Lukas

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2013

28.11.2015
Lukas sai kodin Saksasta.

25.4.2015
Lukas menetti toisen takajalkansa auto-onnettomuuden seurauksena, mutta painelee sellaisella vauhdilla muiden mukana, ettei sitä heti kolmijalkaiseksi uskoisi.

Arviolta noin parivuotiaan Lukaksen elämä meinasi loppua lyhyeen, kun se joutui auto-onnettomuuteen. Lukas selvisi törmäyksestä, mutta sen vasen takajalka vahingoittui sen verran pahasti, että se jouduttiin amputoimaan paikallisella eläinlääkäriklinikalla. Lukaksen hännästä näyttää myös puuttuvan palanen, mutta ihan yhtä vauhdikkaasti poika huiskuttaa 3/4 hännällään. Parannuttuaan operaatiosta Lukas siirrettiin Irinan tarhalle, jossa se odottaa nyt omaa kotia.

Vastoinkäymisistä huolimatta Lukas suorastaan puhkuu iloa ja positiivista energiaa. Se on mahdottoman iloinen saadessaan ihmisiä luokseen ja antautuu samantien hellittäväksi ja rapsuteltavaksi. Kosteilta suukoilta ei välty kukaan. Lukaksella tuskin on takanaan kovin traumaattisia kokemuksia ihmisistä, sillä niin luottavaisin ja avoimin mielin se suhtautuu vieraisiin. Kuka tietää, poika on hyvinkin voinut olla joskus kotikoirana.

Puuttuvasta takajalastaan huolimatta Lukas vaikuttaa hyvinkin ketterältä pojalta, ja onneksi se on myös melko kevytrakenteinen. Sen onneksi vahingoittunut jalka oli takapäässä, sillä etujalan puuttumisesta olisi ollut koiralle huomattavasti enemmän haittaa. On kuitenkin selvää, että ajan myötä puuttuva jalka tulee rasittamaan sen selkää ja niveliä, jotka aiheuttavat sille kipua. Sen vuoksi luvassa on mitä todennäköisimmin niihin liittyviä terveyskuluja.

Lukas asustaa tällä hetkellä samassa aitauksessa monen muun koiran, niin narttujen kuin urostenkin, kanssa. Se vaikuttaa sopuisalta pojalta, ja pistääkin välillä kunnon leikiksi aitaustovereidensa kanssa. Tarhaoloissa eläminen on koirille kuitenkin raskasta, kilpailu on kovaa ja tilaa vähän. Lukaksen kaltaisella poikkeavalla yksilöllä ei valitettavasti ole pidemmän päälle suuria mahdollisuuksia selvitä; se voi joutua kiusatuksi tai jäädä tappelussa toiseksi.

Lukas on nuori, elämäniloinen ja ihmisrakas poika, ja kolmijalkaisuudestaan huolimatta sillä voi olla vielä paljon antoisia ja hyviä vuosia edessä. Vammasta johtuen Lukas tarvitsee kuitenkin erityisen ja sitoutuneen kodin, jossa osataan ottaa huomioon sen erityistarpeet. Toivomme kovasti, että niin sisäisesti kuin ulkoisestikin kaunista Lukasta onnistaisi kodin saannissa ennen kuin ankea tarha onnistuu nielaisemaan ilon ja valon pojasta.

Viipurin koirat - Lukas 11.4.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.