikistä, sen silmät sulkeutuvat kiinni ja koko koira painautuu jalkoja vasten. Kun silitys lakkaa, katsoo Niki ylöspäin ruskeilla silmillään ja pyytää lisää, silittäisitkö vielä hetken?

Vaikka Nikillä onkin kotikoiran taustaa ennestään, emme voi tietää tarkalleen, kuinka paljon ja mitä taitoja tytölle on opetettu. Uuden kodin täytyykin olla valmis hellästi opastamaan mahdolliset puutuvat taidot. Niki elää hyvin pienessä aitauksessa kahdestaan toisen koiran kanssa, joka on arka. Yhteiselo koirien välillä vaikuttaa sopuisalta. Niki olisi varmasti enemmän kuin onnellinen päästessään omaan, uuteen kotiin.

Niki on arvioitu viisivuotiaaksi, mutta se saattaa olla hieman nuorempikin. Kooltaan Niki on keskikokoinen (n. 50 cm), mutta varsin sirorakenteinen.

Viipurin koirat - Niki 13.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.