Valo

Sukupuoli: uros

Koko: keskikokoinen

Syntymäaika: 8/2012

16.2.2013
Valo lähti etsimään kotia Saksasta.

13.1.2013
Valo on kaunis arkajalka, joka etsii tositarkoituksella sellaista kotia, jossa osataan ja jaksetaan panostaa huonoista lähtökohdista olevan pojan sopeuttamiseen.

Valo ja lauma sen sisaruksia oli hylätty lokakuussa metsään. Pelkkä hylkääminen ei ollut kuitenkaan riittänyt, vaan hylkääjä oli halunnut varmistaa pentujen tylyn lopun laittamalla ne pieneen puulaatikkoon ja naulaamalla kaiken huipuksi sen tiukasti kiinni. Onneksi paikallinen eläinlääkäri sai kuulla metsässä outoa ulinaa pitävästä laatikosta ja hän kävi pelastamassa kahteen laatikkoon suljetut koirat tarhalle.

Valo pääsi joulukuussa Pietariin koirien kuntoutusklinikalle. Siellä arat koirat totutetaan ihmisten käsittelyyn, hihnassa kulkemiseen ja moniin muihin asioihin, jotka ovat joka koiralle tärkeitä taitoja arkielämässä. Nyt Valo on oppinut jotenkin tulemaan toimeen ihmisten kanssa, mutta selvää on, että edessä on vielä pitkä tie, että siitä kasvaisi normaalielämään sopeutunut koira.

Valon kaksi sisarusta, Kuura ja Örkki, ovat jo Suomessa. Molemmat niistä ovat osoittautuneet aroiksi ja tottumattomiksi ihmisiin. Molemmat niistä myös turvautuvat helposti hampaiden käyttöön, jos ne kokevat tilanteen liian pelottavaksi.

Valo etsii taustansa vuoksi vain erittäin kokenutta koirakotia. Kodin tulee sijaita rauhallisella alueella, ja mieluiten siellä saisi olla toinen, reippaampi koira odottamassa. Valon uuden omistajan tulee sitoutua poikaan 100-prosenttisesti, sillä Valon kaltaiselle koiralle kodin vaihtaminen tulisi olemaan hyvin vaikeaa. Lapsiperheeseen Valoa ei luovuteta.

Valosta ei koskaan tule kasvamaan rohkeaa tai erityisen reipasta poikaa. Mutta siitä voi silti kasvaa herkkä, persoonallinen poika, joka opettaa omistajalleen aivan erilaisia asioita kuin moni muu koira.

Katso video Valosta:

Viipurin koirat - Valo

Valolla olisi kiire löytää oma koti, etteivät kuntoutuksessa opitut taidot ehtisi unohtua ja muutenkin sopeuttaminen uuteen elämään olisi tarpeen saada pian käyntiin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.