Joona

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2015
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

6.10.2020
Joona menehtyi tappelussa veljensä kanssa. RIP. 

1.3.2020
Miten ihmeessä Joona voi olla vielä ilman kotia?

On suoranainen ihme, että se koko elämänsä tarhalla viettäneenä on niin sosiaalinen ja reipas koira. Varmasti elämä tarhan ulkopuolella tulee olemaan jännittävää ja kaikki opeteltava ensimmäistä kertaa. Sisäsiisteys, hihnakävely, kotikoirana oleminen ylipäätään on ihan uutta, outoa ja varmasti ainakin osittain pelottavaakin. Joonan etuna on kuitenkin, että se on hyvin kiinnostunut ihmisistä ja näiden tarjoamista nameista. Herkullisella kanapalkalla saa varmasti paljon jo aikaiseksi. Rapsutukset ovat Joonan mielestä myös ihan parhaita ja se viihtyisi ihmisen lähellä vaikka kuinka kauan, kunhan rapsutukset vain jatkuvat.

19.10.2019
Sympaattinen Joona on odottanut omaa kotia jo vuosia. Se ei ole Joonaa kuitenkaan masentanut, vaan poika on yhä iloinen ja ihmisrakas koira.

Moni koira muuttuu araksi tarhalla vietettyjen vuosien myötä. Junnu ja Joona ovat tästä onneksi poikkeuksia, sillä molemmat pojat ovat edelleen yhtä reippaita ja ihmisrakkaita kuin aiemminkin.

Ajoittain pojat pääsevät harjoittelemaan hihnassa kävelyä tarhan ulkopuolelle. Se on veljeksille ihanaa vaihtelua tarhan tylsään arkeen, vaikka samaan aikaan se on myös vähän jännittävää puuhaa. Veljekset ovat edelleen myös paitsi ulkoisesti, myös luonteiltaan hyvin identtiset - kerrassaan ihania tyyppejä.

Kun aitaukseen menee, juoksee Joona heti innoissaan vastaan. Se ahmii herkut käsistä vauhdilla ja jää sen jälkeen odottamaan seuranpitoa. Koska Joona on kasvanut pennusta aikuiseksi tarhalla, etsii se kotia, jossa olisi koirakaveri tarjolla. Aivan vilkkaimpaan kaupungin keskustaan Joona ei myöskään halua muuttaa. Muuten Joona ei aseta valtavan suuria vaatimuksia: tärkeintä on, että uusi omistaja sitoutuu poikaa sataprosenttisesti, ettei Junnu enää koskaan joudu hylätyksi.

21.4.2019
Iloinen Joona pääsi hihnakävelylle. Katso uusi video:

Viipurin koirat - Junnu ja Joona 20.4.2019

26.2.2019
Joonasta lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Junnu & Joona 11.11.2018

25.5.2017
Ketterä ja iloinen Joona juoksentelee aitauksessa vesiammeen, ruokalaarin ja ihmisten välillä. Tänään ihmisrakkaan pojan kelpaa tassutella, kun tuli vieraitakin tuliaisineen.

Välillä Joona rouskauttaa muutaman raksun, samasta suupielestä hörppy vettä sisään ja sitten poika hakee ihmisvierailta vielä silitykset päälle! Eipä silti, kyllä Joonan mielessä kangastelee koti, pehmeä sohva ja ihan oma ihminen. Poika onkin kärsivällisesti odottanut tarhalla onnensa kääntymistä. Joona on jaksanut säilyttää reippaan ja ihmisrakkaan luonteensa, vaikka tarhan olosuhteet ovatkin aika ankeat. 

Velipoika Junnu on jakanut Joonan kanssa nämä yhteiset vuodet tarhalla. Pojat ovatkin hyvin samannäköisiä, ja myös luonteeltaan samanoloisia. Ne eivät ole kuitenkaan niin yhteen niittautuneita, etteivätkö reippaina ja rohkeina pystyisi etsiytymään molemmat omiin koteihinsa.

Mutkattoman oloinen Joona on erinomaista kotikoira-ainesta. Muutaman neuvon Joona kuitenkin tarvitsee sisäsiisteyden ja hihnassa kävelyn hoksaamiseen. Tarhalla kasvaneelle koiralle oma koti on uusi ja jännä paikka. Kuitenkin kodittomat koirat ovat hyvin oppineet tarvittavat tavat opastuksella. Joona kun on jo pentuiän ohittanut nuorimies, on sen pidätyskykykin jo paremmalla puolella pentuihin verrattuna. Tällöin sisäsiisteys on usein helppo opettaa ulkoiluttamalla.

Reipas lenkkeily ja muu mukava puuhastelu maistuisi Joonalle varmasti hyvin. Joona tulee hienosti toimeen muiden samassa aitauksessa asuvien koirien kanssa, joten reipasta ja sosiaalista poikaa voisi ajatella sekä ainoaksi koiraksi, että myös kotiin jossa on mukava koirakaveri odottamassa. Joona sopeutuisi todennäköisesti sekä kerrostaloon että myös monenlaiseen muuhun asuinmuotoon.

26.4.2016
Vauhdikas Joona haluaa omaan kotiin! Tarhalla on kulunut jo vuosi, eikä Joona voi mitenkään ymmärtää, miksei kukaan ole vieläkään tätä ihmisrakasta poikaa halunnut elämäänsä.

Joona ja Junnu ovat edelleen hyvin samanlaiset veljekset. Sen verran eroa kuitenkin löytyy, että Joona on jäänyt aavistuksen veljeään pienemmäksi. Luonteeltaan molemmat ovat ihmisrakkaita ja reippaita, mutta kun pojat otettiin yksitellen aitauksesta ulos, saimme huomata, että Joona oli siellä veljeään hieman vilkkaampi. Kyllä Joonakin malttoi välillä olla hetken pysyä kuvattavana, mutta sillä olisi silti ollut hyvin paljon intoa kaikkeen mahdolliseen tutustumiseen ja tutkimiseen.

Koska veljekset eivät ole koskaan harjoitelleet hihnassa kävelemistä saati kotona asumista, tulee näiden poikien kotiuttaminen vaatimaan vähän vaivaa. Mutta sinnikäs työ takuulla palkitaan, sillä veljekset ovat iloisia ja hyväntahtoisia pojankloppeja, jotka ansaitsisivat vihdoin omat kodit ja ihmiset, joiden rapsutukset ja huomio eivät hevillä lopu.

Viipurin koirat - Joona 16.11.2016

1.7.2015
Aika kuluu, mutta Joona on yhä koditon. Joona on ystävällinen ja mukava poika, joka ei turhia rieku.

Joona vaikuttaa reippaalta ja ihmisrakkaalta pennulta, joka tulee iloisena tervehtimään ihmisiä. Se on hyvin onnellinen saadessaan nauttia pienen hetken huomiosta ja rapsutuksista, ja katseleekin hiukan surumielisen näköisenä miksei pääse mukaamme. Joona niin kovin mielellään olisi jo valmis muuttamaan omaan kotiin, mutta sellaista tarjousta ei ole vielä tullut.

5.4.2015
Joona tassuttelee uteliaana perässämme: vaikka sitä vähän jännittää, ei rapsutuksia voita mikään!

Joona ja sen veli Junnu joutuivat Snezhannan tarhalle kodinetsintään. Veljekset kuin ilvekset voisi sanoa, paitsi että Joonalla on komeat valkoiset sukat tassuissaan. Ja komeita nämä veljekset ovat muutenkin!

Joona on aavistuksen varovainen pentu, mutta ei kuitenkaan mikään arkajalka. Varovaisuus voi johtua tarhalle joutumisesta, se kun on aluksi tottumattomalle pennulle melkoisen kova paikka. Muutamassa viikossa pennut kuitenkin yleensä sopeutuvat ja rohkeus voittaa pienen varovaisuuden.

Joona on vielä rauhallinen pentu, mutta melkeinpä takuuvarmasti voimme luvata, että rauhallisuus kyllä karisee kotioloissa. Jos et kovasti kauhistu vähän nakerreltua sohvanjalkaa tai maisteltua matonkulmaa, olisi Joona onnellinen muutosta luoksesi. Niin ja ei sovi unohtaa, että Joonasta kasvaa keskikokoinen koira: jos perustottelevaisuuden opettaminen ja päivittäiset reippaat lenkit tuntuvat liiallisilta, kannattaa unohtaa Joona saman tien. Mutta jos tällaisen mukavan koirapojan paikka on selvästi elämässäsi, odottaa Joona häntä heiluen yhteydenottoasi!

Viipurin koirat - Joona 11.4.2015

Viipurin koirat - Joona 3.4.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.