Pessi

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2012

31.10.2015
Pessi sai tarhalla vakavat vammat tappelun seurauksena. Suomeen hoitoon pääsystä huolimatta Pessi oli päästettävä pilven reunalle.

13.9.2015
Pessi on hyvin ihmisrakas ja iloinen poika, jonka elämä meinasi päättyä aivan liian aikaisin.

Tarhanpitäjän kertoman mukaan Pessi asusteli armeijan alueella. Erityisesti lapset tykkäsivät pojasta ja Pessi sai päivisin olla mukana niiden leikeissä. Kun alueella alkoi liikkumaan muita koiria, ilmoitti Pessi siitä yöaikaan kovaäänisesti eivätkä sotilaat katsoneet sitä enää hyvällä. Sotilaat meinasivat ampua pojan, mutta eräs tyttö pelasti sen ja toi Irinan tarhalle.

Pessi asuu tällä hetkellä pienessä sisähäkissä yhdessä nuoren tyttökoiran kanssa. Muutaman innostuneen haukun kera Pessi toivottaa meidät tervetulleeksi matalaan majaansa. Ystävällinen silmäpari yhdessä päättäväisen kuonon kanssa nuuhkii vaatteita ja tekee tietä syliin. Pessi tuntuu suhtautuvan avoimesti vieraisiin ihmisiin ja on vain onnessaan, kun joku sitä viitsii rapsutella.

Tarhalle joutuminen on varmasti ollut Pessille hämmentävä kokemus. Päivittäiset leikit ja rapsutushetket ihmisten kanssa ovat vaihtuneet silloin tällöin saataviin lyhyisiin seurusteluhetkiin. Oma paikka ja peti, jos sellaista on ollut, on vaihtunut kovaan betonilattiaan. Armeijan alueella Pessin päivät olisivat olleet luetut, mutta ei poika toivo tarhallekaan jäävänsä, vaan löytävänsä tien vielä omaan kotiin oikean ihmisen luokse.

Pessin tulevan kodin kannattaa varautua siihen, että monet asiat saattavat vaatia vielä harjoittelua. Emme tiedä, onko Pessi viettänyt armeijan alueella suurimman osan sisä- vaiko ulkokoirana. Sisäsiisteyskään ei välttämättä heti ole pojalla hallussa. Pessi on kuitenkin valmis yrittämään parhaansa, ja kunpa se pääsisi omaan kotiin vielä ennen talven tuloa.

Viipurin koirat - Pessi 5.9.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.