Thalia

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (alle 50 cm)
Syntymäaika: 7/2016

31.3.2017
Suruksemme Thalia menehtyi sterilisaation komplikaatioon.

26.2.2017
Iloinen musta pallero kirmaa vauhdilla luokse. Thalia on ihmisrakas ja menevä tytöntyllerö, joka haaveilee oman ihmisen lämpöisestä kainalosta.

Siskokset Thalia ja Tahoe ovat kuin kaksi marjaa sillä erotuksella, että Tahoella ei ole täysimittaista häntää vaan puolikas sellainen. Joko tyttö on syntynyt sellaisena tai sitten hännästä on katkennut joskus pala jonkun onnettomuuden seurauksena. Tarhanpitäjä Irinan mukaan tytöt tuotiin tarhalle kodista, syytä hylkäämiselle emme tiedä. Ehkäpä siskoksista jaksettiin pitää huolta kun ne olivat vielä pieniä suloisia pentuja, mutta kasvettuaan isommiksi ei tilaa yhtäkkiä enää kodista löytynytkään. Toivottavasti sydämellisille tytöille löytyisi ikiomat loppuelämän kodit, missä huolenpitoa ja rakkautta riittäisi vuosiksi eteenpäin.

Siskokset tavattiin ensimmäisen kerran vuoden lopulla, jolloin ne olivat juuri tulleet tarhalle. Silloin niitä vielä kovasti jännitti, mutta viikkojen aikana niistä on kuoriutunut iloisia nuoria neitoja, jotka ryntäävät onnessaan ihmisten luokse tervehtimään. Thalia mennä kiemurtelee ja poukkoilee niin, ettei siitä meinaa saada kuvan kuvaa. Tyttö suhtautuu hyvin ystävällisesti ihmisiin, mutta selvästi sylissä istuminen ei ole sille tuttua puuhaa ja silloin vähän ihmetyttää. Muiden koirien kanssa juostaan ja peuhataan ja tullaan muutenkin hyvin toimeen. 

Thalia ei ole mikään kovin iso koira ja korkeutta sillä lienee vähän alle 50 cm. Thalia on saanut tarhaoloissa hyvin syödäkseen ja tyttö onkin pienen painonpudotuksen tarpeessa. Eiköhän sutjakka ulkomuoto palaudu päivittäisillä lenkeillä, joista Thalia voi toistaiseksi vielä vain haaveilla. Vaikka Thalialla onkin ollut koti, voi olla ettei sillä silti ole mitään kotikoiran tapoja tallella - tai kukaan ei ole välttämättä sille koskaan niitä opettanutkaan. Uuden omistajan onkin tärkeää valmistautua opastamaan Thaliaa jännittävissä ja uusissa tilanteissa sekä antamaan aikaa ja olemaan kärsivällinen. Sydämellinen Thalia muuttaisi jo mieluusti omaan kotiin!

Viipurin koirat - Thalia 25.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.