Sonja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2003

16.1.2014
Sonja sai kodin Turusta.

12.12.2013
Sonja on täyttänyt jo kymmenen vuotta. Edelleen tyttönen elelee tarhalla, ulkona. Ihmisistä kovasti pitävä Sonja kaipaa kodin lämpöön.

Sonjan mielestä parasta maailmassa on päästä jonkun ihmisen viereen rapsutettavaksi ja nojata siinä, harvinaiseen hellyyteen keskittyen. Sonjan lyhyt turkki ei oikeasti sovellu ollenkaan ulkoelämään, mutta muuta ei ole elämällä ollut sille tarjota. Ehkä kuitenkin jostain löytyisi Sonjallekin paikka eläkepäiviksi? Kaikkein mieluiten Sonja elelisi omistajansa ainokaisena silmäteränä tai rauhallisen poikakoiran kaverina.

23.8.2012
Sonja on kovin ihmisläheinen ja rakastettava tyttö. Sonjan pitkän odotuksen tarhalla soisi jo päättyvän.

Sonja on kadulta kuljeskelemasta löytynyt tyttönen. Sonja on pienehkö keskikokoinen ja muistuttaa jossain määrin minikokoista rottweileria. Sonja rakastaa ihmisiä! Kun aitaukseen astuu, voi olla varma, että Sonja liimautuu jalkoihin kiinni ja odottaa saavansa osan rapsutuksista ja huomiosta. Edelleenkin Sonja hieman tahtoo komennella muita koiria, joten toisen nartun seuraksi Sonjaa ei suositella, mutta joku ainoaa koiraa tai rauhalliselle urokselle kaveria etsivä ihminen saa Sonjasta vielä hienon kaverin itselleen.

Viipurin koirat - Sonja

25.9.2011
Sonja asuu nykyisin useiden muiden koirien kanssa samassa aitauksessa ja vaikuttaa sopeutuneen tilanteeseen kohtuullisen hyvin, vaikkei toisia koiria välttämättä vieläkään ihan täysin rakasta. Ihmisiä kohtaan Sonja on edelleen hyvin ystävällinen ja suhtautuu vierailijoihin rauhallisesti. Sonja on vaatimattoman oloinen tyttö, joka ei tee itsestään suurta numeroa, mutta on silti hyvin otettu saamastaan huomiosta. Sonja on jo pitkään odottanut omaa kotia, joten sellaisen soisi löytyvän jo pian. Kuvissa Sonja näyttää isommalta kuin onkaan: todellisuudessa korkeutta löytyy vain noin 45 senttiä ja painoa ehkä parikymmentä kiloa.

---

Ihmisille Sonja on kiltti ja ystävällinen. Sonja osaa myös kävellä hihnassa. Muille koirillekaan emme nähneet Sonjan pelostaan huolimatta ärhentelevän, mutta juuri tästä pelosta johtuen, annamme Sonjan vain ainoaksi koiraksi ihmiselle, joka osaa, haluaa ja jaksaa hyvin kärsivällisesti totuttaa tyttöä sietämään muita koiria edes ohitusetäisyyden päässä.

Sonja vietti alussa aikaansa Olgan pihalla, mutta se pelkäsi muita koiria niin paljon, että Olga etsi tytölle hoitopaikan muualta. Jos Sonjalle löytyy kyselijä aikuisen, kiltin ja rauhallisen uroskoiran perheestä, harkitsemme asiaa Olgan kanssa keskusteltuamme.Sonja pääsi harjoittelemaan hihnassa kävelyä ja se sujuikin varsin mallikkaasti.

Katso video Sonjasta:

Viipurin koirat - Sonja

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.