Timi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 3/2016
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

31.8.2022
Timi on valitettavasti niin ihmisiin tottumaton ja pelokas, ettei sille enää etsitä kotia Suomesta. Timi poistuu VK:n adoptio-ohjelmasta.

15.8.2019
Varovasti, mutta uteliaasti Timi tulee tervehtimään. Kukaan ei ole tätä mustaa poikaa huomannut, vaikka sekin haluaisi kovasti omaan kotiin.

Timin elämästä on jo kolme vuotta kulunut koiratarhalla: tarhan metelissä, samanlaisena toistuvissa päivissä. Kohokohtia ovat ne päivät, kun jollain ihmisellä on aikaa viettää Timin aitauksessa edes hetki normaalia kauemmin aikaa. Silloin Timikin saa osansa herkuista ja huomiosta, vaikka silityksistä Timi ei oikein osaa jäädä nauttimaan.

Koska Timi on varovainen ja monia asioita jännittävä poika, etsii se ymmärtäväistä omistajaa ja kotia, joka sijaitsee rauhallisella alueella. Myös reipas koirakaveri auttaisi sopeutumisessa. Timillä tuskin on juuri mitään kokemusta esimerkiksi hihnassa kulkemisesta, joten aivan aakkosten alusta tulee sen sopeuttamisen kanssa lähteä. Voi viedä paljonkin aikaa, ennen kuin Timi tottuu kotielämään ja oppii luottamaan omistajaansa. Mutta samalla omistaja tietää, että ilman häntä Timin kohtaloksi olisi ollut jäädä loppuiäkseen koiratarhalle, ja toivottavasti se ajatus kantaa niidenkin hetkien yli, kun sopeutuminen tuntuu hitaalta ja yllätyksiä siinä tulee vastaan.

Jos harkitset kodin tarjoamista Timille, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

21.4.2019
Komea Timi sai uuden videon! Timi on ystävällinen, mutta ujohko poika. 

Viipurin koirat - Timi 20.4.2019

16.3.2018
Timi on edelleen varovainen poika, joka etsii itselleen ymmärtäväistä omistajaa ja kotia rauhalliselta alueelta.

Kuukaudet ovat vierineet niin, että Timi on ehtinyt viettää tarhalla aikaa jo yli puolitoista vuotta. Timin elämässä ei suuria muutoksia ole sinä aikana tapahtunut. Päivät kuluvat tarhan tapahtumia tarkkaillessa ja välillä koirakavereiden kanssa vähän leikkiessä.

Timi on komea poika, mutta valitettavasti varsin varovainen. Se hakee herkut kädestä, mutta ei jää siliteltäväksi. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen, tosi kovin samanikäisen uroksen seuraksi emme sitä luovuta.

Timi tuntuu jäävän tarhalla monen muun koiran varjoon. Se on musta, huomaamaton poika, joka ei hae huomiota tai muuten ole erityisen huomiota herättävä. Silti sekin ansaitsisi vihdoin viipurilaisen tarhakoiran mittapuun lottovoiton - oman kodin.

Timi käyttää sen verran herkästi ääntänsä, että oikea asuinmuoto Timille lienee omakotitalo. Ennen kaikkea Timi etsii sellaista omistajaa, joka todella ymmärtää varovaisia koiria ja haluaa omistautua Timin rohkaisemiselle ja kotiuttamiselle - vaikka se tarkoittaisi pitkää rupeamaa.

25.8.2016
Veikeä Timi on eläväinen ja komea poika! Timi suhtautuu kuitenkin uusiin ihmisiin vähän varauksella. Ohutturkkinen poika toivoisi pääsevänsä ennen kylmää syksyä omaan kotiin.

Timi hylättiin Snezhannan tarhalle kesällä. Emme tiedä miksi Timi ei enää kelvannut omistajilleen, mutta saattaa olla, että jotain ikävää sen lyhyen elämän aikana on tapahtunut. Välillä Timi suhtautuu ihmisiin avoimemmin, mutta usein myös varsin varauksella. Silloin Timi pakittaa ja haukkuu, eikä halua tulla kosketusetäisyydelle.

Timi asuu samassa aitauksessa ison pentulauman kanssa. Siellä riittää menoa ja meininkiä, kun parikymmentä nuorta koiraa haluaa leikkiä, juosta ja hakea huomiota ohikulkijoilta. Timi näyttää menevän joukossa kuin kala vedessä, joten ainakin vielä Timi vaikuttaa sosiaaliselta pojalta toisten koirien kanssa.

Timi on sirohko poika, joten siitä ei taida kasvaa mahdottoman jykevää tai painavaa aikuisenakaan. Toki Timi on keskikokoinen ja vilkas kaveri, eli se tulee tarvitsemaan aktiviteettia ja arkisten tapojen opettelua, ja varmasti Timi nauttisikin jostain kivasta harrastuksesta omistajansa kanssa.

Emme tiedä Timin menneisyydestä mitään, joten uuden omistajan tulee varautua siihen, että Timillä ei ole kokemusta sen enempää hihnassa kulkemisesta, sisäsiisteydestä kuin yksinjäämisestäkään. Siksi näitä kaikkia tulee varautua harjoittelemaan sinnikkäästi ja pitkäjänteisesti, jos kaikki ei heti alakaan sujua ihan ongelmitta. Uskomme kuitenkin, että Timi oppii uudet tavat näppärästi, kunhan sitä niihin jaksetaan palkitsemalla kouluttaa. Reipas koirakaveri auttaisi varmasti Timiä sopeutumisessa.

Viipurin koirat - Timi 9.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.