Fenix

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 1/2016

19.8.2017
Fenix sai kodin Viipurista.

29.4.2017
Fenix odottaa yhä tarhalla samaa onnenpotkua joka kävi sen sisaruksille. Ne kaikki löysivät ikioman kodin Suomesta. 

Reipas ja ihmisrakas Fenix on jäänyt huomaamatta muiden kodittomien joukosta. Tarvitaan vain se yksi ainoa oikea ihminen, ja Fenixin tulevaisuus saa heti kertaheitolla onnellisemman käänteen. Fenix on kultainen kaveri joka rakastaa ihmisiä. Vieraiden tullessa häntä heiluu ja vispaa puolelta toiselle. Ja poika hakeutuukin kylkeen kiinni rapsutettavaksi. Voi kuinka mukavalta rapsuttelu Fenixistä tuntuukin.

Komean harmaan turkin alla asustaa reipas koirapoika, joka on ihmisille ystävällinen. Muita aitauksen koiria se kuitenkin tuntuu pitävän komennossa. Narttukoira kaverina voisi mennä, mutta toisen uroksen kaveriksi Fenix ei haluaisi. Tarhan olosuhteet ovat aika ankeat, eikä oikein omaa tilaa tai rauhaa löydy.

Iältään Fenix on vuoden ja muutaman rapian kuukauden päälle. Joten ihan hurjimmat pentuhösellyksen ajat ovat jo ohitse. Lähtiessäni aitauksesta Fenix heilauttaa hännällään terveiset Suomeen ”Tämä koirapoika haluaa jo omaan kotiin”.

Viipurin koirat - Fenixin ensimmäinen hihnakävely 2.4.2017

26.4.2016
Kutsuiko joku minua? Minä olen Fenix ja voit olla varma, että sydämesi on valloitettu, kun näihin nappisilmiin katsot!

Fenix ja sen sisko Fauna sekä veljet Franz ja Fernando hylättiin Irinan tarhalle matoisina ja täynnä kirpun puremia. Selvästikään niiden hoidosta ei ollut ensimmäisinä kuukausina huolehdittu kunnolla. Tarhalla ne saivatkin ensitöikseen loishäädöt.

Kurja alku ei onneksi ole sisarusten elämänintoa lamaannuttanut, vaan ne touhottavat pentuaitauksessa innokkaina. Ne rakastavat ihmisiä ja pentukavereiden kanssa leikkimistä. Missä tapahtuu, siellä tämä sisarusparvi on varmasti etunenässä!

Fenix on mutkaton vilpertti, joka touhottaa innoissaan jokaisen vierailijan jaloissa. Jokainen hetki huomiota on kultaakin kalliimpi, sillä ihmisten seuraa ei tarhaoloissa ole tarjolla koskaan tarpeeksi. Siksi muutto omaan kotiin olisi jo pian Fenixin haaveissa, ettei pojan elämänilo pääsisi hiipumaan ja sopeutuminenkin kävisi käden käänteessä. 

Fenixistä kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Uusi omistaja saakin olla varma, että hyvä peruskoulutus, paljon mielekästä aktiviteettia ja reipasta ulkoilua on se resepti, jolla Fenix lupaa varttua fiksuksi ja filmaattiseksi nuoreksi mieheksi. Eikä ripausta huumoriakaan sovi unohtaa: jos joskus juhlakengät löytyy nakerreltuna tai sohvankulma vähän uudelleenmuotoiltuna, niin sellaista se elämä nuoren koiran kanssa vaan välillä on!

Viipurin koirat - Fenix 2.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.