Ares

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 5/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

17.8.2022
Areksesta on varttunut niin arka poika ettemme enää etsi sille yhdistyksen kautta kotia.

6.12.2020
Ares on varovainen poika, joka etsii koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Ares päätyi Snezhannan tarhalle kesällä. Sen emo oli villikoira, joka saatiin kiinni ja sterilisoitiin. Varovainen Ares on sosiaalistunut tarhalla siitä pienestä arasta pennusta mikä se oli tullessaan. Snezhannan mukaan se suhtautuu uteliaasti jo tuttuihin ihmisiin, mutta pitää silti pientä turvaväliä. Ares etsii siis arkoja koiria ymmärtävää kotia, jossa saisi olla reipas koirakaveri esimerkkiä ja tukea antamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.