Rianna

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 4/2015

21.7.2015
Riannan elämä jäi lyhyeksi, sillä se menehtyi vaikeaan ripuliin.

10.7.2015
Kunpa suloinen Rianna tietäisi, miten paljon iloa ja onnea elämällä on sille vielä tarjottavana! Vielä Rianna on kovin huolestunut ja se pohtii kovasti, ovatko ihmiset varmasti mukavia.

Rianna ja sen kymmenen sisarusta hylättiin yhtenä porukkana Irinan tarhalle. Ne löytyivät Viipurin laitamilta ja saivat autokyydin tarhalle. Kuka lie hylännyt tämän suuren pentueen, mutta onni onnettomuudessa on se, että nyt sisarusparvella on mahdollisuus löytää omat kodit. Ja siinä työtä riittäkin, että kaikki yksitoista löytävät arvoisensa kodin. Riannan sisarukset ovat RoniReneRemuRicoRheaRositaRiikaRosaRania ja Rina.

Rianna on pennuista ujoimpia. Itse se ei uskalla tulla tutustumaan, vaan vilahtaa koppiin turvaan, kun vieraita tulee pentujen aitaukseen. Mutta ehkäpä Riannakin jo tarhalla alkaa reipastumaan, kunhan se kunnolla ymmärtää, että kaikki ihmiset haluavat sille vain hyvää - ja usein niiltä saa vielä ihania herkkuja!

Syliin nostaminenkin oli Riannasta todella jännittävä juttu. Varsin rauhallisesti se kuitenkin malttoi olla kuvattavana, kunhan pahin ensijännitys oli mennyt ohi. On kuitenkin selvää, että Rianna tulee tarvitsemaan paljon totuttelua, käsittelyä ja palkitsemista, että se ymmärtää, että sylissä ja ihmisen lähellä oleminen ovat oikeasti kiva juttu.

Koska Rianna on vielä ujo tyttö, etsii se omistajaa, joka ymmärtää ja haluaa auttaa varovaista pentua uuden elämän alkuun. Aluksi Rianna tulee tarvitsemaan aikaa ja rohkaisua, että arkielämässä vastaan tulevat uudet asiat muuttuvat sille oikeasti arkisiksi. Rauhallisella ohjauksella Riannasta kasvaa kuitenkin vielä mukava koira - ei välttämättä se joka tilanteessa kaikkein rohkein, mutta omistajalleen silti rakkain ja viisain koirakaveri.

Aikuisena Riannasta kasvaa keskikokoiseksi tytöksi. Luultavaa on, että sillä tulee riittämään energiaa vähintään keskivertokoiran verran. Toivottavaa olisi, että uudella omistajallakin riittää aktiivisuutta kaiken nuoruuden energian ohjaamiseen järkevästi: reippaaseen ulkoiluun, sopivaan määrään tapakasvatusta ja mielekkääseen aktivointiin. Sillä reseptillä toivottavasti säästyvät kengät ja sohvat nuoren tytön kolttosilta - ja jos eivät säästykään, osaa uusi omistaja suhtautua asiaan sopivalla huumorilla.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.