Vesta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 5/2017

18.10.2018
Vesta lähti pilven päälle kivuliaan, etenevän selkäsairauden vuoksi. Nuku rauhassa Vesta <3

5.10.2018
Vesta kävi ortopedin tutkimuksissa takapään heikkouden vuoksi ja sillä todettiin selkäsairaus.

28.9.2018
Kultainen Vesta pääsi pois tarhalta ja odottaa hakemuksia sijaiskodissa Hämeenkyrössä.

21.9.2018
Vesta osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Vestalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

1.9.2018
Kiltti ja ihmisystävällinen Vesta on joutunut aitauksessaan vanhemman nartun kiusaamaksi. Vesta toivoo kovasti hoitopaikkaa tai kotia Suomesta.

Viipurin koirat - Vesta 30.8.2018

25.5.2018
Niin se aika mennä humahtaa, Vestakin täytti juuri vuoden. Ystävällinen, reipas ja kiltti Vesta haaveilee edelleen oman ihmisen kainalosta.

Hurmaavan suloinen Vesta ei onnistunut löytämään kotia, kun mahdollisuudet siihen olivat kaikkein suurimmillaan. Nyt pikkupentuvaihe on ohitettu ja kodinsaantimahdollisuudet laskeneet. Luovuttaa ei silti voi. Vestasta on kasvanut kiva ja ystävällinen tyttö, joka ottaa tarhavieraat aina iloisesti vastaan. Vesta on saanut hiljattain siirron pentuaitaukseen, sillä todennäköisesti se on joutunut jonkun/joidenkin kiusaamaksi entisessä aitauksessaan. Rauhallisempi meno sopii Vestalle hyvin ja sillä näyttää vielä olevan mukavat asuinkaveritkin. 

Vesta on jäänyt mukavan keskikokoiseksi koiraksi. Korkeutta tytöllä on noin 50 cm ja painoa tuskin ainakaan paljon 20 kiloa enempää - jos sitäkään. 

Viipurin koirat - Vesta 21.5.2018

12.9.2017
Kaunis ja isokorvainen Vesta heiluttaa innoissaan häntäänsä. "Jee, ihmisiä, tulkaa tulkaa jo!". Ystävällinen Vesta toivoisi pian pääsyä omaan kotiin.

Vesta asustaa Irinan tarhan perällä olevassa pentuparakissa. Ympärillä riittää kavereita, mutta ei ihmisiä. Pienet pennut haluaisivat sydämensä pohjasta nauttia ihmisseurasta, ja siksi tarhavieraiden saapuminen onkin valtava ilonhetki. Vesta on reipas tyttö ja tulee oitis tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa. Ensin vähän nuuhkitaan ja sitten ollaan kapuamassa syliin. Sylissä istuminen on vähän jännittävää puuhaa, mutta kiltisti Vesta antaa tutkia ja käsitellä itseänsä. Vesta vaikuttaa mutkattomalta ja luottavaiselta pikkunatiaiselta, joka odottaa jo kovasti että pääsee tarhalta omaan kotiin.

Vestan menneisyydestä ei ole tietoa, mutta kuten jokaisen tarhalta tulevan koiran kohdalla, myös Vestan kanssa kuuluu varautua siihen että uutta elämää lähdetään opettelemaan aivan alkeista. Vesta ei osaa kävellä hienosti hihnassa, kaulapantaa sillä tuskin on koskaan edes ollut kaulassaan. Sisäsiisteydestä se ei tiedä mitään. Yksinoleminen voi olla kokonaan uusi asia. Monet uudet asiat ja tilanteet ovat alkuun pelottavia. Vesta toivookin löytävänsä ihmisen, jolla riittää halua ja motivaatiota sellaisen pennun sopeuttamiseen, jonka elämän lähtökohdat eivät ole olleet niin ruusuiset. Kunhan oikea koti osuu kohdalle, pakkaa Vesta samantien matkalaukkunsa ja matkustaa rajan toiselle puolelle.

Viipurin koirat - Vesta 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.