Martin

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen-suurehko
Syntymäaika: 2019
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

15.11.2021
Martin löysi kodin Venäjältä.

10.10.2021
Suloinen Martin olisi kovin valmis valloittamaan ihmisten sydämiä myös Suomessa!

Muutama vuosi sitten Martin oli lutuinen, pieni ja pehmeä pentu. Se kuitenkin kaikkien koirien tapaan kasvoi ja tuli teini-ikään mahdollisine murrosiän myllerryksineen. Martin on löydetty muutama vuosi sitten kesämökkialueen lähettyviltä – mitä todennäköisimmin tällä pienellä ja hellyttävällä pennulla oli koti yhden kesän ajan, kunnes kokoa ja ikää tuli lisää ja koti vaihtui kadulle. Vaikka Martinilla ei enää ole sitä ikiomaa kotia, ja vaikka se ei enää ole pieni eikä kanna yllään pentuturkkia, on se yhä aivan ihana nuori poika, joka toivoo kovasti löytävänsä sen oman ihmisen. Ihmisen, joka rakastaa sitä ehdoitta eikä hylkää sitä kesän päättyessä. Ihmisen, joka on valmis panostamaan sen hyvinvointiin.

Martinin löytäneet tietyömiehet toivat sen Elenan tarhalle Svetogorskiin noin kaksi vuotta sitten. Siellä noin 10–11 kuukauden ikäinen Martin vietti ensin aikaansa työntekijöiden taukotilassa, mutta siirtyi lopulta aitaukseen odottamaan. Siellä tämä arviolta vajaa kolmevuotias poika yhä odottaa, että joku huomaisi sen ja haluaisi tarjota sille oman kodin – pehmeän pedin, herkkuja ja puruluita sekä totta kai paljon rapsutuksia ja huomiota.

Elena kuvaa Martinia varsin tasapainoiseksi pojaksi. Elenan mukaan Martin on hyvin rauhallinen koira, vaikkakin tylsistyessään saattaa yrittää kalvaa ja nakertaa häkkiään. Ihmekös tuo, kun päivät ovat samanlaisia päivästä toiseen, ja aitauksen ulkopuolella sen sijaan olisi paljon mielenkiintoista nähtävää ja tutkittavaa. Odottaessaan Martin unelmoikin uusista tutkimusmatkoista metsissä ja puistoissa, missä hän saisi rauhassa tutkia ja nuuskia uusia asioita – yhdessä oman ihmisen kanssa.

Martin on Elenan mukaan tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Se jakaa aitauksen muiden koirien kanssa eikä yhteenottoja ole ilmennyt. Myös ihmisistä se tuntuu pitävän oikein kovasti. Kotikoirana oleminen on sille kuitenkin täysin uusi maailma, ja vaikka se enemmän kuin mitään muuta haluaisikin löytää oman kodin, toivoo se uudelta omistajalta paljon ymmärrystä ja aikaa. Kärsivällisen ja ymmärtäväisen opastamisen avulla kotikoiran taidot varmasti ajan kanssa luonnistuvat vallan hienosti. Toivottavasti sen odotus pian päättyy ja se saa lunastaa oman matkalippunsa kohti Suomea!

Martin on kastroitu ja matkustaa Suomeen sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Emme ole itse tavanneet Martinia emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Martinin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Martin 9.10.2021