Saga

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2012

12.6.2014
Voi Sagaa. Viipurista saapui suruviesti ja Sagaa ei enää ole.

3.6.2014
Saga on kerännyt paljon rohkeutta ja ottaa nyt isoin pusuin ja hännänheilautuksin vieraat vastaan. Tytöstä on melkein mahdotonta napata kuvaa, kun se hyörii ja pyörii niin innoissaan jaloissa.

Saga on päässyt muuttamaan sisältä aurinkoiseen ulkoaitaukseen, ja kovin aurinkoiselta vaikutti koko tyttökin viime tarhakäynnillä! Saga ottaa ilosta pomppien vieraat vastaan, mutta rauhoittuu kuitenkin pian, kun sen kanssa hetken viettää aikaa. Keskipäivän paisteessa on mukavan lämmintä, ja Saga ottaakin rennon kylkiasennon ja nauttii makoilusta ja maharapsutuksista auringossa. Saga vaikuttaa mahtavalta tytöltä, ja nyt olisi senkin aika jo löytää oma koti!

12.1.2014
Saga katsoo tutkivasti ihmisiä. Sen kaunis katse tuntuu kysyvän: oletko luottamukseni arvoinen? Saga on vielä vähän varovainen tyttö, jota uudet asiat jännittävät.

Saga päätyi Irinan tarhalle marraskuussa. Silloin tyttö oli niin huonossa kunnossa, että se ei jaksanut oikein edes seistä. Voimattomana ja peloissaan se kyhjötti häkin nurkassa, missä kävin tyttöä varovasti tervehtimässä. Saga otti silitykset nätisti vastaan, vaikka sen olemus kertoikin, että sitä jännitti tilanne paljon. Saga oli hyvin laiha, ja siltä puuttui turkkia monesta kohtaa. Selvästikin sitä oli laiminlyöty pahasti. Sagan kaunis katse pureutui kuitenkin syvälle mieleeni ja koko sydämelläni toivoin, että Saga jaksaisi taistella itsensä vielä kuntoon.

Ja Saga osoitti olevansa sitkeä taistelija. Seuraavalla kerralla muutaman viikon päästä tapasin jo jaloillaan reippaasti seisovan tytön, joka oli saanut myös lihaa luidensa ympärille. Karvakin oli alkanut kasvaa takaisin karvattomiin laikkuihin. Varovainen suhtautuminen ihmisiin oli silti yhä jäljellä: Saga haluaa kyllä kovasti tulla tekemään tuttavuutta, mutta jännittyneisyys vie aluksi aina voiton.

Kolmannella tapaamiskerralla Saga tuli jo rohkeammin tutustumaan. Kuitenkin sen elekieli kertoo, että sitä jännittää kovasti ja liian tuttavalliseksi ei Sagan mielestä sovikaan suinpäin heittäytyä. Kuitenkin kun Sagan kanssa jaksaa viettää hieman aikaa, saa Saga lisää itseluottamusta ja silittelykin onnistuu jo joka puolelta koiraa.

Vaikuttaa siltä, että Sagalla on joitain huonoja kokemuksia ihmisistä takana. Sen elekieli on selkeää, joten siitä näkee helposti hetken, jolloin ihmisen kosketus alkaa jännittämään liikaa. Saga tuleekin tarvitsemaan ymmärtäväisen ja koiraa hyvin lukevan omistajan, joka osaa opastaa Sagaa luottamaan uudestaan ihmisiin. Sagan luottamus tulee ansaita, ja sen ansaitsee vain pitkäjänteisellä työllä. Saga ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi, mutta jo kokeneempi koiraihminen voi saada Sagasta hienon koiraystävän. Saga on selvästi vielä nuori koira, noin 1-2 vuoden ikäinen.

Viipurin koirat - Saga

Viipurin koirat - Saga

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.