Neda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 03/2011

16.8.2012
Nedalle löytyi koti yhdistyksen ulkopuolelta.

17.5.2012
Neda on äärimmäisen ystävällinen ja kiva tyttö. Se rakastaa ihmisseuraa ja rapsutuksia. Kun aitaukseen astuu, nappisilmäinen Neda on ensimmäisenä tervehtimässä tulijaa.

Neda joutui jo nuorena tarhalle, mutta kaikeksi onneksi sille ei ole käynyt kuten niin monelle muulle koiralle: Neda ei ole muuttunut yhtään araksi tai varovaiseksi, vaan Neda on sydämellisen ystävällinen ja avoin tyttö. Kokoakin tyttö on kasvanut: korkeutta alkaa olla noin 55 cm ja painoa parisenkymmentä kiloa.

Neda tulee hienosti toimeen myös toisten koirien kanssa. Koskaan se ei ole haastamassa kellekään riitaa, eikä Neda muutenkaan ole mikään turhan räksyttäjä tai riehuja. Neda on todella aurinkoinen ja sosiaalinen tyttö, jonka ansaitsisi jo löytää kiva koti itselleen.

17.10.2011
Ruskeankirjava Neda asustelee yhdessä siskonsa Jarinkan kanssa Irinan tarhalla. Tarhan melskeessä ja vilkkaampien pentujen joukossa rauhallinen Neda tahtoo jäädä helposti vaille huomiota.

Mutta kun aitauksessa antaa tytölle hieman aikaa tutustumiseen, tulee se varovasti nuuskimaan tulijaa ja herkkupalatkin maistuvat vieraan tulijan kädestä.

Neda on vasta noin puolivuotias neitonen, jonka paikka olisi jossain aivan muualla kuin tarhalla. Se antaa itsestään kiltin ja varsin rauhallisen vaikutelman: tyttö selvästi mielummin tuumailee hetken kuin suinpäin syöksyy kohti uusia asioita. Mutta pienen tarkkailun jälkeen sekin on mukana muiden pentujen edesottamuksissa, joten tervettä nuoren koiran uteliaisuutta löytyy kyllä tytöstä!

Neda on tällä hetkellä noin 15-kiloinen ja noin 50 cm korkea tyttö. Varsin todennäköisesti se tulee vielä kasvamaan jonkin verran. Neda kaipaa kotia, jossa uusia asioita ehkä alkuun hieman ihmettelevää tyttöä osataan rohkaista oikein. Pieni työ palkitaan takuulla ja tuskin menee kauakaan, että tämä tyttösen tarhamenneisyys näkyy vain muistoissa! Neda varmasti arvostaisi myös kilttiä vanhempaa koirakaveria uudessa kodissaan, mutta se ei kuitenkaan ole välttämättömyys.

Katso video Nedasta:

Viipurin koirat - Neda

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.