Vasja

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2010

6.8.2013
Vasja sai kodin Viipurista.

21.3.2013
Vasja on nuori ja komea saksanpaimenkoira, joka oli venäläisten makuun liian kiltti kelvatakseen vahtitehtäviin.

Kiltteys oli Vasjan pelastus, sillä muuten se olisi luultavasti saanut viettää koko elämänsä ketjun jatkeena. Sen verran luonnetta Vasjalta kuitenkin löytyy, että se joutuu Irinan tarhallakin elämään ketjulla koppiinsa kiinnitettynä, sillä Vasja ei aina tule oikein juttuun toisten koirien kanssa.

Vasja ottaa ihmiset vastaan riemuissaan ja riehakkaasti hyppien. Vierailijan polvet notkahtavat, kun isot tassut läjähtävät olkapäille ja viimeisetkin meikinrippeet karisevat, kun suuri kieli lipoo naaman märäksi. Poika rauhoittuu kuitenkin heti, kun se saa rapsutuksia ja huomiota osakseen. Silloin kaikki neljä tassua pysyvät nätisti maassa ja poika painautuu jalkoja vasten pyytäen lisää. Heti kun huomio loppuu, alkaa hyppiminen ja ketjun riuhtominen jälleen. Vasja on selvästi turhautunut elämäänsä lyhyessä ketjussa, eikä ihme. Ei nuoren ja aktiivisen koiran paikka ole kiinnisidottuna ilman minkäänlaista tekemistä, mihin purkaa loppumaton energiansa.

Vasja on ihmisrakas ja tulee muuten kohtalaisesti toimeen toisten koirienkin kanssa, mutta poika on ruuastaan hyvin tarkka. Vasja ei päästä toisia koiria lähellekään ruokakuppia tai tarhamatkaajien tuomia herkkupaloja. Ruuan vahtimisen takia Vasjalle etsitäänkin kotia ainoana koirana. Vasjan tulevan omistajan on varauduttava myös siihen, että Vasja saattaa ainakin alussa vartioida ruokaansa myös ihmisiltä.

Vasjan tulevalta omistajalta toivotaan kokemusta saksanpaimenkoirista sekä ehdotonta halua ja aikaa touhuta energisen nuorukaisen kanssa ja kouluttaa pojasta kunnon koirakansalainen. Sohvaperunaksi tästä pojasta ei ole ja kokemattoman tai epävarman omistajan käsissä Vasja tekee taatusti aivan mitä sitä itseään huvittaa. Määrätietoinen ja jämäkkä, mutta lempeä omistaja taas tulee saamaan Vasjasta taatusti niin hyvän ja uskollisen ystävän kuin vain toivoa saattaa.

Viipurin koirat - Vasja

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.